Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 68 z 68    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68
Autor Zpráva
Víceméně souhlasím s poněkud "militantním" řešením, jak píše M. Jinak se v této věci asi nikdy nic pořádně nezmění. Ostatně jsou na to sáhodlouhé diskuse, a víceméně se všichni shodnou na tom, že efekt by skutečně mělo, vymáhat škodu po vandalech, pakliže jsou chyceni, případně nechat je to odstranit, ale ne jenom to jejich, ale celej vůz. Z různých průzkumů vyplývá, že největší procento vandalů je z věkových skupin "konec základky, střední škola", prostě puberťáci, většinou ti, kteří ještě nestačili pochopit, co je to úcta k práci a slušnost. Zde asi opravdu nezbude, než při spatření takových floutků použít ráznou ruku a dokonat to, co rodiče zanedbali, prostě dát pár výchovnejch. To ale myslím nestačí. Osobně jsem pro to, aby si "to" vandalové po sobě odstraňovali, nenapadá mě však solidní způsob, jak to realizovat. Mít každej den před vozovnou frontu čmárajících blbců, kteří se mi budou poflakovat po odstavné ploše a čistit vozy, který tímpádem musím odstavit...to asi ne.
Takže upřímně - za stávající byrokracie a "demokracie" mě řešení nenapadá.
Dovolil bych si tedy aspoň v mém příspěvku vandalismus rozdělit na podskupiny podle četnosti činů:
-čmárání fixama po interiéru
-rytí do oken
-lepení samolepek různě po voze
-sprejování vozů
-úmyslné ničení vozidla, zpravidla interiéru

Z hlediska kvality MHD bych dále vyčlenil zvlášť vandalismus, který snižuje bezpečnost provozu. Dejme příklad vozu 3041, kde do zadního okna (které mimochodem stojí asi kolem 25 000 Kč) někdo asi před dvěma lety vyryl nějaký nápis, následkem čehož okno prasklo do velikého "pavouka". Je sice porušená jen jedna vrstva skla, ale nechtěl bych vidět, co byse mohlo stát, až se to okno vysype třeba po švihnutí lanem stahováku.


Offline
1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tos mu dal jako normálně pěstí a nebo jen facana :?: Ale tak mu třeba! :lol:
Pro takový lidi by měly být speciální vozy (= plechem zavařený okna a bez sedadel -ať si ničí).


Jo, někteří řidiči jsou drsní. Jel jsem jednou nočním busem a nějací fašouni se tam naváželi do kluka. Autobus byl poloprázdnej a paní řidička to po chvilce pozorování v zrcátku vyřešila zadupnutím brzdy na Nových sadech. Pánov= (= fašounci) se kutáleli přes půl autobusu. Jen nevím, co by dělala, kdyby si to s ní šli dopředu vyřídit.

Omlouvám se za off topic


Offline
2809
01 úno 2006 10:39
hm rikejte si co chcete ja to resim jinak, jednou sem videl v zrdcatku borca jak mi vzadu maluje po bocnici , byla to nocni linka a poloprazdej bus, sem zastavil sel sem tam chyt sem ho pod krk a dostal tafku, vozim sebou antigrafiti sprej,donutil sem ho to okamzite utrit, nemel hadr tak holt musel pouzit svou bundu, byl pak pekne spinavej, vyhodil sem ho pak hned z vozu a sel po svych, od te doby sem ho ve svem voze nevidel.

pravda ale je ze kdyby jich tam bylo vic asi bych nemel sanci, prti temto chudakum se neda nic delat ja kdyz na konecne uvidim maluvku to hned umyju, pripravek funguje dobre a zatim se mi vse povedlo odstranit do minuty bez driny.


Offline
Uživatelský avatar

1111
05 čer 2005 13:18
Bohužel je to tak - dotyčný vandal způsobí škodu jen nějakou malůvkou a když ho chytím, tak je to omezování osobní svobody (protože neudělal zase tak velkou škodu), za což by mohli popotahovat mně. Ale pokud by se dalo do přepravního řádu, že jakýkoliv vandalský čin bude takto striktně potrestán a částka vymáhána a toto bude bráno jako ničení majetku, potom by to nebyl problém. Samozřejmě to asi nebude tak jednoduché a byla by potřeba se zeptat právníka.


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Reknu to jinak, dneska je to tady nastaveny holt tak ze nikdo na nikoho nemuze a pokud naahodou by u toho byl policajt, tak se hnet zacne rvat o omezeni svobody, ublizovani. Ze spolucestujicich si to nikdo nestrouhne , pac by se mohl taky dockat zaloby za omezovani svobody. Vcera sem jel domu a primo nade mnou si jeden radoby podnikatel telefonoval s pritelkyni, a klidne nahlas prohlasoval ze jezdi nacerno pac se mu nic stat nemuze , ze prece v televizi bylo ze revizor ho ani nemuze legitimovat. A ze kdyz ho tam chteli zdrzet do prijezdu policie ,ze na revozory podaval oznameni pro omezovani svobody. Pak se divte ze si lidi dovolej leccos , kdyz nejni autorita. A lecktery radoby seriozni TV a noviny tomu taky jenom nahravaji.


P.S. oddelil sem to od aniter


Offline
Uživatelský avatar

1111
05 čer 2005 13:18
Zlaťák píše:
No já vím, jen jsem se tak zamyslel, jaký by to bylo, kdyby takoví lidi nebyli a všechny tramvaje vypadali takhle. nepočmáraný a nepoškrábaný.
Prstě sci-fi


Žádné sci-fi - to ja ta dnešní demokracie - každý si myslí, že si může dělat co chce a taky to podle toho vypadá. Proč to nebylo před rokem ´89? V televizi jsem viděl záběry z této doby - nikde žádné stupidní výlevy těchto mentálně retardovaných jedinců nebyly. Ne že bych s tou dobou souhlasil, ale lidé byli slušnější. Chce to hodně tvrdé postihy. Když je dotyčný chycen, tak do koruny vše zaplatit (co se týká např. MHD, tak včetně výměny skel, prostojů... atd.). Myslím, že po zaplacení 100 000,- by ostatní dali pokoj. Co se týká nezletilých, tak celou částku vymáhat na rodičích - pokud jsou normální (rodiče), tak poté, co jim dojde složenka svoji milovanou ratolest přerazí - což má také svůj určitý efekt. Jinak to půjde do nekonečna.


Offline
1710
22 led 2006 12:56
Brno
manil píše:
Zlaťák: Dneska je to hned. Horší je, že někteří "writeři" používají fixy, které jsou viditelné asi až po hodině a nejdou ze skla ničím dostat...



No já vím, jen jsem se tak zamyslel, jaký by to bylo, kdyby takoví lidi nebyli a všechny tramvaje vypadali takhle. nepočmáraný a nepoškrábaný.
Prstě sci-fi


Offline
Uživatelský avatar

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Zlaťák: Dneska je to hned. Horší je, že někteří "writeři" používají fixy, které jsou viditelné asi až po hodině a nejdou ze skla ničím dostat...


Offline
1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tak jsem dneska odpoledne jel na d-2 z Modřic 1820 a už si ju stihnul nějakej hovád označit. Na jedné zadní židli už je fixou počmáraná.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1684 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 64, 65, 66, 67, 68

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 29 bře 2024 11:39
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]