Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 210 z 379    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 379  Další
Autor Zpráva
Offline
76
27 bře 2016 21:25
kraj bělochů :-)
A ještě, už jsem tu fotku viděl několikrát, ale až teď jsem si všiml, že je tam chyba.

Konkrétně jde o místo pořízení snímku, autor uvádí aut. st. na Okružní ulici, ale ve skutečnosti je to zastávka SIEMENS, aut. st.

odkaz: http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/ ... 9802#photo


Offline
76
27 bře 2016 21:25
kraj bělochů :-)
To ano, ale ne 10,6 M.


Offline
Uživatelský avatar

472
31 črc 2015 19:56
Kladno
Podle tohoto může být zřejmě PRO i v délce 10,8m.


Offline
866
17 lis 2014 00:06
odkdy je u Iveca 10,6 Pro? viz DP Praha


Offline
74
25 kvě 2016 18:43
Na hlavní stránce bych uvítal klidně všechny velké dopravce daného kraje, i za cenu že by něco málo chybělo - u těch velkých obvykle chybí málo nebo méně než u malých podniků či soukromníků a na stránce by to bylo výrazně označeno, že seznam není kompletní, vlastně tak jako je to teď.
Například u jihočeské stránky - je tam DPČB, GW bus, STTRANS, Comett, ale největší ČSAD ČB ne, protože není uvedené jako kompletní. Naopak, je tam ČSAD Jihotrans, který už neexistuje, takže má sice všechny vozy, ale červené..
Za kompletní bych stránku dopravce považoval, když by nechyběl žádný vůz ze současné flotily a pár let zpátky, co seznam existuje. Éra RTOček a starších se eviduje špatně, informací jejich pramálo a fotek ještě méně, vozy bych tedy do kompletnosti nezahrnoval.


Offline
866
17 lis 2014 00:06
Ono by bylo dobré zachytit současné vozy.
Po návratu ze Zlínského kraje vezu skoro 30 neznámých vozů.
Možná by také mohl občas zvednou zadek někdo z těch co mají plné prsty u klávesnice řečí.


Offline
Uživatelský avatar

373
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
Samozřejmě, takže bych kompletnost definoval jako evidenci toho, co známo je, ale doplněné není. A když neznáme SPZ vozu z roku 1940, nevadí, tady je spíš hlavní vědět, že vůbec existoval. :D

_________________________________
http://seznam-autobusu.cz/uzivatel/odd


Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
6665
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Jde o to, že kdybychom šli neomezeně do historie, není kompletního skoro nic. A mnohdy bohužel šance na dozjištění chybějících věcí je mizivá :-(


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Před časem jsem se ptal Pepy S., proč je evidence tuším příbramského Connexu označena za kompletní, když tam jsou jen vozy z poslední doby. Bylo mi vysvětleno, že je kompletní k současnému datu, což stačí. Po zamyšlení se jsem musel konstatovat, že je to vlastně úplně správně.


Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
6665
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Pokud jsou komplet novodobé busy a tramky, tak bych byl pro.


Offline
Uživatelský avatar

373
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
K té kompletnosti - největší dopravce, DP Praha, stále kompletní není a vypadá to, že jen tak nebude. Již vyřazených vozů jsou spousty a doplňovány nejsou. Např. ešemek DP vlastnil 2500 a zaevidovaný je jenom zlomek.

Neberte to jako buzeraci, chápu, že je to časově náročné a moc zábava doplňovat x vozů stejného typu nebude. Chci ale poukázat na jiný problém:

Evidence tedy není kompletní a není uvedená na hlavní stránce seznamu. Když někdo potřebuje najít hlavní stránku, tak musí složitěji hledat, člověka, který seznam nezná to třeba ani nenapadne. Jenže to vypadá, že na hlavní stránce ještě dlouho nebude. Nebylo by lepší to tam přidat i za cenu absence vyřazených vozů, které stejně tolik lidí nehledá? Zjednodušilo by to hledání, že to je nekompletní, je na stránce napsané. Případně napsat nějaké další upozornění na hlavní stránku. Prioritní mně přijde mít DPP na viditelném, lehce dostupném místě. Asi tak. :)

_________________________________
http://seznam-autobusu.cz/uzivatel/odd


Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
6665
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Díky za post, líbí se mi, jak to bereš strukturovaně :-)

Takže:
Vítány jsou:
- veškeré druhy autobusů (regionální, zájezdové, městské, české výroby, cizích výrob, českých dopravců)
- trolejbusy provozované českými dopravci
- tramvaje provozované českými dopravci
- pražské metro
- služební vozy a technické vozy dopravních společností
- zajímavé vozy vyrobené v ČR
- vraky vozů v ČR
- samozřejmě i historické vozy z prostředí ČR

Pak jsou věci, které jsou podle mne okrajové:
- autobusy cizích dopravců, které projíždí ČR
- kompletní seznamy vozů vyrobených v Česku
- lanovky

Co bych osobně neevidoval:
- vlaky
- lodě (výjimkou jsou lodě, které provozují dopravní společnosti evidované kvůli vozům výše)
- letadla
- nesmysly :-)
- slovenské autobusy, na tohle je partnerská evidencia; výjimkou jsou vozy, které mají k ČR nějaký vztah a nebo třeba máme jejich fotky, ale rozhodně bych to neevidoval systematicky
- kamiony (je jich miliarda a nejde to sledovat; ok, to je Intour u ICOMu taky, ale to je něco jinýho :-) , i tady jsou samozřejmě výjimky v podobě služebních vozů DP a podobně)

Takže ano, jsme obecná evidence dopravců a název seznam-autobusu už nevystihuje široký záběr, která náš web aktuálně má. Osobně to ale nechápu tak, že bychom upozadili autobusy a začali řešit tramvaje. Autobusy jsou v popředí pořád a navíc k tomu přibyly tramvaje atd. A buďme upřímní, je to jen o tom, kolik se najde zájemců o danou problematiku. Prostě aktivitě se meze nekladou. Když se někdo chce zapojit a je schopen to dělat na nějaké úrovní, rádi mu poskytneme prostor (třeba při správě FB stránky, zpracovávání mejlů, úpravě fotek ostatních, když s tím chtějí pomoct atd.). Ale zahazovat kvůli tomuto rozšíření zájmu známý brand seznam-autobusu mi přijde jako škoda. Možná v budoucnu udělám i nějakou evidenci dopravců, kde bude jakoby současný seznam, a na současné doméně pak bude jen výcuc z toho, kde budou jen a pouze autobusy. Ale nyní si myslím, že by to byla spíš zbytečná práce.

A co se týče fotek, tak osobně náš web vnímám jako primárně zaměřený na vozidla. Tzn. krajinky, kde je autobus na pár pixelů, tam spíš nepatří. Naopak si myslím, že kvalitně vyfocené detaily v rozumné míře jsou vítány. Nějaké umělecké, kreativní a příliš zeditované fotky (nebo fotomontáže) si naopak myslím, že patří spíš na jiné weby. Výrobní štítky jsou ok. Naopak fotky prázdných zastávek bez vozu bych nebral. Fotky šotoušů taky ne.

A kdy je dopravce kompletní? Osobně to vnímám tak, že "jsou aktuálně evidovány všechny novodobé autobusy, trolejbusy a tramvaje". Služební vozy chápu jako něco navíc, což je ale příjemným bonusem. Mnohdy se ale prostě nenašel nikdo, kdo by byl ochoten dát evidenci služebních vozů dohromady. A nechávat kvůli tomu dopravce neuveřejněného? Podle mne škoda. Aspoň se pak pravděpodobněji najde někdo, koho to trkne, přihlásí se a my mu dáme možnost to tam doplnit, když o to bude zájem.

Nicméně tohle je můj subjektivní pohled a samozřejmě nic není nepřekročitelné.

A co se týče nějakého vedení... ano. Už na to nemám tolik času. Proto se snažím maximum věci delegovat (zpracování mejlů, fotky, samotnou správu evidencí a částečně i rozhodování o tom, koho přijmeme mezi sebe a koho ne). Ale mnohdy to skřípe, ale není tu jiná možnost. Jakákoliv one-man-show časem skončí. A to nechci dopustit. Proto se seznam musí naučit fungovat beze mne, protože času nebude víc, spíš naopak.


Offline
Uživatelský avatar

33
17 srp 2014 15:09
Já osobně ty konflikty gumokolky - ocelokolky nechápu. Ale někteří tyto žabo-myší války mají "rádi" a vyhledávají je.
Nebylo by lepší je nechat na jiná "válečná pole" - Sparta-Slávie (případně Sparta-Baník), Canon-Nikon ...

Současný stav uvadí lidi v omil v jejich konání.
Někteří se snaží zbitečně omezit konaní jiných lidí na SA - případně někteří vyhranění fandové netuší, že o jejich obor na SA není zájem a měli by své "štěstí" hledat jinde.
Minimálně by bylo vůdči nim fér jim to zdělit.
Eventuelně ti jejichž zájmy jsou širší/vice kategoriové, plýtvají svým časem/snahou v oblastech o které SA nestojí.

Můj názor je, že velkým přínosem SA je to, že máme na webu historii jednotlivých webů a také kompleksnost, což na jiných webech moc není.
Například ruské weby, jsou tématicky segregované. (je to dáno historickým vývojem a taky nejsou s této situace zrovna šťastní)
Mají autobusově specializovaný web (přesněji mají dva)
A web pro Elektrickou hromadnou dopravu - tam patří tramvaje, ale také metro, maglev, monorail ...

Ale vznikají s toho takové prapodivné situace, jako třeba trolejbusy nepatří na autobusový web, ale na ten "elektrický".
Autobus, který je čistě na elektriku (bateriový) patří na oba weby atd.

---
Já osobně mám rád služební vozy.
Jsou to takové opomíjené popelky, ale často velmi zajimavé a neobviklé vozy. Ale bez nich by ty zbožnované šotoušské vozy nejezdili.
A když u některého dopravce vidím "nalepku" vozový park je kompletní. Ale nemá tam žadný služební vůz, tak mi to příjde úsměvné/lživé. (mluvím o těch větších)

Vím, že některé "negativní vlny" jsem spustil nedávno publikovanou serii fotek metra.
A co jako má být? DOD byl v depu Kačerov, tak logicky jsem od tama přinesl fotky metra. DOD v autobusových garažích by mne potěšil víc, protože mám busy raději.
Nejsem žádným fandem metra. Spíše jsem fandou SA, ale na SA metro skoro nikdo nefotí a příjde mi škoda nechávat karty bez fotky a když byla dobrá příležitost jak nějaké doplnit...

Vím, že někteří "pamětníci" fňukají po "starých dobrých čistě autobusových časech". Ale mezi tím se dost věcí změnilo a SA se posunulo a vyvinulo dál.
Je dobré ale definovat kam až jsme se posunuli nebo neposunuli.
Fňukat po čistě autobusových časech, je jako kdyby Student agenci fňukalo po tom, že už davno nejsou jen agentůrou na brigády pro studenty...


Offline
Uživatelský avatar

33
17 srp 2014 15:09
Zaznamenal jsem, že v poslední době jsou spory a rozepře v tom co na SA patří nebo nepatří.

Hacislav píše:
Ryba smrdí od Hlavy - systémový problém
2) Sekundárně: zanedbaná nebo nedostatečná práce "duchovního vůdce/vůdců" tohoto serveru. (= ti co definují nebo by měli definovat štábní kulturu daného webu)


Myslím si, že je to spůsobeno tím co jsem zmiňoval již před časem, viz citát.
SA nema dostatečně formulováno o co má zájem (co na ní patří) a o co nemá zájem (co na ní nepatří).

Vznikají s toho nedorozumění a protichúdné tendence a také zavádějící konání jednotlivých lidí a rozhodnutí fotoeditorů.

Edo mohl by jsi to prosím nějak rozštípnout (klidně s pozice "diktátora", protože jinak vznikne jen spota planého plácání, ikdyž to vznikne asi i tak) jak to tedy je nebo není?
To by snad nemuselo být tak náročné časově.
Samotné formulování a učinění navazných příslušných kroků , jistě rád udělá někdo koho tím pověříš.

-----

A o co konkrétně jde?
Je to několika úrovňové, jedna z hlavních úrovní je: "gumokolky - ocelokolky"
Web se jmenuje a url je: Seznam autobusů.
Ale jaká je faktická skutečnost.
* Jsme nebo měli by jsme být jen seznam autobusů? Takže jen čiste autobusy, tramvaje k nám nepatří?
Pokud jen autobusy, tak jaké? Všechny nebo jen linkové a dálkové? Takže ne, turistické (například autobusové vláčky) a přestavby (bednobusy),
a co třeba vraky (u některých není známo o jaký se dříve jednalo vůz - zatím, časem se třeba info najde)
A trolejbus je autobus nebo není?
* Nebo jsme spíše to co májí v názvu/url naši slovenští kolegové: evidencia-dopravcov.eu - Evidencia vozidiel slovenských dopravcov.
Pokud jsme evidence dopravců, co to znamená?
* Jen výkony konající vozový park? Takže ani historické vozy ne? Nebo jsou to vikonny konající vozy + historické a muzejní.
* Nebo je to kompletní vozový park danného dopravce?
Co to znamená kompletní? KOMPLETNÍ nebo kompletní?
Spousta dopravců je jednoduchá = výkonové vozy + něco služebních (bez služebních, podpůrnejch vozů výkonnové vozy jezdit nebudou)
Ale je řada dopravců, kteří jsou komplikovanější.
Takže to nejsou jen busy, tramvaje, služebáky.
Ale dále: metro, pracovní/stavební stroje, lodě (ty u jednoho dopravce na SA máme už dlouho), letadla (nějaká letadla na SA už delší dobu evidované máme),
podnikový hasiči, lanovky, vlaky, nezávisla trakce (to jsou služební vozy v metru co nejezdí na el.).
Balóny, vzducholodě, raketoplány ... (to jen fabuluju pro odlechčení)
* Jinde je to už dávno zpracovanné (například lanovky, vlaky, letadla ...), takže ty vynecháme v KOMPLETNOSTI.
* Nebo ještě nějaké vyjímky s KOMPLETNOSTI. Protože některé druhy mi příjdou blbý nebo se mi nelíbí, atd ... (doplňte si za tečky co chcete)

----

Další dělba je geografická.
* Jen čeští dopravci? Co to znamená? Jen dopravci co mají sídlo v ČR?
* Nebo mezinárodní holdingy, pokud mají provozovnu v ČR?
* Co cizí vozy, co jezdí na pravidelných linkách do nebo přez ČR?
* Co cizí vozy, které byli "přistiženi v ČR? Zapujčené, testovací, turistické, hostující na nějaké akci ...
* Vozy ze sousedních zemí. Všech našich sousedů, nebo jen vybraných...
* Nějaké další geografické vyjímky co ano nebo co ne?

----

Tématické:
To jsou takové "nedokumentační" fotky a fotky / "fotky" doplňující téma.
To jsem viděl spíše na jiných webech než na SA, ikdyž na SA jsem zaznamenal určité podobné tendence.
Obvikle bývají takové fotky v samostatné větvi/sekci

Trasy a vedení - tramvajové/trolejbusové
Dopravní schémata - třeba mapky vedení linek ...
zastávky
jízdenky
foto kreativ - fotky které prošli razatnější kreativní postprodukcí nebo filtry (například desaturace, nebo částečná desaturace), kreativní foto postup (paning, přezoomování, tilt shift, focení přes zamrzlé okno, zaostření na rozkvetlou větev s busem v pozadí ...)
krása detailu
výrobní štítky
doprava v krajině - široký záběr na krajinu/město a v něm dopravní prostředek, nicméně velikostně malý
dopravní fandové - fotky šoutouchů

Tady myslím chybí nadefinování, že na SA nepatří, připadně že nemají svůj vymezený prostor. Na SA máme něco fotek, které rozhodně nejsou dokumentačkou ale foto kreativ nebo krása detailu.

----

Ideální by bylo, kdyby zaměření SA bylo někde volně přístupné, něco jako "kodeks SA"
A pokud má být SA v nějakém směru omezen/vymezen. Mělo by být s "nežádoucími částmi" nějak vypořádáno.
Zmrazit je, označit jako "apendix", odsunout do jiné větve, odštěpit na jiný stávající nebo nový web, smazat, nebo cokoli vhodného dalšího, případně nějakou kombinaci...

Proč je nutné se s případným "nežádaným" obsahem na SA vypořádat. Protože pak snadno lidé budou přicházet v omil, že pokud to na SA "normálně je", tak že to tam patří.


Naposledy upravil Hacislav dne 08 čer 2018 18:21, celkově upraveno 3

Offline
7090
27 úno 2010 07:40
http://seznam-autobusu.cz/dopravce/autobusy-holesovsky
Blbě kraj a nějaké překlepy v popisu.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
Dva má rozhodně... ten první je asi mimo hru a ty dva... já vím o tom z listopadu, pražáci naopak informovali o tom květnovém (s touto RZ), jestli jsou tedy dva (celkem tři) nebo je to jeden a ten samý se asi ukáže až časem.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Na ten listopad by znacka sedela jak hyzde na hrnec.
A ma opravdu vsechny tri?


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
Robert: už při zápisu jsem na to upozorňoval.. Dle mě patří tomu z listopadu
http://seznam-autobusu.cz/seznam?trakce ... p=Crossway

Prý né, v květnu byl vůz s tou RZ v Tezasu úplně nový..., nevím osobně mi to přijde jako kravina a třeba skutečně dostal v květnu nový.. A na převoz si půjčil RZ? V dobách 700 u tohoto dopravce nic zvláštního.


Offline
157
08 črc 2017 23:44
3B9 8329 u ZDS-Psota, provozovna: Znojmo.

_________________________________
MHD Znojmo: http://mhdznojmo.wz.cz/


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
To je nejaka expredvadecka? Znacka 6AP 4777 je totiz zhruba pul roku stara.


Offline
Uživatelský avatar

188
04 pro 2012 23:23
Karlovy Vary
Tomáš Ondráček píše:
Hacislav: jelikož je autorem Venca, tak si myslím že ne. Pokud mě moje paměť neklame, tam by měl mýt právo přidávat fotky bez "kontroly" schvalovače.

To by mě tedy zajímalo, jak se myje takové právo... :lol:

Jinak vůz 6AP 4777 je již provozní, ve středu 6.6. jsem jej spatřil na Dolním nádraží v Karlových Varech.

_________________________________
"Sorry jako." - Andrej Babiš, 2017
"Pražané jsou zpovykaní s dopravou." - Adriana Krnáčová, 2018


Offline
Uživatelský avatar

2024
03 zář 2009 13:18
Vůz 3H7 9460:
odkaz: http://seznam-autobusu.cz/vuz/21405,
dopravce: Nezisková organizace, Spolek křesťanské pomoci, Věstonická 3, 62800 Brno.

Vůz stává na parkovišti u Billy na Sedláčkově ulici.
Foto: http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/ ... 1405#photo.

_________________________________
Ať žije doprava, všeho druhu. :d-: :t-: :a-: :idsjmk1:
MHD Brno: :d-:1-12, :t-:25-39, :a-:40-84, š85-š88, N89-N99,
IDS JMK: :idsjmk1: :arrow: :a-:104-940, :idsjmk1: R8-R56, S2-S91


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
1BE 8073, MB Sprinter 519 CDI, Hlinensky, bily


Offline
76
27 bře 2016 21:25
kraj bělochů :-)
Hacislav: jelikož je autorem Venca, tak si myslím že ne. Pokud mě moje paměť neklame, tam by měl mýt právo přidávat fotky bez "kontroly" schvalovače.

To se ovšem dá zjistit v seznamu všech uživatelů v administraci.bmhd.


Offline
Uživatelský avatar

33
17 srp 2014 15:09
http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/ ... 6000#photo

Já jsem si nevšiml, že už je zase apríla?


A když už jsme u toho, tadle fotka prošla schvalováním ?!??
http://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/190739#photo


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9470 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 379  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 12:36
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]