Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2006 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 81  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 15 srp 2020 21:21 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1651
Od: 03 zář 2009 13:18
Jakub S. píše:
Nevím, jak moc zvládá čtečka pracovat s evidencí, každopádně nové kasy se dosazují na stávající stojany pro pokladny USV 24C. Těmito stojany jsou vybaveny autobusy prakticky napříč celým parkem. Stojan by snad aktuálně neměly mít Stratosy, naftové Citelisy, starší NBG 12 a si plynové kloubové Urbanwaye (asi, tam si nyní nejsem jistý). Eviďáky jednoduše vypsat nejde. Nové kasy zatím na vozech nejsou.

Nové podstavce pro EPIS 5.0 jsou jiné, protože mají šedý šuplík na peníze a jinou koncovku na připojení.

_________________________________
Ať žije doprava, všeho druhu. :d-: :t-: :a-: :idsjmk1:
MHD Brno: :d-:1-12, :t-:25-39, :a-:40-84, š85-š88, N89-N99,
IDS JMK: :idsjmk1: :arrow: :a-:104-940, :idsjmk1: R8-R56, S2-S91


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 srp 2020 21:03 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 795
Od: 16 bře 2013 21:03
Bydliště: Bystrc, Černého
Minimálně na první pohled je vidět, že na nich běží jinak vypadající systém (buď úplně jiný, nebo ho jen graficky upravili dle požadavků DPMB).


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 srp 2020 20:31 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 553
Od: 15 dub 2013 15:57
Jaký vlastně mezi nimi tedy byl rozdíl (kromě diod)?

_________________________________
Je hodně autobusů, jeden je však nejlepší
Karosa


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 srp 2020 16:43 

Příspěvky: 181
Od: 23 čer 2010 18:20
Bydliště: Brno
Last: Ano, tyto staré validátory se opravdu také měnily za nové (ty staré opravdu neměly [nejen] diody).


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 14:42 

Příspěvky: 108
Od: 26 čer 2014 22:31
Měl bych dotaz. Validátory z prvních CNG busů se měnily za nové? Nejsem si teď jistý, že by tyto první validátory měly nad čtečkou karet diody...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2020 23:55 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2858
Od: 29 srp 2009 19:30
Nevím, jak moc zvládá čtečka pracovat s evidencí, každopádně nové kasy se dosazují na stávající stojany pro pokladny USV 24C. Těmito stojany jsou vybaveny autobusy prakticky napříč celým parkem. Stojan by snad aktuálně neměly mít Stratosy, naftové Citelisy, starší NBG 12 a si plynové kloubové Urbanwaye (asi, tam si nyní nejsem jistý). Eviďáky jednoduše vypsat nejde. Nové kasy zatím na vozech nejsou.

_________________________________
Brnem hrne šmirgl, trajf a basík. Vo tym ani nedéché.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2020 21:57 

Příspěvky: 1512
Od: 23 říj 2012 11:06
Bydliště: na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Jakub S. Tahle odpověď je pro mě nic neříkající, když neuvádíš žádná evidenční čísla, kde se s těma kasama můžu setkat.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2020 19:56 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2858
Od: 29 srp 2009 19:30
Nové terminály se dosazují na současné stojany, takže v tomto ohledu bych to viděl možná jen na úpravu kabeláže. Dle dřívějších vyjádření by měl DP disponovat cca 100 kasami (ze zakázky Kordisu/JMK). Terminály u dveří (ty již nainstalované) jsou akcí DP.

_________________________________
Brnem hrne šmirgl, trajf a basík. Vo tym ani nedéché.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2020 18:13 

Příspěvky: 1512
Od: 23 říj 2012 11:06
Bydliště: na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Když už se tu mluví o společném spuštění platebních terminálů v Ids-Jmk, neví někdo, na kterých vozech DPMB jsou nainstalované krajské terminály? Nebavím se teď o terminálech, které si kupoval samotný podnik, slyšel jsem, že jde o dvě samostatné zakázky.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2020 22:38 

Příspěvky: 15
Od: 23 črc 2016 18:21
P. Haluza píše:
Robert: Na regionálkách by to bylo sakra potřeba, ale tam se toho asi nedočkáme. Tam někdy kurzovka není vůbec, jindy je špatná, někdy jsou tam dvě zaráz. No co si budeme povídat, že? :-)


Tak nějak:-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 kvě 2020 08:11 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 595
Od: 15 srp 2012 14:28
Teď nevím, jestli nenapíšu něco, co už se tak nějak všeobecně ví....

Na FB DPMB v jedné z odpovědí je uvedeno, že spuštění platebních terminálů je plánováno na společný termín 1.7., kdy by mělo dojít ke spuštění plateb kartou v celém IDS JMK.

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 dub 2020 09:57 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8762
Od: 10 čer 2004 11:19
No jestli to bude spolehlivý jak doteď, tak potěš vidle.. Co potkávám autobusy, tak bych tipl že minimálně 1/3 strojků je enfunkčních s poruchou na displeji. A výjimkou nejni ani celej autobus bez funkčního strojku. Asi stačí restart, ale zatím mě to nepřesvědčilo. Ono celkově.. Jak dlouho jsou tu plyňáky a furt se stává, že třebas zastávky na LCD nejedou, páč je tam systémová chybová hláška. Možná místo tuny reklam zapracovat s dodavatelem na stabilitě a funkčnosti.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 dub 2020 20:59 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3242
Od: 13 lis 2004 11:58
Většina vozidel je osazena, ladí se SW.. Jaký je postup v rámci PC a bankovních aplikací netuším, ale očekával bych zpomalení prací (jako všude jinde)..


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 dub 2020 19:17 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 595
Od: 15 srp 2012 14:28
DPMB se na FB dušuje, že systém spustí na jaře tohoto roku, takže nejpozději do června.

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 dub 2020 16:44 

Příspěvky: 1691
Od: 22 led 2006 12:56
Bydliště: Brno
Jak to vzhledem k současné situaci momentálně vypadá se spuštěním elektronického odbavování ve vozech? Už jsou vyměněny všechny označovače?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 dub 2020 11:27 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 190
Od: 31 kvě 2016 10:01
Bydliště: Brno
Je někde na webu (nebo by mi v SZ poslal odkaz) ke stažení soupis co přesně zobrazují čelní a boční BUSE panely linek 1-99?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 úno 2020 12:47 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 476
Od: 31 led 2011 13:46
V tramvaji před Krematoriem.
Že by to chybělo v případě, že zastávka má nějaký popis? Jestli si to dobře vybavuju, tak normálně má "... na znamení" přijet za jménem zastávky, ale když je popis přijíždí popis a "na znamení" se pak zobrazí samostatně.

_________________________________
*** I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 úno 2020 12:29 

Příspěvky: 11
Od: 28 čer 2012 13:56
Pokud si já dobře vzpomínám, tak to upozornění chybí před zastávkou Výstaviště hlavní vstup v trolejbusu 37 a autobusu 52 směrem na Mendlák... Jinak si nejsem jistý.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 úno 2020 12:10 

Příspěvky: 309
Od: 01 dub 2007 14:10
Tin píše:
Je možné, že by se na vnitřních červených led panelech přestala zobrazovat informace "zastávka je na znamení"?

Mám taky pocit, že někdy tam informace o zastávce na znamení chybí. Ale nedaří se to nasimulovat. Kde to bylo (mezi jakými zastávkami)?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 úno 2020 08:04 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 476
Od: 31 led 2011 13:46
Je možné, že by se na vnitřních červených led panelech přestala zobrazovat informace "zastávka je na znamení"?

_________________________________
*** I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 25 úno 2020 13:03 

Příspěvky: 47
Od: 20 úno 2010 23:23
Občas validátor přestane fungovat v průběhu směny. Snad by se mělo jednat o nevyladěný software, který se ladí, aby to bylo funkční.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 24 úno 2020 09:08 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 595
Od: 15 srp 2012 14:28
Jo to jsem taky vypozoroval, že se často lidem nedaří cvaknout, ale většinou ve voze funguje alespoň jeden označovač.

Vozím u sebe zkušební papírky, takže pak preventivně projdu celý vůz a hlásím řidiči které nejdou. Otázkou je, jestli by tuto činnost neměli provádět řidiči před vyjetím, teda pokud ty označovače neodpádavají až v průběhu služby...

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 24 úno 2020 08:40 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 577
Od: 20 říj 2006 16:11
Bydliště: Újezd u Brna
Izidor píše:
Dnes ráno jsem i já viděl v jednom Solarisu na a-40, že na validátoru svítí zastávka Sokolnická ještě v zóně 610, i když je ve 101. 101 tam skočila až na zastávce Tuřany, smyčka. Co to tiskne ovšem nevím.

Dnes již zastávka zobrazená ve správné zóně. Jinak si nějak dost často všímám, nemožností lidí označit svou jízdenku ve validátorech. Jednou dokonce sám řidič hlásil z kabiny: "Běžte dál, tady to nefunguje".

_________________________________
Ze země nic nespadne.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 úno 2020 22:27 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8
Od: 05 kvě 2019 20:13
tomiik píše:
Tomikovec: Při nabíhání to vypisuje to, co je v příloze na obrázku. Číslo vozu z toho nepoznávám.

Jinak první řádek je verze FW
Druhý by měl být soubor BBC (konfigurace)
A třetí verze dat JŘ
Není zač :)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 úno 2020 22:25 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8
Od: 05 kvě 2019 20:13
Ahoj, kdyby jste potřebovali pomoc se zapojením BS100, zkuste se kouknout sem http://jakub-svec.eu/index.php?clanek=BS100, případně dole vyplňte formulář a nějak se pokusím odpovědět.
Hesla do servis zkus tyto:
159632, 730129, 987654, 654321, 142536, 159357
Já mám tuším Slatinu a funguje 730129


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2006 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 29 zář 2020 19:30
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]