Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 138 z 379    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 379  Další
Autor Zpráva
Offline
30
03 kvě 2017 10:26
Robert píše:
Lukša: City jsou ty plynové kraksny, které logicky jezdí na Vyškov a Olomouc, tedy po dálnici.


A dle čeho soudíte že jsou to zrovna CITY?


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Lukša: City jsou ty plynové kraksny, které logicky jezdí na Vyškov a Olomouc, tedy po dálnici.


Offline
866
17 lis 2014 00:06
ad Fedos a Car Tour ni vidíš a já jsem tak moc blízko ke zjištění té 954 a nevzdám to.... Poté co jsem to tu zveřejnil se mi ozvalo několik lidí a střípek ke střípku. Z toho vidím, že tento ořech měl cenu do něj tlouct.
ad novinky v evidenci to je právě ono. Eda to tu občas čte. Takže si to přečte, aspoň doufám.
Každopádně já ty klimatizace zapisuji postaru a dokud nebude vydán jiný "příkaz" to tak budu dělat dál.
A už vůbec nehodlám u dopravců mnou spravovaných to měnit nějak zpětně. Pokud si to někdo chce dělat, ať si to u svých dopravců dělá, pokud to chce udělat u mých dopravců, ať si to klidně udělá. Já tomu ten čas rozhodně nebudu věnovat. Ale takové věci se spouští prostě až když je to vyjasněno.
ad Robert ne je to primitivně jednoduché, to sem tuto informaci zkopírovat. Aby se to všichni dozvěděli.
To si říkejte co chcete, ale takto se to prostě nedělá. Jak píše Robert, je to v té automobilce stejně. Všichni tu informaci musí dostat. Nesmí existovat člověk, který to nedostane.
Tady je to na fanouškovském základě. Ale nic to nemění na tom, že to musí být všem jasné jinak nevznikne výsledný produkt. Jistě chyby děláme každý a možná i víc než je zdrávo(mluvím o sobě).
Nevím kolik je správců, kteří jsou momentálně aktivní. Ale desítky jich nejsou. Některým napíšeš a odpoví promtně. Sám to se spoustou praktikuji. Jsou tací, kteří ani neráčí odpovědět.
Ještě se vrátím k těm falešným informacím. Je to možná zbytečné, ale já proti tomu budu bojovat pořád. Ano mám na mysli třeba vůz 7H1 1878. Je mi jedno co si kdo hlásí ČD, jednou na to tito lidé dojedou, protože pak stačí jeden průser někde na silnici a už to jede. Ale na seznam to ovšem nepatří. Není za debila ten co to zapsal, ale my všichni. Včetně mě, tebe, Lukši, Roberta, Mikuláše a dalších.
jinak s většinou tvých postřehů víceméně souhlasím.

Jen píšeš, že to tu nikdo nesleduje a přesto spousta věcí, které sem dám, jsou opraveny.
tak třeba nově toto:
https://seznam-autobusu.cz/vuz/49800
je bílá logo HS bussi jen na čele.
Tak schválně, jak dlouho bude trvat oprava. Já se na to zpětně dívám a spousta věcí je opravena klidně do dvou dnů.
Dokonce někdy sem si všiml, že to jsou někdy řády minut. Bohužel se nepodívám, kdo to upravil, asi bych si udělal statistiku, kdo to dělá.
Dávám si sem už jen to, co nemám komu poslat. Teď zrovna hodně pracujeme na vozech arrivy co přišli na KHK kraj. A jde to i bez Fb.
Možná někdy reaguji prudce, jiný už nebudu. Ale věšet se kvůli tomu, že se to někomu nelíbí.
Edovi jistě napíšu ohledně falešných údajů.


Offline
30
03 kvě 2017 10:26
Mikuláš Pelíšek píše:
Samozřejmě, že by se drahocenný čas mohl věnovat užitečnějším věcem. Třeba korektnímu ukončení mosteckého MAN/Castrosua 56 nebo přepisu prostějovských LE Crossů z LINE na CITY. Ale jsem připraven zde na to ještě tak 5x - 10x upozornit. pripitek


Které crossy u FTL máš na mysli? Řekl bych že žádné,, City,, tam nemají.


Offline
Uživatelský avatar

472
31 črc 2015 19:56
Kladno
fedos píše:
pak si bude moct někdo vypsat třeba C 10.5 pouze s jednokřídlými druhými dveřmi.

A když si budu chtít vyhledat zvlášť C 954E s klasickým uspořádáním dveří a zvlášť uspořádání á la IDS JMK ... tak to stejně nepůjde, protože obojí bude mít rozložení 2-2-0. :applause:


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Ne, já nechci nikoho udávat, mně jde jen o správnost údajů. Když už se mám na nějakém celku podílet, tak mi vadí, když jsou některé díly nedokonalé. Resp ne nedokonalé, to beru, že se udělá chyba, sám jich sekám taky dost, ale že jsou záměrně falešné. Jako kdybych dělal v automobilce, montoval tam volanty a soused mi pak vyčítal, že v těch autech, co dělám, jsou zadní opěrky v jiné barvě a vypadá to blbě. A já bych mu musel vysvětlovat, že to dělá jeden Polák, který se pohádal se šéfem a dělá to schválně.

Co se týče atributů. Když se všeobecně ví, že ne všichni disponují facebookem, je takový problém hodit informaci sem? Jo, kdyby se dala jen sem a ne tam, to by bylo řevu...


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
A ještě zareaguji na ty atributy:

Jednoduše: S tím se obraťte na Edu, který je vymyslel, vytvořil a uvedl v život.

Složitě: Viz řádek před + informace, že sám o tom vím úplně to samé, co Vy a sám jsem před cca 2 týdny ostatním v čele s Edou napsal toto:

"Také se mi aktuální podoba příliš nelíbí a alespoň některé atributy bych raději viděl dole, řekněme ten podvozek má smysl u toho typu, ale ta výbava mi tam nepasuje a celkově pokud jich tam pak bude třeba pět to bude dost nic moc.

Momentálně to celé považuji za takovou nedodělanou mrdku, která byla vypuštěna předčasně (promiň Edo, nic ve zlém, ale zkrátka to tak cítím), viz výše uvedené, že tam nejde zapsat později dodelana klimatizace, ale i to, že se zapíše klimatizace a už ne skibox či tažné zařízení...něco jiného je třeba ta převodovka, to chápu jako nějakou technickou specifikaci, jenž má každý vůz a váže se k typu...ale klimatizace je pro mě výbavou a současný stav znamená, že máme polovinu výbavy nahoře v atributech a polovinu v poznámce, no to je hloupé ne? To samé, že lze zapsat klimatizace, ale klimatizační jednotka (u většiny dodelana později) ne.

A to celé je zakončeno tím, že vlastně nikdo pořádně neví, jak to tedy má být a množí se dotazy, kam tu klimatizaci psát..psal mi třeba Petr D., když vidí jak jeden to píše tam, druhý tam...ještě jsem mu neodepsal, protože sám nevím a hlavně také psal, že mu přišla logictejsi ta poznámka (ale prý se přizpůsobí), respektive alespoň umístění té informace.

A ještě vlastně jedna věc, teď někteří to snazenlive prepisuji u svých dopravců a ve svých oblastech, ale to je šílenost a zbytečná práce dělat po jednom, chce to se dohodnout a pak upravit centrálně, ale zase se musí dát pozor na to, aby se tam, kde byla dodelana později nezapsala jako od výroby."

Reakce na to byla víceméně nijaká...že do budoucna plánuje to a to a to, ale nezměnilo se doteď vlastně nic, jak to teď právě má kdo a co zapisovat taky řečeno nebylo, takže já to zapisuji po staru, protože nový zápis se mi nelíbí, někteří zase při zakládání vozu to píší po novu, případně někdo to upravil plošně (ač manuálně) u nějakého svého dopravce a nebo nahodile při úpravě nějakého vozu. No je to takto na ho..o, když to každý dělá jinak a nedá se tím pádem ani rozumně vyhledat všechny vozy, protože pokud dáte klimatizaci do poznámky nenajdete vozy, které už ji mají v atributech. Pokud ji dáte do atributů nenajdete ty s poznámkou a pokud by jste hledali oboje nenajdete nic, protože žádný z vozů nebude vyhovovat zadání (žádný to nemá v obojím).

Ostatní k tomu zapsali nějaké další návrhy, co a jak by do atributů připsali či jak by je upravili, na to jim bylo řečeno, že udělat jde lecos, ale né všechno je asi dobrý nápad. :-)

Stejně souhlasím s tím, že upravovat to jednotlivě je naprostý nesmysl a jsem i proti tomu a čas bude akorát chybět jinde.

Dveře jsou dle mě přežitek z doby, kdy u vozů nebyly fotky, ale řada správců argumentuje tím, že podle toho půjde pak vyhledávat, což je asi pravda, že pak si bude moct někdo vypsat třeba C 10.5 pouze s jednokřídlými druhými dveřmi.

A nakonec ty hromadné debaty a pokyny atd. už jsem Vám to zde říkal asi dvakrát, něco takového probíhá, ale prostě na Facebooku, kde vy nejste a jde to tak mimo Vás. Já a ani nikdo jiný ze zdejších diskutujících to nezměníme a jediné, co s tím můžete udělat, když nechcete FCB je psát přímo Edovi, který je tím, kdo ty novinky vytváří, oznamuje atd. ať Vás o tom informuje zde, mailem nebo jak se s ním dohodnete.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
Ares: Tak hledej a najdeš, a nejen ta HD, ale vlastně vše provozní toho dopravce je omlazeno.

Nevědomá duplicita je opravdu něco jiného. A samozřejmě, že se mi to nelíbí, nikdy jsem tomu netleskal, ale motat se do toho nechci a nebudu, takže proti tomu také nebojuji. A ta poslední věta - to je přesně ono - kdo bude ten někdo?

Tím se dostáváme k Robertovo prvnímu odstavci:

To opravdu nevím a taky záleží, co je vaším cílem - zda pouze náprava stavu na s-a podle reality nebo oficiální udání dopravce, pak asi tam, co píšeš a pokud jen to první, tak nevím. Buď se asi obrátit na autory té úpravy, což minimálně někde jsou vlastně ti dopravci, kterým dal k dispozici někdo ze správců svůj přístup, jak jsem pochopil nebo na někoho, kdo se tím chce zabývat a změní to? Ale jestli někdo takový je, to nevím. Nebo si nechte k vozům dát přístup a můžete to přepsat vy. Víc fakt nevím, co bych vám poradil. :( Jisté je to, že psaním sem na fórum nebo na k-report se nic nezmění, protože pokud se to nezměnilo doteď, když to zde již tolikrát zaznělo, tak proč by najednou mělo? Moc nových lidí sem asi nechodí, spíše naopak možná i kvůli tomu opakování toho samého někdo i odešel a tak SE TO TADY NEVYŘEŠÍ.


Zpět k Aresovi:

Ten Car-tour, to už je zase jiná věc...sice jsi to sem dával, ale prostě když to nikdo neví, který EX Bors to je, tak to taky nikdo nemůže zapsat. Už jsem to taky s pár lidmi z té oblasti (a asi i zde) řešil, ale prostě nevím a jelikož se nikdo neozval nebo to dosud neupravil, tak to asi neví ani nikdo další, kdo sem chodí. Jisté je, že možnosti jsou tři - 3B3 8951, 3B3 8952, 5B1 0889. Můj osobní tip je poslední jmenovaný, ale rozhodně o tom nejsem nijak zcela přesvědčený, takže to k zápisu určitě nestačí. Taky ono jak k samotnému car-touru, tak těm třem vozům nejsou zrovna moc k dispozici nějaké novější fotky a z potřebných úhlů. A jeden z těch tří vozů pak údajně jezdí kdesi u polských hranic, ale neviděl jsem ho, takže jestli to je pravda..

Kokosový ořech jsem sice nikdy neměl, ale výše ti píšu, že pokud jsi ho nerozbil za půl roku, tak je buď nerozbitný nebo do něho tlučeš na špatném místě.


Offline
Uživatelský avatar

472
31 črc 2015 19:56
Kladno
Samozřejmě, že by se drahocenný čas mohl věnovat užitečnějším věcem. Třeba korektnímu ukončení mosteckého MAN/Castrosua 56 nebo přepisu prostějovských LE Crossů z LINE na CITY. Ale jsem připraven zde na to ještě tak 5x - 10x upozornit. pripitek


Offline
866
17 lis 2014 00:06
Ad Fedos pokud uvidím HD12 a bude u ní rok výroby 04, budu to říkat úplně stejně.
Je to stejné jako s tímto:
https://seznam-autobusu.cz/vuz/28343
všichni víme jak to je.
Určitě se může stát, že je vůz duplicitně, někdo si toho všimne a spojí se to. (to ale není tento případ)
Natolik tě znám, že vím, že tobě tyto věci taky vnitřně vadí. A neříkej, že ne. Vše ostatní jsem už řekl a nebudu to tedy opakovat. Viz poslední věta v přísp. 739.


Třeba tady ten vůz jezdí a věř, že už sem tomu věnoval hodně času, abych to objasnil.
https://seznam-autobusu.cz/vuz/126
To už sem tu také dával a řeším to s několika lidmi (ač sem nikdo nechodí, tak se mi ozvalo několik lidí, se kterými se to snažíme vyřešit), abych se dobral konce, protože ten vůz normálně jezdí (jen je to již jiný vůz).

a odpovím ti i na otázku proč to píšu. Měl jsi někdy kokosový ořech? Jistě měl. Do něj taky musíš tlouct několikrát, aby ses dostal k jeho obsahu.
Takže v tom nehledej nic složitého.

ad Robert tedy co já sem se zde dověděl, tak je to něco zkušebního co vlastně ani nemusí platit a může se upravit do jiné podoby.
Jenže tak se to v životě nedělá, tohle je styl pokus-omyl.
Tomuto kroku měla předcházet nějaká široká diskuse a pak to teprve uvést v život.
Sice to přeženu, ale je to jako vyrobit letadlo a pak mudrovat proč nevzlétne.
Tady naštěstí jde o nic.
Bylo mi řečeno soukromou cestou, že to mohu zapisovat postaru. Ovšem už několikrát jsem si všiml, že se to předělává.Třeba zde:
https://seznam-autobusu.cz/vuz/44927
Asi tedy přijde doba ( soukromě si ji nazývám bezobrázková), že se to předělá u všech vozů. Kdyby to někdo předělal centrálně, tak dobrý, ručně je to totální nesmysl.
A jak vidno, dělá se to nahodile, jak se komu chce.
Místo, aby se ten drahocený čas věnoval užitečným věcem. Už kolikrát jsem se napálil a koukám a říkám, on ten vůz nemá klimu? A pak koukám, ono je to jinde.
Dva druhy vedle sebe přece nemůžou existovat. Ještě bych pochopil, kdyby někdo řekl ok od 1.12. roku xy se to bude zapisovat takto. Ale i to je cítím nesmysl.
Myslím si, že podoba byla už nějak vychytaná a přijít mají jen opravdová zlepšení. Pak se tam objevuje i rozložení dveří, což už vůbec nechápu k čemu to je dobré.
Vlastně tam už chybí potah sedadel. (doufám, že tam není, já to otevřel jen jednou)
Skoro si říkám, zda je to ještě děláno pro uživatele, nebo pro pár správců.

Jenže tahle debata měla vzniknout než se to tam vůbec dostalo. Sdělit si tady svá pro a proti. A pak se rozhodnout pro většinový názor. A zbytek to bude tedy nucen respektovat. Možná se to upeklo kdesi jinde, nevím. Docela bych vám některým přál svýho šéfa v práci. Pokaždy jsme se v několika lidech "sežrali" odpoledne v kanceláři, ale odejít se musí s výsledkem. Jeden vyhraje, jeden prohraje. Ale jeden moderuje a musí to mít výsledek, není to prohře ani o výhře. Pochopitelně je to něco jiného, ale zde je to dobrovolné, ale i dobrovolné věci mají být diskutovány.

PŘEDEM ŘÍKÁM, ŽE JE TO VYJÁDŘENÍ MÉHO NÁZORU, KTERÝ NEMUSÍ BÝT SPRÁVNÝ A VĚTŠINOVÝ. ALE MÁM PRÁVO HO ŘÍCI, TAK JAKO KAŽDÝ Z VÁS.
to, že někteří mlčí je také určitý projev názoru.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Dovolím si zareagovat, ač nejsu tázán.

Kam jinam se máme s takovými věcmi obracet? Přímo na regionální ředitelství ČD? Nebo na příslušné státní zastupitelství? Chápu, že ty konkrétně s tím nic neuděláš, ale třeba ještě naivně čekáme, že se toho chopí někdo, kdo může.

Mimochodem, bude nějaký metodický pokyn, jak zapisovat klimatizace, dveře apod.? Dosud jsem to psal do poznámek, teď se to objevuje v atributech. Takže nezapisuju momentálně nic, protože vlastně nevím, jak.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
To ano, ale pořád jsem ten nátěr pojil k té RZ.

Aha...tak to tady vědí všichni, jednak to ti, kteří se o to zajímají a mají přehled vidí a kdo ne, tomu už jsi to tady (i jinde) docela dostkrát napsal. Jinak taky by jsi do toho měl asi zapojovat i další dopravce, tedy nejen zmíněný Dvořák nebo věříš tomu, že se HD 12 vyráběly v roce 2004?

Ale zpět k podstatě...celý ten dotaz jsem myslel tak, že co čekáš, že se změní pokud to sem do této diskuze napíšeš?


Offline
866
17 lis 2014 00:06
proto jsem to do příspěvku napsal šedivá.
Pointa s RZ je taková jaká je. Ty moc dobře víš kam tím mířím. Pokud ne tak Connex,954,Flošna.

a Dvořák? No vadí mi ty různé čachry o kterých ty víš taky. Někomu se zkrátka měří jiným metrem. Víc k tomu říkat nebudu.
A pokud to chceš slyšet, sere mě to. Doufám, že jednou někdo bouchne do stolu a řekne dost.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
Tak určitě je správně šedá, toho jsem si nevšiml..a opravím to. Hledal jsem totiž pointu v té RZ.

Nic se mi nijak nedotklo...jen těm příspěvkům (nebo v některých případech jejich smyslu/cílu - to se týká těch okolo Dvořáka) zkrátka nerozumím.


Offline
866
17 lis 2014 00:06
jaksi očekávám, že to někdo změní na šedá.
tak pokud je to šedivá správně, tak je to ok.
Podle tebe je to tedy správně.
Děkuji za vysvětlení.

Já se k tomu nedostanu, tudíž nevím, kdo takový zápis provedl.
Považoval jsem to za nedostatek.(Nedostatky v evidenci seznam-autobusu.cz (tj. mimo DPMB))
Pokud se tě to nějak dotklo, tak se ti hluboce omlouvám.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
ares11 píše:
https://seznam-autobusu.cz/vuz/84120

tohle je taky dobrý šedivá :-)
Doufám že RZ je správná


K čemu konkrétně jsou zde tento a jemu podobné příspěvky dobré? Co od nich očekáváš?


Offline
866
17 lis 2014 00:06
https://seznam-autobusu.cz/vuz/84120

tohle je taky dobrý šedivá :-)
Doufám že RZ je správná


Offline
2
26 říj 2019 13:02
DPMO - T3R.P - 159 - provozní, T3R.P - 182 - sešrotován, Astra - 203 odstaven (dlouhodobě/definitivně)


Offline
74
25 kvě 2016 18:43
https://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/239385#photo
Měsíc v datu focení má poněkud vysoké číslo.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
https://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/239082#photo
A opět blbý popis v podání ŽŠ


Offline
866
17 lis 2014 00:06
ach jo pořád to stejný.
no jo no ...................
Příloha:
DSC02336.JPG

Příloha:
DSC06475.JPG


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Offline
866
17 lis 2014 00:06
ad Ondra1 taky mě překvapila ta evidentní výměna. Kdybych toho Šejnosta neviděl v sobotu nevěřil bych tomu.


Offline
Uživatelský avatar

188
04 pro 2012 23:23
Karlovy Vary
https://seznam-autobusu.cz/vuz/10491

U Arrivy Nitra odstaven v březnu 2018, vyřazen v srpnu téhož roku. Dále ještě v Teplicích proběhla výměna za novou RZ 6U4 7479. https://evidencia-dopravcov.eu/voz/5233

_________________________________
"Sorry jako." - Andrej Babiš, 2017
"Pražané jsou zpovykaní s dopravou." - Adriana Krnáčová, 2018


Offline
Uživatelský avatar

472
31 črc 2015 19:56
Kladno
Tento dopravce by asi měl být uváděn jako Klement Hladík, Vysoké Mýto, ne ? (mimochodem sídlo Družstevní 367, 566 01 Vysoké Mýto) Totéž zde, ale těch případů by se asi našlo víc.


Offline
58
04 dub 2015 16:35
ares11: Setra od CAR-TOURu upravena, docela zajímavá výměna.. prodat vůz z roku 2012 a místo něj si vzít Travego z roku 2000.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9470 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 379  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: JaKo a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 16:04
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]