Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 8 z 158    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 158  Další
Autor Zpráva
Offline
7090
27 úno 2010 07:40
O tom se nebavím, bavím se o postavení a zajištění jednoho kočárku ve voze. Záměrně nepíšu na vyhrazeném místě.


Offline
1589
18 led 2009 10:06
Problém je, že ono to kolikrát nejde, vzhledem k množství kočárků... jasně, v Brně si počkáš na další šalinu za 5-10 minut, ale na venkově ti může další bus za dvě hodiny i víc, takže prostě se tam nějak dostat musíš... Manželka mi v době, kdy jsme taky používali kočárek místo nosítka, popisovala situaci, jak o víkendu jely ve 405 čtyři kočárky :-).

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Tak si někdy zkus spočítat, kolik lidí staví kočárky podle toho návodu, co běží na LCD téměř neustále. Skoro nikdo, co jsem si všiml.


Offline
Uživatelský avatar

3339
13 lis 2004 11:58
Ono by pomohlo i nejake vyukove video promitane primo v 13T, jenze to by tam nesmely vetsinu casu behat stupidni reklamy...


Offline
Uživatelský avatar

630
15 dub 2013 15:57
Konečně někdo s racionálním názorem. Je to jen a pouze typický český alibistický přístup, hledání výmluv, proč něco nejde. Víte, kolik lidí neumí používat dveře nebo vodovodní kohoutek na fotobuňku? Tak víte co? Já bych ty dveře nechal celou dobu otevřený a vodu celou dobu téct, aby 1/1000, který by ji teoreticky neuměl pustit, neměl žádný problémeček. A co teprve jízdenkové automaty nebo označovače jízdenek? Já bych to všechno odmontoval a zakázal. Co takhle začít rovnou chodit pěšky? Abychom nikoho nemátli ... Jestli jsme se dostali do situace, že nebudeme něco, co je prokazatelně 100% přínosem pro společnost, prosazovat a používat, protože 1/1000 by s tím mohla mít problém, tak je naše společnost na Highway to Hell.

_________________________________
Je hodně autobusů, jeden je však nejlepší
Karosa


Offline
Uživatelský avatar

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Ono by bylo úplně nejlepší žádnou signalizaci při zavření dveří automatem nemít, mít signalizaci jen při zavření dveří řidičem. Ale to by v dnešní přesignalizované (fuj, to je zase slovo) době asi nešlo.
Ale stejně mi to připadá jako bouře ve sklenici vody vyvolaná několika řidiči, kteří kvůli jednomu procentu ignorantů a hlupáků nechtějí používat funkce, které většina chápe a vítá. A teď klidně do mě.

_________________________________
Zákaz kouření není zádná sranda!

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)


Offline
2809
01 úno 2006 10:39
To je fakt, lidi nepoznají tlačítko od blinkru nebo nějaké nálepky, hlášení ignorují, ignorují signalizaci, že namají nastupovat, opravdu nějaka odlišná signalizace by tomu nepomohla.
Je třeba se na to dívat pohledem člověka, který neni šoutoš a toto vše ho ale vůbec nezajímá, nevšímá si toho, nění paf z toho, že je někde jiná signalizace, jiná barva tlačítka nebo, že někde svítí zeleně či červeně dveře, lidem je to uplný šumák. Někteří nepoznají ani rozdíl mezy tramvají, autobusem a trolejbusem, natož rozlišovat typy, nedej bože si ještě všímat nějaké signalizace, barvy, zvuku či hlášení, nikoho to nezajíma krom lidí, co se o toto zajímaji a tak se k tomu musí přistupovat.


Offline
Uživatelský avatar

922
15 čer 2004 19:24
Velmi naivní představa. A myslíš, že běžný cestující to bude vnímat a rozlišovat ? Část není ani schopna si všimnout vysouvající plošiny a šlapou na ni. I když před tím pustíš hlášku a dveře blikají. Na dveřích je nálepka o automatickém zavírání dveří a stejně dochází k ignoraci. To je stejné, když se nalepí na porouchané dveře "mimo provoz". Stejně se do nich někteří dobývají.


Offline
102
23 bře 2014 19:59
Ono by bylo fajn rozlišit manuální zavření dveří (dlouhý tón) oproti automatickému zavření dveří (např. krátký přerušovaný tón, podobný např. při manipulaci s plošinou), tím by člověk věděl, zda si zvládne ještě otevřít dveře nebo už ne. Takhle to neví


Offline
2809
01 úno 2006 10:39
Honza, plný souhlas, to však člověk, který je šoutoš a nikdy nic v MHD neřídil, nikdy nepochopí.


Offline
Uživatelský avatar

922
15 čer 2004 19:24
Pojďte si to automatické zavírání laskavě zkusit na celou službu a uvidíte. Až vám několikrát za směnu dobíhající rozrazí dveře tak, že vám zahlásí poruchu, až vám vynadají do ču.., zmr.., že jim zavíráte před obličejem, taky by vás to přestane bavit nechávat puštěné celý den. To, že něco funguje v zahraničí, neznamená, že to bude fungovat u toho substrátu, co vozíme tady. Tady signál výstraha zavírání dveří znamená pokyn k rozběhnutí, případně držení dveří. Je to věc dobrá, ale nepoužitelná pokud se potká s ignorantem, není to blbuvzdorné. Jinak už se mi stalo, že mi to přivřelo důchodce, který byl prostě pomalejší. Za blbce a netvora jsem pak jen já. Sám automat používám, ale jen při delším stání a musím to hlídat a občas včas vypnout, aby nedošlo k nepříjemnostem. Pak se nedivte, že drtivá část řidičů na to rezignovala. Jenže dnes je v módě si na vše stěžovat.


Offline
Uživatelský avatar

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Navíc to automatické zavírání dveří funguje skvěle jak jsem se sám přesvědčil ve 13T na d-5, čekající na odjezd ve smyčce na Mendláku. Opravdu jsem ocenil, že ho řidič použil. Opravdu nevidím, a ani v této diskusi jsem se zatím nedozvěděl, jediný rozumný důvod, proč by ho i ostatní řidiči nemohli používat.

Ale je fakt, že víc než otevřené dveře mi poslední dobou vadí otevřená okna. Otevřené dveře jsou vždy jen na relativně krátkou dobu, ale otevřené okno je prakticky na celou cestu, protože nikdo nemá odvahu se s dotyčným inteligentem, který to okno otevřel, hádat. O tom, že i topení v takovém voze s otevřeným oknem je logicky nákladnější, raději už ani nemluvím. Ale toto samozřejmě nejde za samotnými řidiči (tedy pokud nenechají dané okno otevřené i po stání na konečné). To je jen takové postesknutí, co někteří lidé také umí.

_________________________________
Zákaz kouření není zádná sranda!

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)


Offline
118
29 črc 2014 19:57
Popsané situace asi dokáže každý tady pochopit. Nicméně řeč byla primárně o inteligentech, kteří při i teplotách kolem nuly programově otvírají na každé zastávce všechny a na přestupních je nechají rozvalené až do odjezdu.


Offline
2809
01 úno 2006 10:39
Že vás ta poptávka tak bere, taková blbost. Je spoustu jiných důležitějších věcí co by se dalo zlepšit či co je špatně, poptávka to rozhodně neni.
A když jsme u těch otvírání všech dveří, hold často si za to mohou cestující sami, což vy ovšem nemusíte jako cestující vůbec vědět. Neřídím tramvaj, ale autobus, proto píši praxi z autobusů. Často se stává, že někdo zmáčkne, že chce vystoupit, v kabině to pípne, rožne se zastavit na zastávce, zastavím a co se stane? Nikdo nevystupuje, takže co musím udělat? Otevřít všechny dveře, jinak to zastavení v zastávce ani nevyruším a pokud je následující na znamení, budu muset zas zastavit. Pak se stává poměrně často, že cestující zmáčkne na zastávce místo poptávky tak vysunutí plošiny, co se stane? Každé zmáčknutí na mě v kabině zatroubí jak na poplach, bliká mi to tam jak na diskotéce a co se stane? Dveře se neotevřou, dotyčný v panice valí do jiných dveří, nejlépe předních aby mi nadal, že nefungují dveře, když mu chvi vysvětlit, že dveře jsou ok ale on mačká co nemá, jsem blbej já. Co musím udělat? Ano musím otevřít všechny dveře, jinak ten cirkus vepředu nevyruším. Pokud přijedu do zastávky kde v panice dva lidi neví, proč jsem neotevřel, pač také nenašli tlačítka, co musím udělat? Ano otevřít vše, nebo je tam nechám a budu riskovat stížnost, že jsem někomu schválně ujel. Pokud ovšem mě nefunguje byť jedno tlačítko na otevření dveří, tak hold zas otevírám vše, zas nebudu riskovat, že jsem někomu neumožnil vystoupit. A ano krom poruchy tlačítka, s tím jsem se setkal tak jednou za rok, tak se všechny ostatní věci dějí tak 2-5x za službu. Ale to neví ten, kdo neřídí že.
Také mě nikdy nenapadlo, pokud jsem jel jako cestující a otevřely se všechny dveře, tak že bych šel nadat řidiči, nebo se ho nějak tázat proč se zachoval tak jak se zachoval a ne jinak, hold je divná doba.


Offline
173
21 kvě 2017 18:40
Vídeň nemám tak zevrubně projitou, ale Prahu ano a mohu říci, že Brno je proti Praze po dopravní stránce tragédie a díra o půl století vzad. I po stránce MHD. Ale k tomu chci pro upřesnění dodat, že ze 4/5 není na vině za tento stav DPMB ani KORDIS. V celkově špstně řešeném městě se funkční doprava vč. MHD zajistit nedá. Co je čistě v rukou DPMB, to většinou funguje dobře.

Poptávkové dveře třeba v Praze fungují výborně.


Offline
Uživatelský avatar

3687
08 čer 2005 23:12
Ad Vídeň: I tam se najdou řidiči, kteří otevírají všechno (a to nejen vozy bez klimatizace v teplých dnech).
K tomu navíc asi polovina vídeňských autobusů (soukromí dopravci na MHD) poptávku nemá.

Tu Vídeň tady mnozí dávají za příklad, ale leccos funguje lépe v Brně. Kdyby to někoho zajímalo podrobněji, tak se můžu rozepsat v tématu zajímavých postřehů odjinud...


Offline
Uživatelský avatar

2550
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Zdeněk píše:
Včera jsem měl dvanáctku. Přijedu na Životského do města, topíme = uvolním dveře. Nikdo nevystupuje. Na zastávce asi de set lidí. Nikdo tlačítko nemačká, lidi stojí. 15 vteřin stojím, nikdo nic, cinknu před rozjezdem a lidi začnou mohutně mávat rukama, že chtějí nastupovat
Jak tady může něco fungovat

Asi tak jako včera. Při přestupu večer ze dvojky na dvanáctku na hlaváku v rámci "tramvajových rozjezdů" vidím, jak na dvanáctce zřejmě má řidič zapnuté automatické zavírání dveří. Pak vlezu do devítky, samozřejmě do saranče a nějaké automatické zavírání dveří neznáme. Když jsem přišel za řidičem, tak jen odvětil "je vám zima" a zavřel dveře, ale to už jsme stejně za chvíli jeli ... ](*,) ](*,) ](*,)

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Offline
26
20 úno 2018 11:44
Vůz 1919, zeleně svítí při uvolnění dveří, červeně při zavírání.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Offline
Uživatelský avatar

2769
07 kvě 2008 20:25
Čebín
chat-maniac píše:
Však já to tak dělám. Odstojím si své, poptávka aktivní, blikne zelená nebo čas odjezdu a jedu. Je to tady už 16 let, tak ať si nechají doinstalovat mozek.


Náhodou nevíš kde se dá mozek doinstalovat - taky bych jeden potřeboval (klidně i použitej) ? sarcastic


Offline
Uživatelský avatar

Moderátor
7580
17 pro 2006 22:32
Brno
Však já to tak dělám. Odstojím si své, poptávka aktivní, blikne zelená nebo čas odjezdu a jedu. Je to tady už 16 let, tak ať si nechají doinstalovat mozek.

_________________________________
7375 -> 7467 -> 7653 -> 7812 -> 7614 -> 7474 -> 7438 -> 7474 -> 7436 -> 7474 -> 7074 -> 7087 -> DAF LF55


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Ta mohla přijít i teď, to bych neřešil.


Offline
Uživatelský avatar

2769
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Robert píše:
A přesně proto jsi měl odjet a nechat je tam čekat na další spoj. Jinak jsi u nich byl za blbce, který je nechtěl pustit dovnitř a otevřel jim, až když se ozvali. Kdybys je tam nechal, věřím, že by aspoň jednomu došlo, že si u dalšího spoje má tlačítko zmáčknout.


a nebo by přišla stížnost že přijel a neotevřel dveře - samo že neoprávněná ....
vím o tom své ;)


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
A přesně proto jsi měl odjet a nechat je tam čekat na další spoj. Jinak jsi u nich byl za blbce, který je nechtěl pustit dovnitř a otevřel jim, až když se ozvali. Kdybys je tam nechal, věřím, že by aspoň jednomu došlo, že si u dalšího spoje má tlačítko zmáčknout.


Offline
Uživatelský avatar

1621
10 čer 2006 20:45
Brno
Včera jsem měl dvanáctku. Přijedu na Životského do města, topíme = uvolním dveře. Nikdo nevystupuje. Na zastávce asi de set lidí. Nikdo tlačítko nemačká, lidi stojí. 15 vteřin stojím, nikdo nic, cinknu před rozjezdem a lidi začnou mohutně mávat rukama, že chtějí nastupovat
Jak tady může něco fungovat

_________________________________
Připravte si prosím jízdenky a průkazy na slevu!


Offline
Uživatelský avatar

496
31 led 2011 13:46
V Brně to fungovat nemůže, protože tlačítka vypadají pokaždé jinak a občas nejsou ani pořádně označená. Když jsem jednou v nějaké KT8 viděl maminku s kočárkem, jak po pečlivém studiu modré samolepky s kočárkem (ještě u sebe měla větší dítě, takže na to byly dva a fakt se snažily) mačká dvakrát modré tlačítko, přišlo mi to docela logické.

A venkovní tlačítka? Jednou na dveřích, jednou vedle, někdy normální tlačítko, jindy nechutný kus gumy nebo dotykový nesmysl...

_________________________________
*** I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3949 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 158  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 17:26
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]