Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 5 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 54  Další
Autor Zpráva
Offline
102
23 bře 2014 19:59
Kdyby aspoň řešili věci, které mají smysl. Zrušení cykloobousměrky, když se dá projet po vedlejší ulici, kde je jednosměrka mým směrem, mi nepřijde jako něco špatného. Jen nesmí být člověk línej a musí jet o blok dál. A ten cyklopruh na Mendláku ukončený značkou "Cyklisto sesedni z kola", za který tak bojují, ten jsem nikdy nepochopil. Vždy jsem jel od Pisárek stejně, jako bych jel autem. Ať to bylo před tím cyklopruhem či při jeho existenci či po jeho zrušení.
Osobně by mi na kole (i v autě) vyhovovalo, kdyby se při rekonstrukcích nezužovaly silnice (Svitavská v Blansku je toho skvělým úkazem) a nestavěly se středové ostrůvky. Člověk tak může jet po krajnici, nezavazí a auta ho můžou bezpečně předjet. Stejně jako když zdechne auto, tak neblokuje celý jeden směr a netvoří se za překážkou tak dlouhé kolony.


Offline
Uživatelský avatar

1337
17 črc 2010 21:41
Krno
xxx píše:
To sice jo, ale ten cyklista jede pomalu a přece jenom na té silnici zavazí.

A to je přesně ten důvod, proč by město mělo budovat nějakou inteligentní infrastrukturu, která bude ku prospěchu oběma stranám. Např. zrovna v těch jednosměrkách ten cyklista bude zavazet daleko méně než na souběžné daleko více vytížené hlavní komunikaci. S autem v protisměru se v pohodě vyhne a za sebou logicky nikoho zdržovat nemůže.

Edit: A teď mi třeba poraď, jak se cyklista bydlící v centru města do toho lesa dostane, aniž by jel po silnici. Kromě toho kolo je samozřejmě dopravní prostředek, který se dá v pohodě využívat k dennímu dojíždění. Silnice tu byly dřív než auta a kola taktéž, nevím proč by auta měla mít na ně jediné právo. Můžeme rovnou zrušit chodníky, zabírají cenné místo, místo kterého mohlo být na silnici více pruhů pro auta.

_________________________________
Ano, jsem to já, Fantomas...


Naposledy upravil Fantomas dne 08 úno 2020 14:11, celkově upraveno 1

Offline
Uživatelský avatar

2515
13 črc 2009 13:42
Mauricio píše:
Nebyl bych zase až tak radikální, a to ani v případě cyklistů a jiné havěti pohybující se po silnicích. Ono dost dobře se můžeš zmasakrovat i v automobilu a nebo jako cestující v tramvaji.

To sice jo, ale ten cyklista jede pomalu a přece jenom na té silnici zavazí. Je to nebezpečné především pro něj, a to tehdy, když se ho nějaký řidič rozhodne nebezpečně předjíždět nebo když ho prostě jenom přehlédne. V autě tě chrání plechy, a když tě někdo smete v 50kilometrové rychlosti, tak to zpravidla přežiješ.

Fantomas píše:
Statisticky pro své okolí zdaleka nejnebezpečnějším prvkem na silnicích jsou řidiči osobních aut. Zakázal bych jim po nich jezdit, když se chcou projet, tak mají jít někam na závodní okruh. (Abych parafrázoval logiku některých militantních odpůrců cyklistiky)

Nejsem odpůrce cyklistiky. Jsem odpůrce cyklistů na silnicích. Nevadí mi cyklisti v lese nebo na oddělených cyklostezkách (Pardubice, Vídeň), vadí mi mezi autama. Přece jenom cyklisti jsou na silnici v menšině. Silnice slouží především autům.

Taky mám v garáži kolo a občas ho vytáhnu. Ale silnicím se vyhýbám, jak to jde, protože se tam necítím bezpečně a vím, že zavazím.


Offline
Uživatelský avatar

1337
17 črc 2010 21:41
Krno
Statisticky pro své okolí zdaleka nejnebezpečnějším prvkem na silnicích jsou řidiči osobních aut. Zakázal bych jim po nich jezdit, když se chcou projet, tak mají jít někam na závodní okruh. (Abych parafrázoval logiku některých militantních odpůrců cyklistiky)

Ta žaloba je samozřejmě nesmyslná a pochybuji, že bude mít šanci na úspěch, nicméně ta infrastruktura v Brně je fakt tragická.

_________________________________
Ano, jsem to já, Fantomas...


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Nebyl bych zase až tak radikální, a to ani v případě cyklistů a jiné havěti pohybující se po silnicích. Ono dost dobře se můžeš zmasakrovat i v automobilu a nebo jako cestující v tramvaji.


Offline
Uživatelský avatar

2515
13 črc 2009 13:42
Nebezpečné je už to, že cyklista vůbec smí jezdit po silnici.


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Myslím, že je vhodný čas, abych na tento spolek podal žalobu za to, co předvedli loni při "organizované" nehlášené jízdě stovek cyklistů centrem Brna, kdy došlo k omezení většiny obyvatel centra Brna a mnoha tisíc účastníků silničního provozu. Asi je teď na to vhodná doba, mám to tady nachystaný už pár měsíců... Mimochodem "vedení" tohoto aktivistického spolku by mělo jít sedět už jen za to, že svět zatěžuje svojí existencí. Ale abych to tedy až tak nehanil, tak mezi stovkami až tisícem niemandů je tam asi 5 normálních členů, z toho 3 poměrně aktivní i zde, případně na k-reportu.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/brno-n ... pravy_krut

Docela by mě zajímalo, jak je ta žaloba pojata. Něco ve smyslu město po nás chce dodržovat předpisy?


Offline
2809
01 úno 2006 10:39
Robert: přesně tak.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Pod to bych se podepsal. V rodném městě, kde na kole jezdí lidé snad i po smrti, jsem na kolo usedal velmi často. Dal jsem si obvykle 20-50 km, normálně po silnicích, a taky nepamatuju, že by na mě kdy kdo troubil. Jezdil jsem s absolutní pokorou vůči všem ostatním účastníkům provozu, neb mi bylo jaksi jasné, že i ze střetu s babettou nevyváznu ve zdraví. Nikdy mě nenapadlo jet jednosměrkou naopak, jezdit protisměrem, na červenou, po přechodu nebo vedle kolegy, pokud jsme jeli ve dvou, nedovolil jsem si nezastavit na STOPce nebo odbočit bez ukázání a ohlédnutí, šlo-li o odbočení vlevo. A přišlo mi, že takto se chovala většina cyklistů.


Offline
2809
01 úno 2006 10:39
To je ta dnešní pohodlnost, jezdit na kole jen z kopce, i na rovině je to problém pro dnešní taky cyklisty. Já taky hodně jezdíval za mlada na kole, nikdy mě nenapadlo s kolem otravovat v MHD. Z Mariánského údolí na Jírovu na jeden zátah bez problémů každý den, Z Jírove do Kohoutovic taky bez problémů, 2x týdně z Jírove do Slavkova na Zlatou horu, na jeden zátah bez problému a bez toho abych někde lezl pěšky nebo se něčím vezl, v létě za tetou do jeseníků do Rýmařova. Ano taky jsem občas píchl,ale existuje na to sada a slepíš/opravíš a jedeš dál, dnes mi přijde že 99% cyklistů nevyjede žádný kopec, někdo má problém i na rovince a sadu na opravu nezná nikdo, každej cyklista se vymlouvá že píchl, vlastně všichni mají defekt sarcastic
A když jsem u toho, neexistoval žádnej přiblblej cyklopruh, nikdy na mě auto nezatroubilo a ani mi nikdo nenadával, v dnešní době když vidím co dnešní taky cyklisti vyvádí, většině bych to kolo omlátil o palicu. Nemaj na silnicích co pohledávat, ani základní dopravní předpisy neznají, nebo záměrně porušují, jsou bezohlední, arogantní, hrůza.
Jinak cyklobus jezdíval i za mého mládí, nějaká přestavěná karosa, linka tuším 201 či tak nějak už si to nepamatuju, ale nikdy mě ani partu nenapadlo si vézt zadnici.


Offline
Uživatelský avatar

2769
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Jako když už sednu na tu podivnou věc u které, aby jela se musí šlapat šlapu i do kopce .....


Offline
615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Jenže vyvezení na kopec z jejich pohledu zas až tak úplně nesmyslné není :-). Prostě jednou nějakou službu DPMB nabízí, tak se holt musíte smířit, že to cestující využívají, jak oni uznají za vhodné ;-). A to říkám i přes to, že podle mne je ta služba docela nespolehlivá, protože nabízená kapacita není nijak závratná, zvlášť když se má sdílet ještě s dalšími skupinami, kteří jsou navíc ještě v žebříčku "priorit" nad kolaři (A už jsem viděl i řidiče šaliny, který iniciativně vyhazoval kolaře po několika zastávkách, když chtěl přistoupit kočárek).

Že někteří jedou na černo, je věc druhá.


Offline
Uživatelský avatar

2769
07 kvě 2008 20:25
Čebín
michalk píše:
A docela pochybuju, že někdo jezdí po městě s kolem autobusem/šalinou jen tak z plezíru. Že to připadá tobě nesmyslné, ještě neznamená, že to tak opravdu je.


Divil by ses koik lidí se chce vyvézt do kopce...

A ještě víc by ses divil kolik z nich jede na černo a 60 ká(35 člověk + 25 kolo) platit nechce a s nadávkama raděj vystoupí - je vyloučeno s přepravy .....


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Diky za vysvetleni, nikdy jsem tak daleko nebyl.


Offline
615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
Robert píše:
Ono se neda jet po "druhem" brehu prehrady a vodu prekonat po nove lavce?

Na kole se dá jen kousek za Cyklistickou, dál k lávce to jezdí jen šílenci a sebevrazi. To není cesta vhodná pro kolo. Celá ta idea jet na kole podél přehrady stojí pěkně za houby. Po jedné straně se motáš mezi autama a po druhé straně kus cesty tlačíš/neseš... Tady by spíš pomohl nějaký cyklobus, nebo ještě líp, oddělená cyklostezka.

prototyp401: Nápad, že první invalida, pak kočárek a nakonec kolař má jednu vadu: On ten kolař (a vlastně i kočárek) neplatí jen za kolo, ale hlavně i za sebe. Takže tím, že za kolo a kočárek nic nezaplatíš, nic nevyřešíš... A docela pochybuju, že někdo jezdí po městě s kolem autobusem/šalinou jen tak z plezíru. Že to připadá tobě nesmyslné, ještě neznamená, že to tak opravdu je.


Offline
Uživatelský avatar

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Já bych byl pro přepravu kol za podmínek, že ve voze je místo a kola i kočárky by se přepravovaly zdarma s tím, že přednost má kočárek - tj. cyklista má povinnost své místo uvolnit (to v současnosti nelze, neboť pokud nastoupí první, tak už si zaplatil přepravu). A obdobně invalida by měl zase přednost před kočárkem.
Jinak mi ale subjektivně taky vadí kola v MHD - možná mám smůlu, ale nejčastěji vidím, jak někdo jede s kolem několik zastávek v úseku, kde zrovna na kole není problém (rovná cesta s menším provozem), takže nechápu, proč si někdo bere kolo, aby se s ním vezl (něco jiného je když píchne, nebo s ním jede vlakem úplně do jiného regionu, ale po městě pár zastávek? tak právě na to si to kolo beru, ne?). Nicméně objektivně bych byl pro kola, ale s pravidlem, jak jsem napsal výše.


Offline
Uživatelský avatar

6603
21 pro 2005 17:01
Na jednu stranu má Robert sice rozumné argumenty, ale nelze opomíjet fakt, že se jedná o militantního odpůrce přepravy kol v MHD.


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
Ono se neda jet po "druhem" brehu prehrady a vodu prekonat po nove lavce?

Richie: Az na to, ze po Brne jsou trochu jine intervaly, takovy cyklista jedouci z Bitysky muze moc hezky zkazit navrat z vyletu na Veveri skupince se dvema kocarky apod.


Offline
Uživatelský avatar

2550
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Richie píše:
A pak třeba na 303 na spojí DP kde je jistotu že bude místo na kola. A na jakýchkoli jiných linkách kde je jistota toho, co tam bude za vozidlo...

Toť otázka ... o víkendu jezdí na 303 vysokopodlažní klouby, kdyby kolo šlo dát do prostoru za kloub, tak by to snad nevadilo...

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Offline
1589
18 led 2009 10:06
Robert píše:
A tu jistotu, ze tam bude misto, vezmes kde?

Tam kde v linkách 1-99.

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
1204
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
idsjmk.cz: Jízdní kola lze přitom přepravovat pouze v linkách do čísla 99 a jenom v zónách 100 a 101


Offline
7090
27 úno 2010 07:40
A tu jistotu, ze tam bude misto, vezmes kde?


Offline
1589
18 led 2009 10:06
Nerozumím tomu, proč se linkách řady 100 a výš nepovolí přeprava kol mimo zóny 100+101 aspoň ve vhodných a potom v JŘ označených spojích, tj. spoje nízkopodlažní (to by pak chtělo obecný pravidlo že prostě v nízkopodlažním spoji může jet kolo. A pak třeba na 303 na spojí DP kde je jistotu že bude místo na kola. A na jakýchkoli jiných linkách kde je jistota toho, co tam bude za vozidlo...

Pamatuju si správně že v zónách 100+101 se kola můžou přepravovat ve všech linkách?

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Offline
1204
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Na a-303 není žádná výjimka, zrovna nedávno na nesvezení kola v a-303 byla stížnost na fb a odpověď je, že na linkách 100 a víš a mimo zóny 100,101 nelze kola přepravovat.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 14:57
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]