Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 224 z 379    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 379  Další
Autor Zpráva
Offline
74
25 kvě 2016 18:43
V pohodě, uživatelů je tu docela dost a k mýlce samozřejmě dojít může.
Že na to není čas je velká škoda, zrovna ty zprávy se teď musí posílat buď tady přes fórum (na kterém nejsou všichni), nebo přes mail, což je zdlouhavější.

Mazání - aspoň já jsem si nevšiml žádné pravidelnosti. Od úplného začátku se mi "šedé" fotky hromadily a nemizely, byly tam nejméně rok a půl, pak postupně zmizely všechny. Pak nějaké další zmizely asi po třech měsících, jedna z letoška už asi po tom měsíci. Zrovna tohle mi ale nijak nevadí, když je fotka smazaná, tak kouknu na důvod (obvykle byl smysluplný) a víc už tam koukat nepotřebuju..

Ta fotka se zrcátkem se mi jako fotka líbí, jestli má své místo i na seznamu, těžko říct. Uvedení všech vozů v pozadí má sice dobrý informační účinek, jen kdyby se pak nezobrazovala u všech těch uvedených..


Offline
1458
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Ta fotka zpětnýho zrcátka s uvedením RZ vozů, který jsou v pozadí rozmazaný, mi připomnělo "letecký snímek Járy Cimrmana" :mrgreen:

_________________________________
Jediný normální auto na elektriku je trolejbus!


Offline
866
17 lis 2014 00:06
no Johny 512 tohle je krásná ukázka. A někomu se vyčte že to o milimetr padá , přitom mazač
může dát fotku nic nepředstavující.
Mikuláš Pelíšek naprostý souhlas s tvým posledním příspěvkem.


Offline
336
25 zář 2013 15:21
jihovýchod Prahy
To je mazec, Jan Šmolík, náš Johny. surprised :roll:


Offline
Uživatelský avatar

472
31 črc 2015 19:56
Kladno
Já si tedy pod pojmem duplicita představuji jen a pouze toto, nic jiného. Kolegovi z Písku se omlouvám za bonz.
Odkaz 1
Odkaz 2
Potom ještě za duplicitu taky považuji zobrazování stejných fotek současně z SA i MHDfoto, což se taky snažím u sebe průběžně mazat.

A ať mi nikdo netvrdí, že příliš mnoho fotek u jednoho vozu = problém, když tu mámě takové věci jako např. toto.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
Lesan:

Zase to otočím a začnu od konce, tak to se skutečně omlouvám a opravdu je chyba na mé straně a názor říkal někdo jiný (zpětně přemýšlím, že jsem si asi popletl přezdívku Lesan a Lenssen), tudíž omlouvám se!

AD Želpage...ahá, tak to jsem špatně pochopil respektive to bral jako přebrání jejich systému se vším všudy, tedy jak kvalitu tak systém schvalování...myšlenka to není špatná, ale fungovala by asi jen tehdy, pokud by se vyjadřující mezi sebou vzájemně neznali a čistě anonymně a nezávisle na tom, kdo další se k tomu bude vyjadřovat si otevřel fotku - podíval se na ni a pak se vyjádřil k tomu, co vidí bez jakýkoliv dalších ohledů.

AD Citelis: Jasně, však to mi je jasné, že šlo o náhodně vybrané příklady :-) Co se týče nějakého rychlo chatu či vzkazníku nebo jak to nazvat přímo v rámci administrace, tak i za mě by to nebylo na škodu, ale bude to náročné na vytvoření a to zejména časově a to v současnosti nemůžeme očekávat :-( reálně osoby odpovědné za programování teď nemají čas ani na ty nejjednoduší záležitosti jako např. přidání nové kategorie vozidel či země.

No a nakonec k prvnímu odstavci, to néé...to určitě v plánu není a i dokumentačky zůstanou v tomto ohledu tak, jak je to nyní, že je bude moci nahrávat jen ten, kdo dostane přístup na základě nějaké ukázky jeho fotek.


K těm smazaným fotkám...nevím, jak to funguje, ale v současnosti nejstarší smazané fotky jsou z 28.1.2018, což by odpovídalo těm 30 dnům. Ale neznamená to si myslím, že by při mazání fotek nešlo dělat různé kličky a neférovosti.


Offline
76
27 bře 2016 21:25
kraj bělochů :-)
Těch 30 dní se mi taky nezdá. Moje první smazané fotky (nahráno 9/2016) začaly mizet asi po roce a nyní, jak se tu tak diskutuje, zmizel zbytek až na pár duplicit (za které mohu sám, prostě jsem nahrál 2x stejnou fotku), které byly nahrány a smazány řekl bych zároveň s těmi, které tam nejsou. Tak nevím, nevím, kde je zakopaný pes.


Offline
866
17 lis 2014 00:06
Ruda Žák no to není pravda že se smažou po 30 dnech nedávno sem si to hlídal a smazalo se to jen co sem se ozval.
Tudíž funguje to tak ozveš se dostaneš přes prsty.
Ke konzultaci pokud považuješ nekomunikaci za konzultaci budiž.
Jen mi vysvětli proč někomu smažete za něco jinému mazači to necháváte.
To mě pěkně sere a na rovinu vidím že nejen mě.
Možná by někdy ti mazači mohli vyrazit do terénu, mrznout kdesi u autobusáku aby viděli jak někdy fotka vzniká.
Psaný text moc o vozu neřekne většina ho chce také vidět aspoň na obrázku, protože ho nikdy neuvidí.
Za svoje činy je každý zodpovědný tudíž i za obrázek.


Offline
Uživatelský avatar

43
04 lis 2016 16:19
Lesan: Smazané fotky se vždy jednou za třicet dní promažou samy, tam bych problém neviděl. Ke konzultaci dochází, ale pouze občas, když si nejsme jisti. Celkově jsou však názory většinou podobné. A pak ještě ty (ne)duplicity, třeba já to dělám tak, že pokud jsou obě "pěkné" není problém :).

_________________________________
Rudolf Žák, tým tvorby http://www.seznam-autobusu.cz


Offline
74
25 kvě 2016 18:43
Fedos:

V pořádku, jen mě napadlo že by takové komplikace mohly nastat. Pokud by do sekce dokumentaček měli přístup jen ti co ho tam mají teď, tak by to bylo asi v pohodě, myslel jsem spíš situaci kdy by se dokumentačky otevřely veřejnosti úplně (která nejspíš nenastane?).

Duplicita - Citelis - ani jedna fotka mě nijak neuráží, jen jsem použil problémy které se fotkám často vytýkají. Pokud by na administraci, přes kterou se fotky přidávají, existovalo posílání zpráv, tak krátkou zprávou jen upozornit autora že jeho fotka č.xxx je podobná té dříve přidané č.yyy, aby se příště pokusil tomuto vyvarovat? Omezovat autory v počtu celkově přidaných fotek určitě ne. Samozřejmě to záleží na soudnosti autora, v tom máš pravdu. I pokud by byl na toto upozorněn a stále přidával stejně, asi s tím nejde nic udělat tak, aby se na to nevykašlal.

Nápad ohledně Želpage určitě nebyl brán jako výsměch. Nemyslel jsem postavit laťku kvality tak vysoko jako na žp, to je zbytečné (nastala by situace tebou popsaná na konci části o žp), ale proces schvalování. Ten právě vyžaduje více času, jenže tím narážím na jeho nedostatek u schvalovačů, takže tudy cesta asi nevede.. Ale pokud je to skutečně tak jak píšeš, tak vidím problém spíš u těch schvalovačů než v systému samotném.

Dotaz na mě - nevybavuji si že bych někde takto argumentoval. Možná na úplném začátku, kdy mi mé první fotky nebyly schváleny (což už teď chápu, byly proti mnoha základním pravidlům o focení), jsem nebyl úplně přívětivý. V seznamu smazaných fotek jsem neměl prázdno (až donedávna, kdy se to najednou samo vyprázdnilo), sice mě to netěšilo, ale nepamatuju si že bych za to někoho peskoval, smazání byla oprávněná. Že bych hanil fotky ostatních - v předchozí zprávě byly dané fotky uvedeny jako příklad, protože jsem je zrovna nedávno projížděl v galerii a pamatuju si je, a pak že autor fotí vozy dopravce se kterými se občas potkám, takže jejich karty na SA trochu znám.
Pokud bych "nechtěl mít své fotky mezi hnusnými fotkami druhých", tak bych přece do galerie nepřispíval. Pokud jsem zapomněl na nějakou situaci, kdy jsem něco takového napsal, tak mi jí připomeň.


Offline
404
30 kvě 2011 22:12
Lesan:

No co na to říci...nemyslím si, že by to přineslo nějaké velké navýšení počtu přidávaných fotek (dokumentaček). Dále k tomuto "při minimální kontrole budou špatně značky, místa, vozy" nerozumím - to snad je věc autora, jak vyplní tabulkovač a funguje to teď v pohodě..minimálně se stává, že je fotka přiřazena ke špatnému vozu a občas se to prostě stane. Co se týče toho rozlišení...nevím, jak přesně to je promyšleno, ale očekávám, že dojde k pevnému rozdělení autorů dle jejich dlouhodobých výsledků s tím, že mezi kvalitní fotky bude patřit jen vybraná část, která se tam pak může zabývat detaily jako jsou nejrůznější stíny atd. Pokud někdo, kdo by měl kvalitu na to být v této skupině a přesto nechce toto řešit a bude raději mezi dokumentačkami, tak v tom nevidím problém?

Ano, teď systém funguje tak, že schvalovačům se všechno sype dohromady a kdo má čas či náladu (to je asi přesnější) se tomu nějak věnuje. Pokud ti fotky schvaluje vždy stejný člově je to spíše dílo náhody.

Teď trochu přeskočím k těm duplicitám...v případě citelisu je to sporné, fotka je skutečně téměř stejná, ale není focena ve stejný den a autor to tím pádem zjevně jako duplicitu nevnímá - tak co s tím?
U té Sorky jo, fotka z Mlékárny a z AN je prakticky totožná...ale zase je to jiné místo, takže to vlastně nelze za duplicitu považovat. Já se vždy snažil z jednoho dne přidat z každého úhlu pouze jednu fotku, nicméně dovedu pochopit, že se autor třeba nedokáže mezi dvěmi rozhodnout a vždy to bude záležet na jeho úvaze a nějakém pudu sebezáchovy, zda-li dokáže mezi svými fotkami trochu vybírat - co s tím, budeš ho nějak omezovat v počtu nahraných fotek?
K Citaru asi nemám názor..je to v jiný den a na jiném místě, ikdyž by autor u některých fotek mohl více zvažovat, zda je nutné je zveřejňovat - ovšem pokud mu budeš stále něco říkat, může se stát, že si řekne "na tohle se můžu vykašlat" a přestane přidávat veškeré fotky a kolik lidí na seznam přidává fotky z Písku nebo z Vodňan?

Teď se vrátím k tomu tvému nápadu - to je výsměch...Želpage je pověstné svými šílenými nároky (pokaždé, když se někde začne řešit kvalita fotek objeví se názor "nejsme na želpage" a takový teror si tu zavedeme? Upřímně, ano nevím jak to na želpage chodí..ale ten názor lecos vypodívá a zase vím, jak je odsuzovaná každá fotka na planes.cz, která není ťip ťop - představuji si želpage tedy nějak podobně. Snaha o nějakou spravedlnost je určitě super...ale pokulhává na dvou velmi základních a zásadních věcech, že schvalovači prakticky denně píší, že na to nemají čas a zní to tak, že to dělají z nutnosti a stylem rychle to nějak proklikat, místo toho se těm fotkám nějak pořádně/více věnovat a vlastně je tyto hádky z posledních dní demotivují to dělat kvalitně (pokud toto schvalovač řekne, tak to ať se na to prosím skutečně vykašle a přestane schvalovačem být...že jeho to nebaví, to do řešení kvality fotek nepatří) a druhý důvod, že teď se zde zvedla vlna proti této skupince několika lidí a toto nic neřeší, neboť ať to schvaluje jeden z nich nebo se vyjádří všichni výsledek bude stejný - podporují jeden druhého už jen z principu držet při sobě - čistě nezaujatě mohu říci, že jediný, kdo fotky VŽDYCKY schvaloval naprosto nezaujatě a spravedlivě byl Eda, na druhém místě je pro mě Johny, který maže skutečně jen takové fotky, po jejichž smazání nedojde ke ztrátě nějaké informace dokumentující skutečnosti z karty vozu...jakým způsobem fotky maže, to je druhá věc a s tou nesouhlasím.

Tedy můj názor je takový, že pokud se na s-a zavede systém jako na želpage, tak už skutečně odejde (nebude ji umožněno se projevovat) 2/3 autorů a to bude pro seznam zde zmiňovaný konec, reálně zbyde pár lidí fotící tramvaje, trolejbusy, autobusy nějakých DP, PID a IDS JMK, ale všechny ostatní autobusy budou rázem bez fotek, neboť nikoho z té skupiny schvalovačů takové vozy nezajímají a oni sami je nefotí a nepojedou do Šluknovského výběžku, do Jeseníku ani do Kraslic takové autobusy fotit.

Na závěr dotaz přímo na tebe, ty jsi tuším také jeden z těch, který často argumentuje tím, že nechce mít své fotky mezi hnusnými fotkami druhých - můžeš prosím tento názor nějak osvětlit?
Já mu nerozumím - každý přeci přidává fotky za sebe, pod svým jménem a dělá tak vizitku sám sobě a naopak pokud ty máš pocit, že tvé fotky jsou na vyšší úrovni než-li ostatních, tak by to pro tebe mělo být mezi návštěvníky plus a reklama neboť takové fotky na první pohled mezi těmi hnusnými vyniknou? Tak co ti/vám vadí na tom mít svoji fotku po boku nějaké v horší kvalitě? (Pokud to nejsi ty, kdo tento názor zastává, pak se omlouvám a s někým jsem si tě spletl, přesto bych na něj někdy rád slyšel přímé odůvodnění).


Offline
1
03 bře 2018 00:04
Brno
Provozovna Slavičín vypravuje tyto vozy???


Offline
Uživatelský avatar

188
04 pro 2012 23:23
Karlovy Vary
http://seznam-autobusu.cz/vuz/10760
Prosím o odstranění tečky v poznámce. "120 let", nikoli "120. let".

Dále u vozu 3380 (DPP) přehodit pořadí prvních dvou nátěrů. V této podobě (viz příloha) to působí lehce zmateně.

Příloha:
Výstřižek.JPG


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________________________
"Sorry jako." - Andrej Babiš, 2017
"Pražané jsou zpovykaní s dopravou." - Adriana Krnáčová, 2018


Offline
74
25 kvě 2016 18:43
Zavedení schvalovaných a neschvalovaných fotek nepovažuji za dobré řešení. Dokážete si představit, jaká nálož fotek v těch dokumentačkách bude? Posílat se tam bude kdeco, při minimální kontrole budou špatně značky, místa, vozy, a vznikne další oddíl sám seřazený podle data, takže při hledání nejnovější fotky budu muset projet několik tabulek fotek (třeba "dobré fotky", dokumentačky, BMHD, SK evidence). Dále jak se budou rozlišovat dokumentačky a ty lepší? Pořád tu budou sebevědomější lidé, kteří budou nahrávat dokumentačky do těch lepších a při schvalování opět tyjátr, že proč mi tuhle schválili a tu druhou ne..

Systém by spíš chtěl sjednotit, třeba jako je na Želpage (vím, že tam chodí mnohem méně fotek než na SA) - Fotku hodnotí více adminů a když získá nadpoloviční většinu, projde. Sice by to bylo asi časově náročnější, ale mnohem více férové. Jak to přesně chodí teď? Několik adminů má rozdělené uživatele a třeba mně schvaluje fotky vždy ten jeden samý, nebo jdou fotky do jedné složky a kdo má čas, tak schvaluje?

Duplicita: Zrovna v poslední době jsem se několikrát divil, proč jsou u některých vozů vpodstatě stejné fotky, dokonce zrovna v tom čase, kdy se zde řeší zrovna tohle a neschvalování jednotlivých fotek. Vím že už jsem na tohle upozorňoval, bylo to napraveno, ale jen pro jednou. Opět nemám nic proti konkrétním uživatelům, jen uvedu příklady z novější galerie.
-U tohoto Citelisu dvě fotky v modrém laku - podobné místo, stejný pohled na vůz, první padá nalevo, druhá mírně napravo, ta i trochu tmavší, rozdíl mezi fotkami 13 dní, na voze žádná podstatná změna.
-SORka a její poslední 4 fotky - pohled na LZ bok ok, ten vyfocen poprvé, ale pak 3 ze stejného úhlu, dne, jen místo se liší. Určitě cením snahu fotit na různých místech, ale na web by stačila jedna, dokumentující stav vozu v daný čas. Neříkám že jsem to neudělal taky, na začátku jsem nebyl dobrým přispěvatelem, ale postupně se snažím dávat jen to lepší.

Pak je tu ještě kvalita fotek - třeba tady, ze stejného úhlu je tam tahle z března, z konce září a ze začátku září. Vybrat jednu a tím nepotěšit autora za vynaloženou snahu, nebo nechat všechny a mít plnější kartu?

Edit: Top fotky v galerii řídí hlavně příspěvky na facebooku SA - nejvíc lajků fotka dostane právě když je odkaz s komentářem umístěn na facebook, neurčuje to tedy přímo kvalita fotky.

Klidně jsem ochoten pomoci se schvalováním, snad bych nebyl příliš přísný (ač jsem ve focení amatér)..


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Netušil jsem, že zde začnu takovou diskuzi, nicméně jsem rád, že moje pocity nejsou jen v mé hlavě, naopak vidím, že je toho víc, než jsem sám čekal. Takže by se mohlo přejít od slov k činům...


Offline
336
25 zář 2013 15:21
jihovýchod Prahy
Ta Hačislavova letňanská je taky unikátní, dokumentuje, jak tady musí Routemaster najíždět do zastávky v protisměru. To není žádná duplicita, jinou takovou na Seznamu nemáme. Napoprvé neprošla, tak se ozval, a dobrý, je tam.

Teď zas nevzali kolegovi Neoplana pro údajně přepálenou oblohu. City Sightseeing Prague, ta turistická linka, jezdí v centru Prahy každý den, za 3,5 roku ho nebyl schopen nikdo vyfotit, a když konečně jo, tak mu to vrátili kvůli obloze. Isuzu na téže lince taky neprošlo, ať je teda vyfotí sami líp. Kdepak, oni raději prázdnou kartu :-(((

A to ještě buďte rádi, že vám tam nějaký důvody a připomínky napsali, taky jste tam mohli mít BO, nebo od Rudy "Život se žene dál a dál", případně "Teď vypněte nás prosím, ať nebolí vás hlava" :-0 :-0 :-0


Offline
866
17 lis 2014 00:06
P.Haluza jistě on s k tomu chlapec neumí postavit.
Schválně jsem si dal práci a našel pár smazaných fotek jen jedné z 20 smazaných
byla skutečně duplicita. Všude jinde to prostě byla lež.
Pan Johny 512 se prostě neumí za to postavit.
Co mě mrzí že smazal i fotky 2 vozů kde to bylo unikátní místo.
To už se nevrátí.
Když se ozveš ještě dostaneš přes prsty.
Jistě ne vždy člověk nahraje 100% fotku.
Kdo je bez chyby ať hodí kamenem.
Nejhorší je že tě kvalitě přesvědčují 14 leté děti které nemají žádné
zkušenosti.
Asi to co popisuje Eda je řešením ale pokud to nevezme rychlý spád tak
se obávám že už nebude co napravovat.
Chtěl jsem se už dávno na vše vykašlat, ale neudělám to.
Budu bojovat za to aby se něco změnilo.


Offline
2788
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Jen tak pro ilustraci toho, co předvádí johny512. Nahrál jsem ve stejný tyto dvě fotky (viz příloha).
K fotce z Chrlického náměstí přišla od johnnyho drobná připomínka, že mám oříznout stín (kterého tam bylo víc), OK, upravil jsem.
Následně byla fotka z Měnína smazána s poznámkou "duplicita - dokonce ze stejného dne".
Tak se ptám: no a? Jsou to různá místa, a když už teda vadí duplicita, tak mně osobně se víc líbí ta smazaná fotka.
Nahrál jsem obě, aby si třeba schvalovači vybrali. Nečekal jsem, že jednu připomínkují a druhou pak rovnou smažou pro duplicitu. Kocourkov...

Dalším důkazem nekonzistence schvalovačů budiž to, že u té fotky se sněhem, kde připomínkovali, že je tmavá, jsem schválně uploadoval tu samou fotku bez úprav. A najednou jiným schvalovačem prošla.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Offline
2788
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
No já jsem třeba v poslední době zaznamenal protichůdné názory a postupy. Jeden admin fotku schválí, aby druhý ji třeba za týden po vystavení smazal. K tomu občas nesmyslné připomínky typu "tmavé" tam, kde je na fotce všude bílý sníh. Zvláštní. Dohlíží někdo na "odbornost" těch, co ty fotky schvalují?


Offline
Uživatelský avatar

Administrátor
6665
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Té nespokojenosti a hejtů je teď hodně. A bude se to muset nějak vyřešit.

Zvažuju oddělení "galerijních" fotek (schvalování jako dosud) a "dokumentačních" fotek (bez schvalování, určené čístě k dokumentaci).

To by zřejmě bylo řešení, které by dost lidí uspokojilo.


Offline
329
18 pro 2008 21:18
Stochov okr.Kladno
http://seznam-autobusu.cz/vuz/31714
Kolegové, v zápisu této SORky byla kdysi velice pěkná fotka v podobné jako kvalitě jako dnes nejstarší která je na Seznamu autobusů ale autobus byl na ni mnohem lépe zachycen. Po nějaké době jsem si všiml že fotografie byla smazána a tak jsem požádal johnyho_512 zda-li by fotografie nešla nějak zpět nahrát, fotku se bohužel najít nepodařilo údajně i proto že fotografie jsou nahrávány na Seznam autobusů ve dvou systémech.


Offline
Uživatelský avatar

472
31 črc 2015 19:56
Kladno
Když už se tu rozjela tak vášnivá (a evidentně potřebná) diskuse o kvalitě fotek, zkusím ještě přidat na odlehčení jeden námět, i když nepředpokládám, že by to už někoho nenapadlo... Bylo by možné zavést vyhledávání ve fotkách, jaké je třeba na MHDfoto ? Tedy vyhledávat fotky podle zadaných kritérií, jako jsou typ vozu, dopravce, místo vyfocení, autor atd. (+ samozřejmě kombinace kritérií, takže budu moci vyhledat např. všechny fotky vozů Karosa C 954E dopravce ČSAD Semily od Martina Beneše vyfocené v Turnově).


Offline
866
17 lis 2014 00:06
Tak pan Johny 512 to začal řešit tak že smazal smazané vozy. To si tedy hrdina. Ne nejsi si p.....
Doplň si tam co chceš.


Offline
336
25 zář 2013 15:21
jihovýchod Prahy
Vojta Minařík: "Praga tot je třetí nejpopulárnější na seznamu, co vím."

Jo, takže bronz. Která je první?


Offline
866
17 lis 2014 00:06
Jsem zvědav kdy se panu Maříkovi smažou ty fotky co tam teď dává. Za stejné mě urážel a teď je to jedno koukám.
Ono je prostě různý metr......


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9470 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 379  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 14:19
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]