Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 61 z 62    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62  Další
Autor Zpráva
VS píše:
Proč se dávají nový označníky jen na rekonstruovaný zastávky?


Aby za pár měsíců poznali, která zastávka byla rekonstruována :lol:


Ták,nový modrý označníky se nám množí.První byl na Klusáčkové(směrem do města),dále v září 2003 Poříčí a Tkalcovská,v dubnu 2004 na Mendláku,v Srpnu 2004 u Výstaviště a v Září 2004 na Halasově nám.Další bude pravděpodobně na tramvajové zastávce Hudcova.No ale jednotný nejsou ani náhodou,na Klusáčkové je to úplnej atyp,na Pořičí(Tkalcovské) mají jiný logo,na ostatních zastávkách už s logem IDS JMK.Zajímalo by mě jestli se budou rožšiřovat rychlejším tempem,protože takhle nebudou všude ani za 10 let.Třeba na Bystrcké trati se dali pryč šedý označníky,ale místo nich se tam dali opět ty klasický? Proč se dávají nový označníky jen na rekonstruovaný zastávky?


Tak doufám, že se nakoupí hlavně přístřešky, stojan už tu kulturu cestování moc neovlivní. Ale mě se právě zdá, že pokud se týká zastávkových stojanů, tak jsou na tom ČSAD už mnohem líp než DPMB. Alespoň v zónách bližších k Brnu, všude jsem nebyl. Tamto v Ochozu je takový extrém, ale o pár metrů dál už taky stojí nový sloupek.


To je asi podle toho standardu, o kterém psal pan inženýr z KORDISu v posledním Dopravním magazínu. V projektu IDS JMK je specifikováno přesně, jak má zastávkový stojan vypadat, co na něm má být, včetně rozměrů jednotlivých částí. Po půl roce provozu jsem se v novinách dočetl, že EU přispěje na zlepšení kultury cestování a nakoupí se i ty stojany.
DPmB má všechny svoje zastávky v cajku (skoro), proč to nemohou mít i ČSAD, když byly vybrány do IDS na základě výběrového řízení. Musely přece splnit nějaké podmínky, ne?


A co tohle - v Ochozu byl umístěn prototyp zcela nového zastávkového označníku IDS JMK. Tento model má oproti ostatním velmi nízké pořizovací náklady a legislativně je to taky v pořádku - je to značka :arrow: foto :mrgreen:


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Ony an to DP zatim dlabou vsechny. A asi hraji na to ze jim nikdo nic nerekne. Ale ony takovy stojany ve formatu znacky jsou vcelku solidni a antivandalsky . Na tycce se moc nevydela, Znacky sou z pozinku, nejni tam vcelku po cem cmarat ...


No tak jo (na začátku druhého odstavce ti vypadlo "Řidič nesmí zastavit a stát:"). Třeba zastávky MHD v centru Liberce vyhlášce zrovna neodpovídají, ale zase jsou docela pěkné.


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
POkud vim , tak je zastavka definovana v silnicnich predpisech jako :

u zastávky tramvaje, autobusu nebo trolejbusu bez nástupního ostrůvku v úseku, který začíná dopravní značkou „Zastávka autobusu“, „Zastávka tramvaje“ nebo „Zastávka trolejbusu“ a končí ve vzdálenosti 5 m za označníkem zastávky, a tam, kde taková dopravní značka není, ve vzdálenosti kratší než 30 m před a 5 m za označníkem zastávky; je-li prostor zastávky vyznačen vodorovnou dopravní značkou „Zastávka autobusu nebo trolejbusu“ nebo „Zastávka tramvaje“, platí tento zákaz jen pro vyznačený prostor,

"Zastávka" (č. IJ 4a), která je umístěna na označníku, označuje zastávku pro vozidla městské hromadné dopravy, je-li v označníku uveden symbol vozidla hromadné dopravy osob; je-li ve značce uveden nápis TAXI je zastávka určena pouze pro vozidla taxislužby; na sloupku označníku zastávky lze umístit další doplňující dopravní informace, například jízdní řády, čísla linek,


e)
"Zastávka" (č. IJ 4b), která je umístěna na označníku, označuje zastávku linkové osobní dopravy; ve značce se uvádí nápis ZASTÁVKA, popřípadě údaj o provozovateli linkové osobní dopravy; na sloupku označníku zastávky lze umístit další doplňující dopravní informace, například jízdní řády, čísla linek,


f)
"Zastávka autobusu" (č. IJ 4c), která označuje v odůvodněných případech začátek zastávky autobusu; je-li užit místo symbolu autobusu nápis TAXI, označuje značka začátek zastávky vozidel taxislužby,


g)
"Zastávka tramvaje" (č. IJ 4d), která označuje v odůvodněných případech začátek zastávky tramvaje; pro označení společné zastávky tramvaje a autobusu nebo trolejbusu se užívá jedné značky s odpovídajícími symboly,


h)
"Zastávka trolejbusu" (č. IJ 4e), která označuje v odůvodněných případech začátek zastávky trolejbusu; pro označení společné zastávky trolejbusu a autobusu se užívá jedné značky s odpovídajícími symboly, pro označení společné zastávky trolejbusu a autobusu nebo tramvaje se užívá jedné značky s odpovídajícími symboly,


Takze zastavka je jednoznacne definovana jako dopravni znacka. I s cislem .


A platí ty normy i pro městskou dopravu nebo jen pro linkovou? Mě se zdá, že ve městech (nejen Brno) se na nějaké normy pro vzhled zastávek zrovna nehledí... anebo to není závazné?


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Ale bez normy. Normovana zastavka je totiz dopravni znacka. To vozidlo ma hlubsi vyznam a je to asi nejlepsi reseni z moznych . V podstate spravnej format jsou zastavkace IDS JMK .


Tak na Nerudově to není ŠM11, ale opět trolejbus 9Tr bez sběračů.

Jinak co říkáte na nejnovější vzor? Myslím, že tohle bude ten pravý jednotný zastávkový sloupek IDS-JMK... :roll:
Obrázek


A jo, na noční jsem zapomněl :oops:


Offline
Uživatelský avatar

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
pd píše:
Jedna zastávka před Konečným náměstím je Nerudova, tam by snad autobus být ani neměl...


Je tam a zastavuji u nej tam 93 a 99.


Jedna zastávka před Konečným náměstím je Nerudova, tam by snad autobus být ani neměl...


Offline
Uživatelský avatar

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
pd píše:
Tak soutěž končí, jízdenka zůstává u mě :lol:
:arrow: zastávka Uzavřená, směr Geislerova


Skoda :wink: ...
Ja jsem ho nahodou vcera videl pri jizde 12 od cervinkove na Hl. Nadrazi. Bylo to jednu zastavku pred Konecneho namesti. Jednine, co , tak na nem byla nalepena nalepka "Lucky strike" :-x, ale autobus byl videt.


Tak soutěž končí, jízdenka zůstává u mě :lol:
:arrow: zastávka Uzavřená, směr Geislerova


Jo, v jiných městech jsou, tahle fotka je konkrétně z Mostu, ale třeba i v Praze je jich dost. Mě je právě divné, že v Brně nejsou...


pd píše:
Vyhlašuju soutěž :-D
:arrow: hledá se v Brně zastávkový označník s tímto obrázkem - autobus ŠM11. V Brně jsem ještě takovou zastávku neviděl, takže kdo ji první najde, tak má u mě univerzální jízdenku :dancing:.
(beru i kombinace s trolejbusem nebo tramvají a musí být funkční jako zastávka, né někde v kovošrotu...)

Obrázek
No,v Brně im jestli někde je,ale např. ve Zlíně takhle vypadaj skoro všechny - fotky ale bohužel nemám , ale dají se snadno pořídit na lince 36 směr ZOO Lešná. :wink:


Vyhlašuju soutěž :-D
:arrow: hledá se v Brně zastávkový označník s tímto obrázkem - autobus ŠM11. V Brně jsem ještě takovou zastávku neviděl, takže kdo ji první najde, tak má u mě univerzální jízdenku :dancing:.
(beru i kombinace s trolejbusem nebo tramvají a musí být funkční jako zastávka, né někde v kovošrotu...)

Obrázek


U těch otočných stojanů by mohli napsat, že se daj otáčet. Lidi kolem nich chodí dokola jak trotli.:-)


Nekde sem ji tusim videl. Sel bys v sobotu prefocovat hist. fotky ?


Á, tak ve Slatině je 9Tr s dvoudílnými dveřmi. Takový jsem ještě našel na zastávce Hraničky, ale v provedení deLuxe - tbus + abus dohromady a nepočmárané.
Obrázek

A co 14Tr, ten se na označnících taky nevyskytuje?


Jo správně :-)


78 houbalova smer stara osada.

P.S. zajed si vyfotit zastavku Slatina Rozcesti smer Olympia , najdes tam dalsi variantu


Jojo, taky teď fotím zastávky, těch variant je fakt dost. Co jsem zatím pozoroval, tak na autobusových zastávkách se používaly tyto dvě verze (myslím jen bokorysy, na novějších zastávkách jsou prozměnu čelní pohledy). Vlevo je degradovaný trolejbus 9Tr, vpravo klasika B731. Oba dva jsou zrcadlově obrácené (asi matení nepřítele), ale dají se najít i natištěné správně. Navíc tahle 9Tr má začerněné přední okno, existuje i provedení s průhledným oknem.
ŠM11 se dá poznat podle úzkých podélných okýnek (nad bočními okny), které jiné autobusy neměly. Ale v Brně jsem je na zastávce ještě neviděl, jestli tu někdy byly, to nevím..

Obrázek Obrázek


PS: levý obrázek je zajímavý cedulkou "Jen pro školní autobusy", přitom tam normálně zastavuje pravidelná linka. Jestlipak PvvS pozná, odkud to je? ;-)


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1542 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 58, 59, 60, 61, 62  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 13:49
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]