Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 66 z 68    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68  Další
Autor Zpráva
Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Anarchia99 : Kdby si se podival na datum tak by jsi si vsimnul ze to je starsi. Ale jde o to pritvrzeni,. Do te doby to bylo za prestupek. Hodnoceji jako trestny cim je podstatne lepsi.


Offline
Uživatelský avatar

1189
23 úno 2006 15:26
PvvS píše:
http://archiv.tiscali.cz/news/news_center_010403.334903.html

Aspon obcas udelali i neco dobryho

Akorát že prezidentem už bohužel není Havel...


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
http://archiv.tiscali.cz/news/news_cent ... 34903.html

Aspon obcas udelali i neco dobryho


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Zwelve: videl sem film co natocili brnensti sprejeri a tam je dostatecne videt ze jsou to o***da bez rozumu. Ono je opravdu umeni poskrabat cely predni sklo na KT8, nebo na zastavce v 6 lidech udelat stribrny bok.
Je tam dostatecne videt jejich uroven. I ten boverak ze zacatku filmu je proti nim king.
Kdyz nekdo nezpa princip vlastnictvi, tak nepatri mezi lidi. A to ze to on a parta jemu podobnych povazuji za umeni , zatimco ostatni za vandalstvi , pouze svedci o tom ze to nemaji v hlave zcela v poradku.
Jen za lonsky rok bylo diky jejich pusobeni nutny vynalozit na primy skody pres 8 milionu, coz je jedna rekonstrukce tramvaje, dnes i na nizkopodlazni. V tom nejsou neprimy naklady na zdrzeni dopravy diky tomu ze ridic naprikald nevidi pres predni sklo, musi byt vyslana nahradni doprava , vuz musi byt stazen, vymenen za jiny.


Nejhorsi na tom je ze sprejeri, writeri a podobni , jsou jak cigani. Jakmile si jim nekdo dovoli neco rict, nebo dokonce je postihovat, tak zacinaji vyrvavat jak jsou utlacovani, ze je nikdo nechape.


Offline
Uživatelský avatar

3207
14 čer 2004 18:56
blekfild
ANo, to všechno chápu, ale svoboda jednotlivce končí omezováním svobody druhého. A ať se to writerům líbí nebo ne, dopouští se trestného činu poškozování cizí věci. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že drtivé většině cestujících (z jejichž peněz - jízdného a daní se koupě a údržba vozidel MHD financuje) tato kultura vadí a čmárání a rytí po vozidlech nepodporují.

Poškozování majektu DPMB vnímám jako platící zákazník úplně stejně jako poškozování majetku svého. Kdyby mi takto někdo zdobil auto, zajisté ho ozdobím trestním oznámením (v případě že bych ho nechytil při činu,kdy by asi následně trestním oznámením mohl ozdobit writer mě...).

Je zde psáno, že je to něčí koníček. Zwelwe, nevím jak by ses tvářil na to, kdyby ti někdo např. znásilnil sestru nebo přítelkyni s tím, že je to jeho koníček. Že to překrucuju? Ale kdeže. Svoboda jednotlivce je prostě omezena právním řádem a každý má dost možností realizovat se podle svého aniž by omezoval druhé. Nevím proč tito "umělci" nedokážou pochopit to, že trestná činnost nemůže být vnímána jako kultura.


Offline
Uživatelský avatar

13
15 dub 2006 15:15
Brno city
Čtu si vaše příspěvky a koukám že většina z vás vůbec nemá ani potuchu o čem mluví. Sám jsem se pár let v této subkultuře pohyboval, avšak jen na legální úrovni. Měl bych tady pár připomínek:
Graffiti subkultura patří k městu a to ke každému na celém světě bez vyjímky. Každé město má svoji specifickou scénu a podmínky pro tuto subkulturu. A přiznejme si že ke městu graffiti prostě patří. Ať už jsou to graffiti na zakázku, legály, zdi, šaliny nebo rytky ve skle. Co se týče přímo tagů uvnitř tramvaje (většinou za použití fixů), ve spoustě případů jsou to tagy začátečníků, kteří se chtějí prostě ukázat a nejjednodušší to je ve voze městské hromadné dopravy, obzvlášť v zadních vozech tramvajových souprav. Co se týče rytek, je možná dobře že DPMB nemá peníze na výměnu oken, tudíž zájem o rytí upadává a navíc rytky nejsou tak ceněné. Navíc když jsou writeři přichycení při rytí, jsou z toho větší pokuty než když jsou přichyceni při malování na tramvaj. Mají však pro writery jedno plus. A to že na rozdíl od tagů vydrží ve vozech velice dlouho. Samotnou kapitolou jsou přímo věci na šalině. To si většinou dovolují jen writeři s více zkušenostmi i větším výtvarným cítěním. Ne vždy je tomu pravidlem. A ikdyž to vydrží na tramvaji né víc než jeden den, má to svoje kouzlo. Mít věc na šalině je docela prestižní záležitost.

Dále budu vaše příspěvky uvádět na pravou míru:
Manil tu psal že 90% všech „vandalů“ namají v úmyslu ničit, ale být viděn. Dá se říct že je to skoro pravda, těch procent je tak 99. Smyslem graffiti není ničit, ale dostat se do podvědomí ostatních writerů a získat si respekt. Prostě čím víc tegů a věcí po městě (ale už dávno to není omezenou jen hranicí města), tím je ta osoba více ceněná.
Co se týče těch kamer tak to zas tak špatný nápad není, ale writeři, ač si to většina veřejnosti myslí, nejsou žádní hlupáci, naopak jim to pálí a dokáží být velice vynalézaví. No a přinejhorším jedno dobře mířené stříknutí za použití fat capu (tryska se širokým rozptylem) a je po záběrech.
Legály jsou sice řešením, ale ne pro graffiti na vozech MHD, legálem se dá tak leda vyřešit problém s chromy (stříbrné tlusté tvarované nápisy, těch co je všude dost:)).
Verusha tady zmiňuje novou technologii „vandalství“ a to tzv. kyselina. Není to přímo kyselina, ale pokud se nepletu lepidlo na tapety a že by to bylo nové, to se říct nedá. Myslím že El´Nino s tím přišel ještě před rokem 2000.
Mendelman: Jezdit v každým voze policista aby uhlídal jestli tam někdo nedá tega na sklo?? To bychom žili v policejním státě, nehledě na to že policie by měla řešit spoustu daleko důležitějších věci. A líbilo by se ti jezdit v každým voze s acabákem?!
Kuba: Píšeš tady o tom aby si writeři koupili starej autobus..na co by jim to bylo? Na graffiti je právě kouzelný i ten adrenalin a ten pocit dát věc na dopravní prostředek. Kdyby si chtěli dát něco legálně dali by si to na legále. A to s tím městem..tomu se mohu jen smát. Je vidět že opravdu nemáš ani páru proti čemu brojíš.
Nejvíc mě ale naštval výrok M3, že většina writerů nikdy nepracovala, neznají cenu práce a umí jen ničit.. Jsou to naprosto normální lidé kteří chodí mezi námi a nikdo nemá na čele napsáno „sprejer“. Jsou to prostě lidé kteří si našli odlišného koníčka (někdy i životní náboj) než ostatní. Někoho baví jezdit šalinou a někoho baví na ni malovat. Mimochodem ty cany a fixy taky nejsou zadarmo:)

Pokud máte ňáké dotazy k této problematice, rád zodpovím.

Btw ta barva co jde vidět až po delší době od nanesení na schnoucí plochu se nazývá Bawis a je k dostání v každém graffiti obchodě.

P.S.
tagy fixou v šalině to zpravidla začíná a kdo má rozum a chce zůstat u graffiti končí zpravidla takto:

http://www.grafitibrno.wz.cz/Akce%20osova/index.htm


Offline
Uživatelský avatar

1189
23 úno 2006 15:26
Kuba píše:
Možná by bylo řešení, ale taky šílený: Buďto by si jakože sprejeři pronajali celovozovou a tam by sprejovali, jak by chtěli, to má, ale řadu nevýhod, takže by si koupili vyřazenej bus/tbus za ceny šrotu a tam by sprejovali o 106. Jak je ale k tomuto férovému jednání přinutit? Nelze, jsou to prostě k*****i a d******é!!!! Nebo by se mohlo vytvořit město, kam by se vyhnali všichni sprejeři s Česka, popř. i dalších zemí a mohli by si tam sprejovat, jak by chtěli, až by je to přestalo bavit, mohli by se vrátit.

Bohužel tenhle plan je ti uplne na nic. Protože sprejeři čmáraj proto, aby se zviditelnili. Takže rezervace nebo odstavene vuzt by nechteli, blbci jedni


Offline
Uživatelský avatar

1111
05 čer 2005 13:18
Bohužel proti tomuto typu vandalství (jak je možné vidět na vozidlech MHD :twisted: a nejen na nich) účinná obrana není. Chycených vandalů je mizivé množství a i když jsou chyceni, tak se jim stejně nic nestane. Je potřeba, když už bude dotyčný chycen a usvědčen, aby také vše do poslední koruny zaplatil (popř. rodiče). Myslím, že jako výstraha pro ostatní stejně retardované jedince by to nebylo špatné. Ono odstavení, vyčištění, výměna skel, potahů sedadel...atd. včetně prostojů není nejlevnější, takže by to určitě efekt mělo. Samozřejmě, že by se to muselo právnicky ošetřit, aby nedocházelo k nejasnostem. Jen je smutné, že drtivá většina těchto "umělců" ještě v životě nepracovala, takže nezná cenu práce, ale už vše ničí. Jak už tady někdo psal - dát na každou konečnou a do každého vozu policistu je utopie - nejde ani o policejní stát (jak je vidět u mnohých případů jinak než pendrekem to nejde), ale o to, že tolik policajtů Brno ani nemá.
A nebo by mohl DP podobně jako tuším v Bystřici nad Pernštejnem vypsat na dopadení sprayerů a vandalů peněžní odměnu - myslím, že by se spousta lidí dívala kolem sebe. Teď každý sedí a dělá že nic nevidí - asi si říkají, že to není jejich, tak proč se angažovat. Nemusí dotyčného zrovna chytat, ale stačí předat popis
policii. Protože potom poslouchat, jak ty tramvaje, autobusy a trolejbusy jezdí počmárané a poškrábané a že s tím DP nic nedělá je smutný.


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
kuba :
k tomu pronajmu. Vis co musi splnovat lak/polet na vozidla MHD ? Jaky ekologicky predpisy ? Nehorlavoct, splodiny ? To by do provozu nemohlo.
Jim jde o to aby to bylo videt a vo srotovy vozy zdaleka nejsou.

Jedina sance je , umyvat , umyvat, menit soupravy na linkach, stahovat. On lak jde umyt vcelku snadno , dokud to je cerstvy. DP to bude stat hodne penez, je taky , ale pokud to nebude videt , presunou se jinam.


Offline
Uživatelský avatar

6603
21 pro 2005 17:01
Možná by bylo řešení, ale taky šílený: Buďto by si jakože sprejeři pronajali celovozovou a tam by sprejovali, jak by chtěli, to má, ale řadu nevýhod, takže by si koupili vyřazenej bus/tbus za ceny šrotu a tam by sprejovali o 106. Jak je ale k tomuto férovému jednání přinutit? Nelze, jsou to prostě k*****i a d******é!!!! Nebo by se mohlo vytvořit město, kam by se vyhnali všichni sprejeři s Česka, popř. i dalších zemí a mohli by si tam sprejovat, jak by chtěli, až by je to přestalo bavit, mohli by se vrátit.


Offline
73
30 čer 2005 15:46
Já bych měl řešení: Radikálně zvýšit počet policistů a na každou konečnou a na každou významnější zastávku a do každého vozu MHD postavit aspoň jednoho policajta... Ovšem to by některé existence začaly prohlašovat,že to je policejní stát a podobně,byly by protesty a nakonec by se stejně nic nevyřešilo... A navíc,to by muselo k Policii přijít hodně nových lidí a vzhledem k tomu,jaký v poslední době na naši Policii panuje názor, by to byla holá fantasmagorie... Tož asi tak,soudruzi... :wink:


Offline
Uživatelský avatar

1189
23 úno 2006 15:26
Kuba píše:
Kamerovej bych sytém by se hodil, ale oni by zcela jistě ty kamery nasprejovali taky, takže by tam stejně nebylo nic vidět a bylo by to hodně drahý.


Tak kdyby se dala ta kamera někam vysoko, kam by se nedostali... Ale oni stejně většinou nosí kapuce, asi aby jim neprufukovalo v prázdné hlavě


Offline
Uživatelský avatar

720
10 bře 2006 20:56
Brno- Stará Líšeò
no nežijí jen v Brně, v Ostravě i v Praze je to možná v menší míře, ale s takovými nemocnými lidmi tam bojují také....


Offline
26
17 led 2006 20:05
mauricio píše:
zrušil bych je (jak sprejery tak přístřešky)

no, sprejery bych taky zrusil, ale tenhle pristresek je snad nejlepsi v Brne - nefouka tam a muze si sednout dostatecny pocet lidi.
Asi pred 5-6 lety tam menili skla, ale jak je videt, byly to uplne vyhozeny penize... skoda, je mne lito, ze v tomhle meste ziji takovy hovada.


Offline
Uživatelský avatar

720
10 bře 2006 20:56
Brno- Stará Líšeò
Vandaly asi zrušit nepůjde, ale dá se za nějakých dostupných podmínek s nimi bojovat, jsou to boje, které však vandal (většinou) vyhraje a poškozený poohraje. V tomto případě je DPmB i Policie jaksi bezranná.....


Offline
Uživatelský avatar

6603
21 pro 2005 17:01
mauricio píše:
zrušil bych je (jak sprejery tak přístřešky)

Sprejery bych zrušil taky, ale jak? Přístřešky bych rozhodně nerušil, neboť je mohou používat cestující a v tomhle mají řidiči WC.

Emperror píše:
hrůza. chtělo by to kamerovej systém, jenže kde na něj vzít ???? :roll:

Kamerovej bych sytém by se hodil, ale oni by zcela jistě ty kamery nasprejovali taky, takže by tam stejně nebylo nic vidět a bylo by to hodně drahý.


Offline
Uživatelský avatar

573
04 bře 2006 12:01
Starý Lískovec
hrůza. chtělo by to kameovej systém, jenže kde na něj vzít ???? :roll:


Offline
9986
15 led 2005 23:41
zrušil bych je (jak sprejery tak přístřešky)


Offline
Uživatelský avatar

6603
21 pro 2005 17:01
Co říkáte na přístřešek pro cestující na Barvičově? Úplně hnusně posprejovanej, co oni si nedovolí. Jak byste to řešili?


Offline
Uživatelský avatar

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
RIS (původně Richard S..) píše:
Tak by uklízel kolem zastávek MHD a ČSAD.

= veřejně prospěšné prace... :roll:


Offline
Uživatelský avatar

720
10 bře 2006 20:56
Brno- Stará Líšeò
PvvS píše:
Nj takze se pravnim statem presuneme nekam do stredni afriky, (on me zabil kozu/ ja jemu vezmu kozu)
Za vandalismus lze naridit vseobecne prospesne prace, ovsem do tech cisteni vozidel v DP nespada.

Tak by uklízel kolem zastávek MHD a ČSAD.


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Nj takze se pravnim statem presuneme nekam do stredni afriky, (on me zabil kozu/ ja jemu vezmu kozu)
Za vandalismus lze naridit vseobecne prospesne prace, ovsem do tech cisteni vozidel v DP nespada.


Offline
Uživatelský avatar

720
10 bře 2006 20:56
Brno- Stará Líšeò
LADA píše:
Vůbec nechápu o jakým pochpení se tady bavíte.Takovej chudak kterej cmara po cem koliv je clovek kterej ma nedostatek prace.Nejlepsí by bylo namontovat do vsech vozů kamery jak by je chtily tak skodu nejen odstranit,ale jeste zaplatit 10 tisíc pokutu a jeste bych toho ##MLUVÍM SPROSTĚ## poslal na 3 měsíce do skodovky do lakovny a byl by myslím vylecenej.Doma si ten dacan taky necmára po sedace nebo kuch.lince.Ale to co užívají vsichni to jo.
Manil-mě je jasný že když počmára doma sedacku tak se na nu bude dívat jenom on a né vsichni nez v tramvaji.
Zaver:tato skupina lidí pardon hovad je skupina omezenců kterí nic nevyrobí nic neumí jenom likvidovat takže bych s nimi nemel vůbec slitovaní a udelal bych to co jsem psal viz výše + a jeste bych je pendrekem domlatil.
Ale to je hlavní tak se v tomto státe musí zmenit je velice stabá ustava a podstatně zvýsit tresty.
Podívej te se na ameriku kde je kolik milionů lidí a kdyby tam meli stejnou ustavu jak tady a ty smesný tresty kdy clovek dostane vysí trest za financní unik nez za vrazdu tak kde jsme.LADA

No, Láďo,máš ravdu,já bych to udělal také, ale chytit někoho při cinu je těžké, kamera ho muže zachytit, ale ten člověk se pak musí vypátrat, což je pro Policii těžké,jestliže je ten dotyčný někde v bunkru.Navíc bych dal za to trest 2 roky chodit do vozovny čistit ty čmáranice od svých kamarádů a potom bych navrhoval praktiku ,,oko za oko,zub za zub"-tzn.,že pokud ryje v tramvaji na okno , měli by nárok policajti mu jít domů porýt sklo u okna , pokud rozřízne v tramvaji potah na sedačce měl by mít policajt právo mu doma v obýváku rozříznout sedačku.Toto jsou praktiky ,,sklo za sklo,sedačka za sedačku'', i když je to takové blbé, tak bych něco takového určitě podporoval, neboť by se ten dacánek z této blbé nemoci určitě vyléčil.


Offline
Uživatelský avatar

946
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Vůbec nechápu o jakým pochpení se tady bavíte.Takovej chudak kterej cmara po cem koliv je clovek kterej ma nedostatek prace.Nejlepsí by bylo namontovat do vsech vozů kamery jak by je chtily tak skodu nejen odstranit,ale jeste zaplatit 10 tisíc pokutu a jeste bych toho ##MLUVÍM SPROSTĚ## poslal na 3 měsíce do skodovky do lakovny a byl by myslím vylecenej.Doma si ten dacan taky necmára po sedace nebo kuch.lince.Ale to co užívají vsichni to jo.
Manil-mě je jasný že když počmára doma sedacku tak se na nu bude dívat jenom on a né vsichni nez v tramvaji.
Zaver:tato skupina lidí pardon hovad je skupina omezenců kterí nic nevyrobí nic neumí jenom likvidovat takže bych s nimi nemel vůbec slitovaní a udelal bych to co jsem psal viz výše + a jeste bych je pendrekem domlatil.
Ale to je hlavní tak se v tomto státe musí zmenit je velice stabá ustava a podstatně zvýsit tresty.
Podívej te se na ameriku kde je kolik milionů lidí a kdyby tam meli stejnou ustavu jak tady a ty smesný tresty kdy clovek dostane vysí trest za financní unik nez za vrazdu tak kde jsme.LADA


Nerad to říkám, ale u nás to máme bohužel taky. I když hlavně fixama.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1684 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 18:59
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]