Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 58 z 722    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 722  Další
Autor Zpráva
Offline
2714
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
TMB: Díky za upřesnění. Takže malý most pro pěší, který se používal dřív pro příchod od trolejbusu k šalině, zůstává? Co vím, tak ho opravují delší dobu, snad už od jara.
Co mě mate z celého popisu, proč jsou schody za přechodem vlevo a ne vpravo, když mám ten chodník před sebou a dívám se směr Švermova. Logicky mi to vychází, že ty schody musí být na pravou stranu, když most nad šalinou mám taky vpravo.
Serpentinu jsem pochopil, asi bych ji už zvládl najít.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
793
25 led 2006 09:46
A ještě jedna drobnost. Ten most pro pěší od smyčky trolejbusu přes tramvaj, odkud vedly schody na starou zastávku, je zatím nepřístupný a opravuje se. Takže od trolejbusu lze jít jen po chodníku na souběžném silničním mostě.


Offline
793
25 led 2006 09:46
Nevím, zda to napíši srozumetelně. Ale pokud přejdeš přes přechod k zastávce linky 50 směr Bystrc, tak od chodníku vede cesta dolů z kopce podél tramvaje ke Švermově. Od ní vlevo hned na záčátku postavili betonové schody k nástupišti zastávky tramvaje do města. Takže vlastně přímo dolů pod most. A o kus dál je rampa ve tvaru serpentiny.
Nepříjemné je, že asfaltový přechod přes koleje je až na začátku ostrůvku ve směru do města, tedy u označníku. Tramvaje v opačném směru do Lískovce tam ještě jedou poměrně velkou rychlostí.


Offline
2714
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Asi je to spíš do vlákna urbanizmus... četl jsem na dnešním Iheute, že krajský soud v Brně, konkrétně soudce David Raus, zamítl žalobu Firbase a spol. z Bystrce proti S43.
Dá se předpokládat, že ani kasační stížnost k NSS by neměla být úspěšná, tak jsem zvědav, jak to dopadne.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
2714
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Ojin: Díky moc za popis. Ještě bych to potřeboval trochu upřesnit. Asi jsem se zamotal. Tak se zkusím zeptat znovu, řekněme, že přijedu trajflem od špitálu a chcu na Dunajskou nebo jdu na 401ex jedoucí směr zpátky k Jihlavské a po ní na západní přivaděč, moje dvě nejobvyklejší cesty v tomhle uzlu.
Nevím, kde je pošta a poliklinika, nikdy jsem je nepotřeboval. Pamatuju si jen některé body.
Vím, kde je domeček pro řidiče na smyčce trolejbusů, vím, že ve směru do centra se dřív dalo vyjít krom těch strmých schodů rovnou na most ještě vedle na takovou šikminu nahoru, kdy se člověk nejprv vzdaloval od Švermovy, aby nahoře udělal čelem vzad a mohl jít teprv bezbariérově na most k autobusu. Tady vpravo je někde ta pošta?
Když teda přejdu středem smyčky k té odjezdové zastávce a stojím čelem k domečku, tak mám vpravo ten uzoučký chodník s odjezdem a přímo před sebe jdu šikmo k ulici a na přechod mezi zastávkama padesátky, můžu jít rovně a po šikmině dolů na zastávku šaliny, nebo ta zámkovka, co jsem potkal včera, vede někam do sídliště?
Schody jsou fajn, ale jestli jsou drátěné a bez povrchu, tak se nehodí pro vodicího psa, mohl by si na nich urvat drápky. Jedny schody jsou teda přímo od té smyčky a ty druhé jsou kde, tuhle část popisu jsem asi nepochopil. Výchozí bod je opět ten přechod mezi zastávkama padesátky, trajfl za mnou.
Díky.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
2813
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Tak ono taky ten strojek nesleduje polohu nonstop, aktualizuje si ji každých tuším 6 sekund.


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Martan - to je pěkné, a kolik je prodleva strojku...? Mám pocit, že mnohé zastávky mají polohu přesnou, ale strojku trvá, než to zpracuje, někdy víc, někdy míň... Třeba tebou citovaný případ Lulče je podle mne právě jen ta prodleva strojku, ne špatná poloha GPS.


Offline
Uživatelský avatar

426
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Cracatit píše:
Byl by mi schopný někdo popsat, jestli jsou ze silničního mostu rampy dolů k šalině, nebo nějaká schodiště, co kde najdu?

Přímo od točny trolejbusů jsou nové plechové schody, které dole ústí pár metrů od označníku šalinové zastávky směr Dunajská. Je tam sice ještě hodně nedodělků (chybějící chodníky, nové zábradlí), ale k těm schodům se dá dostat od odjezdové zastávky trolejbusu podél vnější hrany toho asi metr širokého chodníku, co vede podél smyčky. Schody už mají oboustranné zábradlí, tak tam by to mělo být v pohodě. Ale nedá se to obejít po chodníku od výstupní zastávky trolejbusu, tam je to rozkopané, částečně oplocené a chodí se teď přímo po ploše smyčky.
Druhé schody jsou kousek od toho přechodu mezi autobusovými zastávkami. Když se přejde od zastávky na Ostopovice k zastávce směr Kampus, tak zhruba v ose přechodu pokračuje chodník směr Švermova. Po pár metrech z něho odbočují schody doleva (taky s oboustranným zábradlím), které vyusťují v zadní části zastávky směr centrum. Nebo se dá pokračovat ještě asi cca. 30 metrů směr Švermova podél (zatím) mobilního zábradlí, tam odbočuje klikatá šikmá klikatá cesta, která ústí u přechodu přes koleje pár metrů od označníku směr centrum. Tento přechod přes koleje je plnohodnotný, se sníženým obrubníkem, potom je ještě jeden u toho označníku směr Dunajská (u vyhýbek), ale tam je to ještě nedodělané. Stejně tak je zatím nedodělaná cesta spodem od zastávky směr centrum k původní zastávce (a dál k poliklinice a poště).

_________________________________
Moravská národní obec - od roku 1985 Za Moravu!


Offline
609
24 čer 2005 20:56
Igor Mauricio píše:
...Dolní Lhota, rozc. 1,5, kde naopak je pravděpodobnost podjetí více než vysoká. Nevím, jestli aspoň v komunálním podniku mají přesný GPS polohy, ale ta IDSka teda nic moc. Nebo třeba vyjedeš ze zastávky, co já vím, Luleč ObÚ a strojku trvá 25 sekund přesně, než si uvědomí, že už jsi pryč. To znamená, že klidně bez trestu můžeš podjet o skoro půl minuty... A než si to uvědomí, kde jsi, tak ti to klikne odjezd na čas. A ty už se stáčíš na hlavní a tradá do té vesnice vedle, tuším Drnovice. Jak tam bydlel ten divnej sběratel jízdenek, co jezdí se šalinou po Krně. Brně. Říkalo se mu bradka, nevím, jak se jmenuje :mrgreen:

Případy, kdy jsou zastávky v kase posunuty dříve nebo příliš pozdě je třeba hlásit na Kordis. Každý takový případ je prověřen a poloha upravena. Úpravy poloh se řeší i na krátkodobé přesuny, pokud jsou aspoň na jeden kalendářní den, narozdíl od DPMB.
Z mého pohledu si za to mohou řidiči sami, ale raději budou nadávat na špatný kasy než aby pomohli s nápravou a případné špatné polohy zastávek hlásili.
Rousínov už by měl být v pořádku. Kolem zastávek je nastaven okruh v určité vzdálenosti, kdy se zastávka posune. V některých případech nastavená vzdálenost nestačí (typicky točny, autobusová nádraží). V takových případech je pak nastaven okruh na vyšší hodnotu.

_________________________________
I cesta může být cíl.


Offline
1589
18 led 2009 10:06
Igor Mauricio píše:
Jakto? Pro regionální řidiče jsou všechyn zastávky "na znamení", je to jedno z jejich vlastních pravidel co si přinesli z dob ČSAD přece...

Stejně jako se automaticky hlídá čas průjezdu zastávkou, tak se automaticky taky hlídá, zda byla zastávka obsloužena, tj. zda vozidlo zastavilo. Nevím jak na MHD, na IDS je to tuším 13 (?) sekund, než dojde k obnově dat, tj. tento čas nutno strávit na zastávce. A pro svůj klid duše tam budu stát, i když ve voze nikoho nemám.

Jak to pak dopadá vidno třeba zde. Pokud to někdo má zapotřebí, OK, já ne.

Respekt každýmu takovým u řidičovi. Bohužel citované prohřešky jsou denní realitou...

Je to moje domněnka, ale to ty pokuty snad jim musí platit vsem dopravce, ne? Jinak by nedělali pořád...?

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
2714
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Nádraží je dost vtipný, hlavně pro lidi, co to v Brně vůbec neznají. Připomnělo mi to, co jsem zažil kdysi, když se cca. před osmi lety měnily výhybky u hlavního nádraží, že jeden směr jedničky jel Masarykovou, druhý normálně po své trase na Maliňák, dost lidí se nachytalo, že šli na první kolej směr Pisárky, ale měli smolíka.
Elpy tehdy ještě moc nefungovaly, protože byly nějak na začátku.
Jinak dneska jsem se nachytal pro změnu sám, protože Osová je rozdrbaná a trasa přes malý most nad šalinou od trajflu do sídliště není průchozí, tak se dá jít jen na zastávku "Osová, na mostě," a jak to nechodím moc často, tak jsem nejprv přešel směrem na zastávku od Ostopovic, kterou jsem chtěl a zmátlo mě, že je čekárna na vyšším chodníku, tak přejdu zpět a jdu na druhou zastávku směrem do Ostopovic.
No a nejvíc mě dojala starší paní, když se pro upřesnění vlastní orientace ptám, jestli mám smyčku trolejbusu za zády, nebo naproti přes ulici a paní na to, že tam nic takového nejezdí, protože ona to nepoužívá. Fakt bez ohledu na věk mají někteří cestující zajímavý myšlenkový pochody.
Na štěstí další borec vykoukl z čekárny a hned věděl, kerá bije. :mrgreen:
Tak jsem přešel znovu na správný směr, odkud valí 50 ke špitálu a 401ex na Jihlavskou a na přivaděč.
S mým poletováním po Osové souvisí ještě dotaz:
Byl by mi schopný někdo popsat, jestli jsou ze silničního mostu rampy dolů k šalině, nebo nějaká schodiště, co kde najdu?
Výchozí situace je asi následující: přijel jsem trolejbusem na smyčku a došel k přechodu, u kterého jsou obě zastávky 50. Jak se dostanu k šalině?
O poloze výhybek na místě bývalé zastávky šalin z města tak nějak vím, potřebuju jen doplnit pěší trasy.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Jakto? Pro regionální řidiče jsou všechyn zastávky "na znamení", je to jedno z jejich vlastních pravidel co si přinesli z dob ČSAD přece...

Stejně jako se automaticky hlídá čas průjezdu zastávkou, tak se automaticky taky hlídá, zda byla zastávka obsloužena, tj. zda vozidlo zastavilo. Nevím jak na MHD, na IDS je to tuším 13 (?) sekund, než dojde k obnově dat, tj. tento čas nutno strávit na zastávce. A pro svůj klid duše tam budu stát, i když ve voze nikoho nemám.

Jak to pak dopadá vidno třeba zde. Pokud to někdo má zapotřebí, OK, já ne.


Offline
2816
01 úno 2006 10:39
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/nadraz ... pravy_krut


Offline
Uživatelský avatar

1631
10 čer 2006 20:45
Brno
Richie: protože je drtí za spotřebu, takže jezdí jako s hnojem

_________________________________
Připravte si prosím jízdenky a průkazy na slevu!


Offline
1589
18 led 2009 10:06
Martan píše:
Právě že v regionu to až na bod 4 funguje téměř bezchybně už teď.

Ten bod 4 je tam, pravda, trochu navíc. To podjíždění je prakticky řešeno v rámci smluvních postihů. Jen by to chtělo trochu ve větší míře uplatňovat. Na druhou stranu s ICOMem žádné podjíždění nehrozí.


Jakto? Pro regionální řidiče jsou všechyn zastávky "na znamení", je to jedno z jejich vlastních pravidel co si přinesli z dob ČSAD přece...

A proč by s ICOMem nehrozilo podjíždění?

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
2714
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Jen překopčili tiskovou zprávu magiče a ještě s překlepama. Totéž bylo na Zdopravy i na oficiálním webu města už tak dva týdny zpátky.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Offline
480
14 úno 2014 15:19
Brno
Příští rok bude ve znamení oprav tratí

https://www.centrumnews.cz/p%C5%99%C3%A ... abgNZLGOyc


Offline
Uživatelský avatar

2043
03 zář 2009 13:18
xxx píše:
Co vím, tak reporty se vyjíždějí pouze v případě stížnosti. Z volné chvíle to asi nikdo nevyjíždí.

Jakékoliv reporty se v dnešní době dají dělat automaticky a to i s podjetím.

_________________________________
Ať žije doprava, všeho druhu. :d-: :t-: :a-: :idsjmk1:
MHD Brno: :d-:1-12, :t-:25-39, :a-:40-84, š85-š88, N89-N99,
IDS JMK: :idsjmk1: :arrow: :a-:104-940, :idsjmk1: R8-R56, S2-S91


Offline
9986
15 led 2005 23:41
To by ses divil


Offline
Uživatelský avatar

2582
13 črc 2009 13:42
Co vím, tak reporty se vyjíždějí pouze v případě stížnosti. Z volné chvíle to asi nikdo nevyjíždí.


Offline
Uživatelský avatar

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Nechápem moc tých, ktorí vedome odídu zo zastávky skorej. Skorší odjazd sa zaznamená a okamžite bude vozidlo svietiť na dispečingu červene, neprekvapil by som sa ani keby tam mali nejaké denné reporty na to, takže riziko odhalenia asi tak 99% a asi to neostane bez postihu.

_________________________________
:arrow: Online sledování provozu IDS JMK
:arrow: Android aplikace


Offline
1344
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Poslední dobou jsem zažil víc situací pojetí než bývalo dřív, jednou snad i o minutu (ano, zkontroloval jsem si to dle času na info panelech a i phonu, který mám o pár sekund dřív, než to mají na palubácích), pak na vyrovnávačce čekal skoro 3 minuty (i když obvykle čeká max. minutu). Jako nehlídám to podjetí nijak, občas se mi to podjetí právě i hodí, neboť stíhám spoj, který normálně kvůli JŘ nestíhám. Ale to už bude řidič od řidiče, prostě kus od kusu. A stížnosti na podjetí JŘ ani nikdy v plánu posílat nemám, akorát se tím dotyčnému způsobí problém.


Offline
2816
01 úno 2006 10:39
xxx: zeptej se toho tvého ZDROJE, já interní informace vynášet nebudu.
Jakože půjde dom o 30 sekund dřív? sarcastic To vůbec, tohle né. sarcastic


Offline
Uživatelský avatar

2582
13 črc 2009 13:42
Teď pochop ty mě. Ty a drtivá většina kolegů to dělá přesně tak, popisuješ. Ale bohužel jsou i tací, kteří mají na posledním kolečku dva ze tří odjezdů podjetých jenom proto, aby mohli jít dřív dom. Ti jsou bohužel jaksi víc vidět. O těch jsem mluvil. Ty, Igor a další děláte svou práci dobře, takže vás to nemusí vzrušovat. Opravdu ale můžeš mluvit za dva tisíce nebo kolik dalších řidičů?


Offline
2816
01 úno 2006 10:39
Tak naposled, neobhajuju podjetí jízdního řádu a nikdo ho schválně nepodjede, pokud jo, příště už ne, aby to i XXX pochopil a další. Neodjedeme dřív, proto jak trubky zastavujeme i na zastávce na znamení. Řídíme se ovšem časem na palubáku a ne podle hodinek cestujících.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18040 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 722  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 05 čer 2024 01:58
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]