Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 62 z 62    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62
Autor Zpráva
Tedkonc fotim zastavkace , takze se ti podivam. Ale uz ted vim asi o 6-8 druzich


Určitě někde alespoň jeden kus bude (jestli ovšem existovaly nebo je nevyměnili). Tipoval bych to na méně frekventovaném místě. Zatím jsem si žádnýho nevšiml, já to podle obrysu nepoznám.


Mám dotaz: viděl někdo v Brně zastávkový označník (klasického starého typu) s nakresleným autobusem ŠM11? Co jsem se tak díval, tak je tam jako autobus nakreslená buď B731 nebo trolejbus 9Tr bez sběračů, ale ta ešemka mě schází...


Taky jsem si to říkal, když jsem je viděl...


Tak je videt, ze s tema stojanama je to fakt postaveny na hlavu - v Kninickach, ktery jsou casti Brna, je na ty novy zastavce dosud "mimomestsky" stojan IDS .... fakt by me zajimalo v cem ma spocivat ta jejich jednotnost, kdyz uz ocividne nechcou dodrzet ani deleni mesto/mimomesto


Ještě je jeden takový na zastávce Klusáčkova směr centrum, myslím že tenhle byl úplně první.


Tyto (nebo podobné stojany) jsou také na zastávce Poříčí a Tkalcovská => jsou tam dříve než na Mendlu. Jinde jsem je zatím neviděl.


O tom jednotnym vzhledu vsech zastavek v kraji psali, taky si to pamatuju. No, ja si myslim, ze by ale bylo lepsi, kdyby v Brne (ve meste) zastavky prece jen vypadaly jinak, aby tak bylo mesto trochu odliseno. Nechapu, proc se ale objevily ty tradicni zastavky DPMB na linkach za mestem - napr. ve Hvozdci ci Bilovicich. Ktery dopravce tam jezdi je prece uplne jedno. A hlavne nechapu, proc Kordis pise o necem, na cem se ocividne nikdo nedohodl...


Třeba je teprve zkoušejí, který bude lepší..
Na druhou stranu ty sloupcové jízdní řády jsou zase přehlednější u linek, které mají mnoho variant tras. Třeba taková 310, ta by byla šíleně přepísmenkovaná.

K digitálním stojanům - já jsem zase slyšel, že na vybraných zastávkách mají být velké panely s aktuálními odjezdy - něco jako v Hradci Králové, nebo i na Zvonařce pro autobusy. Digitální stojany - něco takového jsem viděl v Olomouci u hlavního nádraží, ale to se mi zrovna moc nelíbilo, lepší se mi zdá ten panel...


Mimochodem, v kampani před IDS psal Kordis, že výhodou bude mj. jednotný vzhled zastávek. Když však vyjedu za hranice Brna, nové stojany rozhodně vypadají jinak než všechny typy brněnských. Nechápu proč - v pražské PID mají všechny zastávky jednotný vzhled a je jedno, která společnost k nim zajíždí. Možná jsem jediný, ale ve mně "městský" stojan např. na Karlštejně nebo v Čestlicích evokuje dopravní dostupnost linkami MHD (i když to nemusí být pravda), zatímco tabule, připomínající zastávku ČSAD (byť s malinkými čísly a trasami linek IDS), rozhodně působí úplně opačným dojmem... Stejný pocit mám i z jízdích řádů - měly mít jednotný vzhled, místo toho mají linky >100 sloupcové jízdní řády, které jsou méně přehledné a u linek s častějšími intevaly (např. 701) vyloženě nepraktické.


Investovat miliony do digitalnich stojanu je asi moc velky prepych .... ja ale nemyslel udrzbu stojanu po najezdu vandalu, ale po samotnem precislovani linek - zbytky po starych napisech jsou vsude videt a vypada to hnusne ... sami tady prosazujete precislovani skoro cele site tak jednou za dva roky, takze by se na tohle mel brat velky zretel;)


Podle mě to je nekonečná práce, stačí se podívat na Lidické v jakém jsou stavu. Vypadá to, že vandalové nedají pokoj ničemu. Těm novým stojanům na Mendláku dávám týden, než je někdo pomaluje, nebo poničí.

ad VS: bylo by krásný mít digitální stojany, ale to bychom nesměli bydlet v ČR...


Modrá (a šedá) jsou barvy dopravního podniku (ale kdoví proč zrovna tyhle?). Kdy budou všechny nevím, ale tipl bych tak za 10 let... A možná ani nebudou všechny stejné, asi bude ještě jeden druh se zjednodušenou (neotočnou) plochou pro jízdní řády - pro méně frekventované zastávky.


Ty novy stojany na Mendlaku nevypadaji spatne .... ale ... moc nechapu proc jsou modry a ne cerveny, kdyz je to barva brna a vozidel dopravniho podniku, ale zas na druhou stranu modra je dobra .... mnohem horsi to ale asi bude s jejich udrzbou pri zmene linek - treba ty sedy stojany na Novych Sadech vypadaji nechutne, jak tam jsou zbytky po starych cislech .... rozhodne zastavky dopravy jsou vyrazny znak mesta a bylo by fajn je mit jednotny a odlisujici se od ostatnich mest .... do kdy tak budou vymeneny vsechnz?


A budou se už konečně instalovat i na další zastávky,bylo by dobře kdyby Brno mělo už konečně jednotný stojany. Jen škoda, že už nejsou digitální.


Vypadají docela dobře, rozhodně lepší než ty šedé. Kdo je ještě neviděl, jedna fotka je tady:
http://bmhd.goo.cz/foto.php?foto=mendl-ozn_vd


V přestupním uzlu Mendlovo náměstí jsou od 30. dubna nainstalovány zbrusu nové zastávkové stojany.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1542 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 17:02
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]