Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1983 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 80  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 20 pro 2019 19:42 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 528
Od: 12 črc 2008 21:51
Bydliště: Brno, Černá pole
Samozřejmě u každé zastávky kde to má smysl, v tomhle případě by to bylo zbytečný.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 20 pro 2019 15:22 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 527
Od: 15 srp 2012 14:28
A k čemu mi to bude třeba na té Filkukově? Že 1 stejným směrem jede za 10 minut a zpátky na konečnou za 4? sarcastic

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 20 pro 2019 14:09 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 528
Od: 12 črc 2008 21:51
Bydliště: Brno, Černá pole
Proč to nemůže být u každé zastávky v té levé části jako je to všude jinde v Evropě? Není potřeba vymýšlet nic nového...

(Na Czechbusu to rolovalo celou jedničku a žádný přestupy se nekonaly.)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 20 pro 2019 10:45 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 527
Od: 15 srp 2012 14:28
A ta pravá část je co? Je tam informace o výluce a o nutném přestupu na Nových sadech. V případě že se vůz bude blížit k nějakému uzlu, nebo místu kde se dá přestoupit, tak to může v té pravé části ukázat odjezdy dalších linek, jenže to Filkukova zrovna není.

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 20 pro 2019 10:13 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 528
Od: 12 črc 2008 21:51
Bydliště: Brno, Černá pole
A kde jsou vypsané linky na které lze v jednotlivých zastávkách přestoupit? Ve výsledku pouze nová grafika ale žádná změna k lepšímu ](*,)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 20 pro 2019 02:33 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1161
Od: 12 lis 2007 00:57
Bydliště: Brno - Židenice
Vzhľadom na to, že grafika a ikonky sú zhodné s tým, čo je v oficiálnej infografike DPMB aj v aplikácii DPMBinfo, bol by som optimistický a asi to nie je len nejaký experiment :)

_________________________________
:arrow: Online sledování provozu IDS JMK
:arrow: Android aplikace


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 19 pro 2019 23:22 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 773
Od: 16 bře 2013 21:03
Bydliště: Bystrc, Černého
Na letošním Czechbusu jsem si u stánku firmy BUSE všiml celkem zajímavé grafiky pro LCD obrazovky na motiv DPMB.
Je v plánu nahradit současnou grafiku na LCD obrazovkách tímto nebo se jedná o nějaký experiment od výrobce?
Příloha:
DSD_1259.jpg


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 pro 2019 12:14 

Příspěvky: 41
Od: 20 úno 2010 23:23
U nového Crosswayu (DPMB) je na vnitřní reproduktory přímo tlačítko, které má tři polohy. Hlášení RISII (tedy zastávky a všechno co jde z RISu), vypnuto a rádio. Předpokládám, že je to z toho důvodu, že to jezdí na zájezdy. Takže je možné, že se to opomnělo přepnout.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 pro 2019 00:22 

Příspěvky: 9219
Od: 15 led 2005 23:41
Robert píše:
Což je, jak jsem si všiml, asi jediná funkce strojku, kterou umí většina řidičů bezchybně ovládat. ](*,)

Povětšinu času jezdím taky s vyplým, ono když tam není většina zastávek nahraných... Nebo je tam naharných špatně... Dřív se na to Kordis docela zaměřoval, ale bylo to obhajitelné. Blbý bylo, když jsi tvrdil, že nevíš, jak se to zapíná, a pak jsi vydal tři zpožděnky, pět zabavenek a tři doplatkový jízdenky, což je pro obsluhu strojku asi desetkrát složitější, než vypnout hášení :mrgreen: Ano, pan Š. od vás ze vsi.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 21:55 

Příspěvky: 2281
Od: 01 črc 2006 22:24
Bydliště: Bedřichovice
U regionálních dopravců s USV24C (nebo jak se to jmenuje) je to hned v hlavním menu někde dole. Já si to vždy zapínám už jen proto, že to hlásí zastávky na znamení, které displej nerozlišuje.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 20:56 

Příspěvky: 1233
Od: 23 říj 2012 11:06
Bydliště: na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Noční hlasitost nevadí, většinou je dost srozumitelná, když to zrovna není v uřvaným Trabantu při jízdě dokopce. Není náhodou za vypnutí hlášení pokuta dopravci od Kordisu? Většinou se snažím s tím neprudit, ale když vím, že to hlášení daný vůz umí, tak bych byl rád, aby aspoň na ten tichý režim běželo a mohl jsem se podle něj orientovat.
@M: To byla všeobecně míněná poznámka, že osobní zahlášení, pokud technika nefunguje, často situaci urychlí oběma stranám, takže díky, pokud tak činíš. Ono i to čekání na ostatní spoje je přehlednější, pokud vím, co právě odjíždí, abych třeba omylem nenastoupil do jiného busu.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 20:53 

Příspěvky: 2225
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Nevím o tom, že bych mohl hlášení vypnout ( DPMB ) nevím jak u linkáčů, ale u DPMB nevím jestli to jde, ani jsem to nikdy nehledal, teď jsem si schválně prošel celý návod k použití RIS2 a nic o vypnutí hlášení zastávek tam neni.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 20:07 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1280
Od: 11 lis 2008 15:56
Bydliště: Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Snad s novým odbavovacím systémem tato funkce zmizí. Přece není normální, aby řidiči mohli svévolně vypínat hlášení, jen proto, že oni ho nechtějí poslouchat. No to kde jsme.

_________________________________
Zákaz kouření není zádná sranda!

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 19:55 

Příspěvky: 4795
Od: 27 úno 2010 07:40
Což je, jak jsem si všiml, asi jediná funkce strojku, kterou umí většina řidičů bezchybně ovládat. ](*,)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 19:43 

Příspěvky: 2281
Od: 01 črc 2006 22:24
Bydliště: Bedřichovice
V kase jde u hlášení nastavit dvojí hlasitost (denní/noční) a lze jej úplně vypnout.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 pro 2019 00:04 

Příspěvky: 2225
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Cracatit: to mě nenapadlo, já nevidomého vezl asi tak 3x za celou dobu co jezdím. To je 15 let. Ale hodněkrát jsem mu osobně říkal kam jedu, když bylo očividné, že mu nefunguje to tlačítko na hlášení, tak jsem mu to pustil a když to nešlo, tak jsme mu to řekl, ale vždy čekal na jiný spoj.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 pro 2019 22:02 

Příspěvky: 1233
Od: 23 říj 2012 11:06
Bydliště: na křížení trolejbusu 25 s devítkou
@M: Vadí to nevidomým a zrakově postiženým, když nejede hlášení, musím se pak ptát, kde jsem a sledovat aplikace v mobilu. Na venkovské 401 se to u BDS i Adosy děje hodně často. Chápu, že takovým zgarbům, jako je Trabant (starší SORky), se to děje běžně, ale že to často nefachá i u nízkopodlažních novějších kusů občas překvapí. Takže bych poprosil, pokud to tu čtou i někteří další řidiči busů, aby podobné závady hlásili na vozovně a případně i cestujícím s bílou holí nebo s vodicím psem, případně se domluvili na výstupní zastávce, kam ten cestující míří a dali vědět, že je člověk v cíli. Nezapomenu, jak se tohle kdysi stalo paní řidičce ve staré K2 na lince 4 a když mě viděla nastupovat, tak palubním mikrofonem zahlásila příští zastávku a bylo. :smile: Tomu říkám operativní přístup.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 pro 2019 21:38 

Příspěvky: 2225
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Mexa: Chybička se může vloudit kdekoli. V podstatě vůbec o nic nejde.
Peno: i toto se občas stává, i mě se stalo, že mě to nehlásilo, ale že by mě to zarazilo, nebo cestující, to ne, i bez toho se dá žít. Jak jsem již napsal, chybička se může vloudit kdekoli, kdykoli. Pokud nejde o život, jde o ... slušně: bobek.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 pro 2019 21:25 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1280
Od: 11 lis 2008 15:56
Bydliště: Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Nevím přesně co to bylo konkrétně za vůz, ale jel jsem dneska jedním novým Crossem DPMB na a-51, který nehlásil zastávky. Na vnitřních panelech se zastávky posouvaly, ale hlášení se neozývalo. U regionálních dopravců jsem na něco takového vcelku zvyklý, ale u DPMB mě to přece jen poněkud zarazilo.

_________________________________
Zákaz kouření není zádná sranda!

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 pro 2019 20:37 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 82
Od: 27 pro 2011 22:32
Bydliště: Blansko
Nevím jestli to patří přímo sem, spíš jen taková zajímavost. Od neděle (od nových JŘ) 505 na předním tablu jezdí s chybkou "Žžidlochovice, žel. st.". Všímají si toho i lidé na zastávkách a smějí se tomu biggrin


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 11 pro 2019 16:11 

Příspěvky: 41
Od: 20 úno 2010 23:23
V odkazu máte také nějaké fotky z Czechbusu, kde byla nová kasa vystavena a bylo možné ji vyzkoušet.

https://www.facebook.com/pg/idsjmk.cz/photos/?tab=album&album_id=2754023191329246&__xts__%5B0%5D=68.ARCPHcaYucTa2y3g_Gg9o8V0XwK5GCOQTj-4JocdEwEgSzStg0UtD-VAKSKkTMp9C-BBFFxhyqUpsfm-Xves4JuADa1-NIJjoDQRgCk5FhP7KIJ_cHnAAhE6wjrZ5XrCCv1AENBFVwFF9HTLiIT0ZfSYhCfHvJDdGAcvwJFk5kRj3ZIMkb6Nbwav_GC6t9z1KWZrY5DsYiYl5IMaDfXRma8GckoX0ESQB3nsGZZvrQAaGXrh3fDsEKBzu7571VqVKqXsbRwzNmBqNgazYjyCVTIzc8Od8JPrq08-fmF_r2qT1ZzU0eC1qByzzCCx79l7ZpSK8SmuEPWcwDV4lvZh6w6LOSSBUpGCwtBsNhuLZm64rocAUfCeKLmusLEPa7h3BoBroHGghgSE2pdBR8hfBNS11AWqRX79nd8svrIXwcvAiifCDIf-72sbIAcRw7QWW8yIDbsnt_GxMhtLJM_XeA6XB53aE30y9BoqpekduM_1Am1i7lAU2uGesS5oKDZi8Nq7LNHSlgQ7PRk4yetHVwH94Zm_PRoM7oyID_BIgubL&__tn__=-UCH-R


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 pro 2019 22:40 

Příspěvky: 56
Od: 11 črc 2011 08:39
Bydliště: Štatl
To to bylo tak tajné?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 pro 2019 22:04 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2791
Od: 29 srp 2009 19:30
Příspěvek byl totiž smazán... Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí ;-).

_________________________________
Brnem hrne šmirgl, trajf a basík. Vo tym ani nedéché.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 pro 2019 21:23 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 548
Od: 15 dub 2013 15:57
Nefunguje mi :(

_________________________________
Je hodně autobusů, jeden je však nejlepší
Karosa


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 09 pro 2019 12:58 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2791
Od: 29 srp 2009 19:30
Malé nahlédnutí na nový odbavovací systém na regionálních linkách ISDJMK - podle informací v FB příspěvku má proběhnout nasazení v příštím roce.
https://www.facebook.com/adosa.rosice/p ... 8340686694 (příspěvek na fb, přihlášení by nemělo být nutné)

_________________________________
Brnem hrne šmirgl, trajf a basík. Vo tym ani nedéché.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1983 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 80  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
cron
Právě je 22 úno 2020 03:24
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]