Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata



Odpovědět na téma Stránka 14 z 18    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další
Autor Zpráva
Offline
1546
06 lis 2009 10:30
johnny05 píše:
To si reknem az nam bude 70 let...


Podívej se, já z toho taky nejsem nadšený, že budu muset pracovat do 68,5 let, abych dostal důchod. Nicméně tohle je prostě realita. Jediní, kdo jsou tím vinni, jsou lékaři, naučili se léčit příliš dobře, takže je tu příliš mnoho přestárlých. Tak můžeme přestat léčit, do důchodu spokojeně odcházet v padesáti s tím, že průměrná délka dožití nám spadne na 55. Chceme to?

Když se k tomu ještě navíc přidal efekt poválečného populačního boomu, jsme tam kde jsme.


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Jsem hrdy, ze jsu v odborech, ktery s touto vladou chteji zatocit!
Nemůžu si pomoct, ale já v aktuální situaci vidím všechno, jenom ne tohle.


Offline
Uživatelský avatar

496
31 led 2011 13:46
johnny05 píše:
To si reknem az nam bude 70 let...

Když myslíš... Spolužák psal, že má auto a v autě hever.
(Je období státních zkoušek a tam se student dostavit prostě musí. Jinak má pár let života v ##MLUVÍM SPROSTĚ##.)

_________________________________
*** I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.


Offline
Uživatelský avatar

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
agent_s_teplou_vodou píše:
pepola: Mám zaplacenou službu, kterou ale nedostanu. Pokud by sis dejme tomu předplatil v restauraci obědy na celý týden, a v pondělí by ti hospodský řekl, že stávkují, že se nevaří, taky by ses domáhal zpět svých peněz, nebo ne?

K tomuto argumentu nema smysl se vyjadrovat.
h8crew píše:
A proto si budu velice vážit všech řidičů a dalších pracovníků, kteří se ke stávce po celé zemi aktivně nepřipojí a pomohou alespoň trochu zmítnit následky politického vydírání organizovaného nejmenovanou oranžovou politickou stranou

Kdyz ministr zdravotnictvi rekne, ze si budeme platit plomby, protoze si za to muzeme sami, ze si necistime zuby, tak to sbohem. Kdyz socialnich, ze se do duchodu pujde v 75, sbohem na 2. Jsem hrdy, ze jsu v odborech, ktery s touto vladou chteji zatocit! P.S.: Na volbach do poslanecke snemovny uz jsem byl 5x a nikdy jsem CSSD nevolil! Tak ze me nedelej oranzovyho.
marecek.00 píše:
Ber to tak, že spolu s věkem dožití velmi rychle stoupá i věk života ve zdraví. Dnešní průměrný šedesátník je na tom zdravotně jinak, než průměrný šedesátník před půl stoletím.

To si reknem az nam bude 70 let...

_________________________________
Naděje umírá poslední!


Offline
151
07 říj 2009 23:14
Tommy píše:
Ne rozdíl není. A tím chci naznačit, že už tu nejde ani o pravici a levici, oboje strany se tak chovaly, chovají a budou chovat. Jde o systém, který je tu zakořeněný. Bohužel, ale má dojem, že jde o celkový obraz dnešní společnosti, což je opravdu smutné.

S výrokem souhlasím, dodal bych ale, že pokud se člověk pokládá za (pilně) pracujícího, tak ač je pravice i levice zlo, pravice je v dnešní době zlem menším. Levice (a odbory) totiž podporují nepracující na dávkách, kteří nikdy pracovat nebudou (nemyslím ty, kteří náhle ztratili práci a půl roku, rok hledají práci). A největším problémem, kterého levice využívá, je lidská ZÁVIST. Nic víc, nic míň.


Offline
Uživatelský avatar

3339
13 lis 2004 11:58
mh píše:
...Naprosto chápu, že strana má dvě mince..


Těd tak koukám, že jsem chtěl napsat spíše mince má dvě strany :mrgreen: :oops:


Offline
Uživatelský avatar

2009
28 čer 2007 16:54
Demon píše:
Přesouvání financí z kapes střední třídy do kapes různých OSVČ, apod. NENÍ reforma, ale OKRÁDÁNÍ.

Z asi desítky OSVČ, které osobně znám, je tebou popisovaný případ maximálně jeden - pokud vůbec. Zbytek je tvrdě pracující střední třída, která má svoje peníze opravdu vydřené. Nedávej je prosím do stejného pytle se zloději, o kterých mluvíš, není to vůči nim spravedlivé. Díky.


Offline
Uživatelský avatar

177
23 kvě 2006 21:30
Ne rozdíl není. A tím chci naznačit, že už tu nejde ani o pravici a levici, oboje strany se tak chovaly, chovají a budou chovat. Jde o systém, který je tu zakořeněný. Bohužel, ale má dojem, že jde o celkový obraz dnešní společnosti, což je opravdu smutné.


Offline
Uživatelský avatar

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
nydros píše:
Kdyby jim opravdu šlo o firmu, tak by pracovali...
Mno momentálně jde o samou podstatu, tj. o stát, nikoliv o firmu, tak jednoduchá situace to zase neni.
Každopádně u mě už s věkem těžko nastane posun, já už jsem narozdíl o některých zdejších mudrců moudra načerpal, takže jsem dalek dělání ukvapených závěrů a malování si budoucnosti na růžovo (modro)... :wink:


Offline
Uživatelský avatar

3339
13 lis 2004 11:58
marecek.00 píše:
Ber to tak, že spolu s věkem dožití velmi rychle stoupá i věk života ve zdraví. Dnešní průměrný šedesátník je na tom zdravotně jinak, než průměrný šedesátník před půl stoletím. Nicméně řekl bych, že nejen v tomto případě je potřeba, aby si lidi zase zvykli na to, že rodiče o nás pečovali, když jsme byli malí a v jejich stáří je potřeba jim to zase vrátit.


No, doufám, že máš pravdu :) Jinak souhlas.

Mrak: ok, já jen, že to vyznělo dosti rázně :) To ostatně i některé jiné příspěvky zde (nemyslím od tebe), z nichž některé byly opravdu ultras. A to mě nadzvedlo ze židle. Naprosto chápu, že strana má dvě mince a omlouvám se těm, kteří budou kvůli stávce mít nějaké potíže. Nadruhou stranu, i já čekám trochu pochopení.. Rozhodně nechci nikomu škodit, a už vůbec ne podniku. Proti tomu stávka namířená není, ale to sand všichni víme..


Offline
9986
15 led 2005 23:41
že nynejší vláda rozhodně není vládou proti korupci. Prioritně politikům nejde o reformy, ale o koryta.

A bylo tomu snad někdy za posledních několik let (vlastně bych se nebál použít pojmu "v porevoluční době") jinak?


Offline
1546
06 lis 2009 10:30
Tommy: Souhlas. Osobně nepovažuju za problém ani tak ty reformy (byť třeba důchodová není dvakrát povedená), ale to, jakým způsobem jsou prezentovány.

JM: Co je meritum věci?


Offline
Uživatelský avatar

177
23 kvě 2006 21:30
Ať už je člověk levičák nebo pravičák, tak musí uznat,že nynejší vláda rozhodně není vládou proti korupci. Prioritně politikům nejde o reformy, ale o koryta. S ideou, ať jakoukoliv, se do politiky už nechodí. Jenom se hrabe a hrabe. Bohužel díky své sebestřednosti nebo neznalosti nejsou schopni jednotlivé kroky reforem vysvětlit široké veřejnosti a to je dle mého názoru nejhorší kámen úrazu. S přáním hezkého víkendu ve společnosti dopravy přeje TP ;)


Offline
Uživatelský avatar

9266
10 čer 2004 11:19
Ti, co u nas zalozili odbory (ne DP) tak jeden byl opravdu zaryty zamestnancec, druhy normalni a sef byl flakac privn tridy, kteryho snad nikdo nevidel delat ....


Offline
Uživatelský avatar

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Bez dovolení bych rád upravil zde zveřejněné moudro od Demona

Občas by všem zde diskutujícím prospělo zkusit použít vlastní mozek k tomu, k čemu je určen a ne jen slepě papouškovat jakoukoli propagandu

té se na nás (a zvláště té lživé) řine poslední dobou ze všech médií až dost (Goebbels a novináři z 50. let hadra), tak aspoň zde na fóru by si člověk mohl od ní trochu odpočinout, nehledě na to, že se zde diskutují zástupné problémy a merita věci se zde žádný příspěvek ani nedotkl


Offline
9986
15 led 2005 23:41
mh

Tak to jsi ale špatně pochopil. Já nemám nic proti stávkám - naopak v určitých sektorech za určitých podmínek můžou být ku prospěchu věci - ale ne v dopravě, ke všemu za podmínek, které jsou buď nereálné nebo se opakují stále dokola.

P.S.: Chápu, že ty to vidíš z pohledu zaměstnance DP a já z pohledu cestujícího. Ale nemůže být pohled jen jednostranně zaměřen.


Offline
1546
06 lis 2009 10:30
Problém je v zásadě v tom, že se do průběžného důchodového systému začaly vrtat tunely, tím se mu podrazily nohy a celé se to řeší přilíváním dalších financí do tohoto cedníku, namísto aby se tunely ucpaly. Tunely myslím nevratné "půjčky" z důchodového účtu, nesmyslné stropy na odvody na zdravotního a sociálního pojištění...

To, že se z průběžného systému vyvedly řádově desítky mld, je samozřejmě závažný problém, kterým si vlády už poměrně dlouhou dobu flikují stavy rozpočtů. Nic to ale nemění na tom, že i bez vývodů by se ten systém dostal do mínusu asi o 4 roky později.
Stropy nejsou extra vysoká částka a především, jsou potřeba, protože výše vypláceného důchodu je silně degresivní -> viz nedávný nález ÚS.


...které dělají z proklamované rovné daně degresivní daňový systém...

To je velký a řešeníhodný průšvih (byť tedy poměrně dost studií prokázalo, že degresivní systém je ekonomicky nejvýhodnější, ale sociálně je to samozřejmě neúnosné). Nicméně navrhovaná daňová reforma to řeší.


A to ani nemluvim o tom, že jsme dlouhodobě kritizováni za obrovské tunely převážně na výdajové straně rozpočtu, které ovšem vlády odmítají řešit, že máme třetí nejvyšší nepřímé daně v Evropě a zcela nelogicky a proti krokům ostatních zemí je chceme dále zvyšovat, přestože je nad slunce jasné, že to vyšší výběry nepřinese a jediným výsledkem bude způsobení dalších problémů na straně kompenzací.

Asi nikdo tu nepopírá, že je třeba brutálně řešit tunely na výdajích.
Jinak s těmi třetími nejvyššími daněmi to zase tak žhavé není, v roce 2008 (novější data nemám) byla sazba nepřímých daní na DPH 11 % - na desetinu stejně jako průměr EU. Osobně považuju jednu sazbu za nezbytnou a podle mého k ní časem budou muset přistoupit všichni, protože odpadne možnost daňové arbitráže, co je jenom dobře, někteří na tom velmi pěkně profitují. Nicméně 15 % by bylo lepší (dnešní průměrná sazba je 14 %).


mh píše:
No to teda děkuju pěkně :mrgreen: Holt bude se fasovat pytel na zabalení a povinně nosit s sebou :D Ale vážně, spousta lidí se nedožívá důchodů ani teď a co teprve pak v takovým věku? Už vidím jak pokrývač v 65 letech lozí po střeše a tahá tašky..


Ber to tak, že spolu s věkem dožití velmi rychle stoupá i věk života ve zdraví. Dnešní průměrný šedesátník je na tom zdravotně jinak, než průměrný šedesátník před půl stoletím. Nicméně řekl bych, že nejen v tomto případě je potřeba, aby si lidi zase zvykli na to, že rodiče o nás pečovali, když jsme byli malí a v jejich stáří je potřeba jim to zase vrátit.


Offline
Uživatelský avatar

3339
13 lis 2004 11:58
Mauricio píše:
Jak to souvisí s totalitou?


To snad ani vysvětlovat nebudu, to přímo do očí bije :)

Jinak se dál raději zdržím diskuze, to mi za to nestojí.....ťukat tolik písmenek, kolik by si moje reakce na všechno tady žádala :twisted:


Offline
151
07 říj 2009 23:14
Demon píše:
Odborově organizováni jsou spíš zaměstnanci, kterým o něco jde, mají sounáležitost k firmě, znají cenu své práce a nebojí se pro prosazení společných cílů něco udělat.

Kdyby jim opravdu šlo o firmu, tak by pracovali a neodháněli cestující do aut svým naprosto nesmyslným jednáním. A ty "společné cíle", přiznám se, že v tobě slyším Milouše Jakeše, Gustáva Husáka a další... a je mi tě trochu líto, leč se zkus nad svým názorem zamyslet a třeba ti to jednou (s věkem) dojde, jak moc ses teď mýlil


Offline
Uživatelský avatar

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Demon: Poznatky z praxe mám a přesně takové, jaké jsem napsal. Většinou ti největší odboráři jsou ti největší flinkové a obecně lidi, kteří se snaží odrbat, kde co jde (ovšem nejde to zase generalizovat na úplně všechny). Když se jim něco nechce dělat, tak vymýšlejí vždy důvody, proč to nejde. Navíc se jednotlivé odborové centrály nedokážou ani mezi sebou domluvit a navzájem se místo nějakého vyjednávání navzájem osočují. Možná máš jiné zkušenosti, ale za tím, co jsem napsal, si stojím.


Offline
Uživatelský avatar

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
Datel píše:
Odbory jsou plné lidí, kterým se nechce dělat a pořád jen spekulují, jak za to hovno, které dělají, dostat co nejvíc!!!
No poznatky z praxe jsou přesně opačný...
Ono ti to sice doteče až s věkem, ale zkusim ti to objasnit už teď, třeba si z toho do budoucna něco vezmeš.
Odborově organizováni jsou spíš zaměstnanci, kterým o něco jde, mají sounáležitost k firmě, znají cenu své práce a nebojí se pro prosazení společných cílů něco udělat.
Naopak "lemplové, kterým se nechce dělat a pořád jen spekulují, jak za to hovno, které dělají, dostat co nejvíc" odborově organizovaní nebývají, protože žádné společné cíle nemají a jejich cílem je odflákat povinný počet hodin a o nic jiného se nestarat, k čemuž jim odbory nijak přispět nemůžou, ba právě naopak... :wink:
Občas by někomu prospělo zkusit použít vlastní mozek k tomu, k čemu je určen a ne jen slepě papouškovat modrobolševickou propagandu. :roll:


Offline
9986
15 led 2005 23:41
Jak to souvisí s totalitou?


Offline
Uživatelský avatar

3339
13 lis 2004 11:58
marecek.00 píše:
..tady je graf naděje dožití...

No to teda děkuju pěkně :mrgreen: Holt bude se fasovat pytel na zabalení a povinně nosit s sebou :D Ale vážně, spousta lidí se nedožívá důchodů ani teď a co teprve pak v takovým věku? Už vidím jak pokrývač v 65 letech lozí po střeše a tahá tašky..

Mauricio píše:
Já si stojím za tím, co jsem říkal. Doprava je služba pro lidi a nějaká stávka tohoto typu by NEMĚLA existovat - respektive, nemělo by k ní vůbec dojít, a pokud by k ní došlo, tak by měla být velmi rychle potlačena.


Totalita už skončila :wink:

Mě samotnýmu se nelíbí někoho omezovat, ale to si máme od těch zlodějů nechat sr*át na hlavu? Jak jinak se máme ozvat? Z hulákání si nic dělat nebudou, zavřou okna..


Offline
9986
15 led 2005 23:41
a navíc dává kdejakou kravinu do nákladů! Od toaleťáku a kafé až po benzin do onoho auta s objemem 3 a více litrů a taky telefony, nájem kanceláře atd, atd.

A co je na tom tak špatného? Zrovna palivo do auta je podle mne věc, která, v případě, že auto je firemní, do nákladů patří. Telefony? A proč ne? Nájem kanceláře? Proč ne? O toaleťáku se dá pochybovat.


Offline
Uživatelský avatar

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
pepola:
Jakto, že nelze založit odborovou organizaci u soukromníka?

Pro založení odborů v jakékoliv firmě dle kolektivního pracovního práva stačí pouze 3 osoby, z nichž jedna musí být starší 18 let a stačí, aby pro působnost odb. org. pracouval pouze 1 člen o.o. v dané firmě.

Kdybych byl majitelem dopravní firmy a moji zaměstnanci by se do této stávky (tedy ne proti mě, ale proti státu) chtěli připojit, neměl bych nic proti. Ale připomenul bych jim, že premie jsou pohyblivá a nezaručená složky jejich mzdy a upozornil bych je, že ztrátu, kterou by mi svým vstupem do stávky způsobili, bych rozhodně nehradil ze svoji kapsy.


Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 449 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 28 bře 2024 19:41
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]