ds píše:
podívej se, kolik v tom tvém vyspělém světě stojí jízdenka pro jednotlivou jízdu, celodenní jízdenka, měsíční a roční. Následně si dej studený obklad.
Jo, ale pak se taky podívám na to, jaké platy tam lidi mají. Jakou mají kupní sílu. Tohle je to, z čeho budu potřebovat studený obklad.
luda_612 píše:
Hlavně kolik ve vyspělé části světa jezdí těch dlouhých tramvají?
Nejpoužívanější délka je 30 – 40 m.
Když se mluví o lince 1 zajímalo by mě jak chcete nacpat 3× 50 m vůz do konečné v Řečkovicích?
Nebo budou lidi tvrdnout zase dlouhou dobu v tramvaji která čeká na zajetí do smyčky jako v době kdy po Brně jezdila souprava 2× LF2?
Vlastně ještě přichází dvě možnosti 1 bude jezdit do Kr. Pole a 6 do Řečkovic nebo každá druhá skončí v Medlánkách
Proto si myslím že pro Brno by byly daleko prospěšnější 40 m vozy a žádný zásah do linek
Jdeš na to špatně. Kolik lidí ve vyspělé části světa jezdí délkově neadekvátní šalinou? To je to, o co tu jde.
Já to tam cpát nechci. Já chci protažení té trati tak, jak je v ÚP (jestli to tam ještě je), kde nová konečná bude dostatečně vybavena na tohle.
Do linek zasahovat nechci. Nevím, odkud se to vzalo. 40 m vozy chci. Myslel bych si, že tu tím jsem vyhlášený. Na linky jako 8, 12. Na linku 1 by se hodilo něco ještě delšího.
mechoš: Já jsem si uvědomil, že DPMB stále nakupuje nové vozy. Ne jen šaliny, je toho celkově ale hodně a oceňuji to. Mám díky tomu pocit, že tu je nějaká snaha modernizovat.
Co se týče víkendů, tak tady mi spíš vadí velmi dlouhé intervaly. Chce to nějaký kompromis, třeba o něco kratší vozy a o něco delší intervaly než o PD, ale ne to, co máme teď. Mám teď akorát pocit, že pokud mi to pojede, tak tam zestárnu, než pojede další.