Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1381 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 56  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 01 říj 2020 07:23 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1779
Od: 05 lis 2005 19:50
7670 byla definitivně odtažena v úterý (29. září).


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 27 srp 2020 09:32 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1610
Od: 19 led 2014 12:31
Bydliště: Brno - Maloměřice a OBŘANY
7671 byla dnes ráno odtažena Méďou do kovošrotu v Sokolnicích.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 srp 2020 20:18 

Příspěvky: 2437
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Tam je ten problém co jsem jen naznačil že cestující nepozná, řidič pozná, v Urbanu sešlápneš plyn a nic se neděje až po nějaké době asi 1-2 sekundy se to začne pomaloučku rozjíždět.....


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 14 srp 2020 15:13 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 607
Od: 13 srp 2010 13:44
Pro zajímavost jsem nahrál videa rozjezdu Solarisu a plynového Urbanwaye 18M ze zastávky Adamcova, která je téměř v rovině. Je tam hezky vidět rychlost rozjezdu. Podotýkám, že Urban měl 8 minut zpoždění, takže bych řekl, že řidič měl pedál "na podlaze".
https://streamuj.cz/EfaYx/rozjezd

_________________________________
Parková dráha Olympia Brno: http://www.smpd.cz
Simulace olomoucké tramvajové dopravy: http://mstsolomouc.webnode.cz/
Stavba modelu historické šaliny měřítka 1:8: http://modeltramvaje.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 20:52 

Příspěvky: 40
Od: 18 led 2019 19:22
Ondřej Raška píše:
Co je lepší,Ciťák, Citelis nebo Urban?

biggrin
…na druhou stranu, když byl Citelis 18M vyroben, jel celkem dobře, Urbany nejely hned po uvedení do provozu


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 20:48 

Příspěvky: 55
Od: 25 kvě 2020 08:33
Bydliště: Krnov
Co je lepší,Ciťák, Citelis nebo Urban?

_________________________________
MHD Krnov: Nejlepší volba
_______________________________
:a-: 801,802,803,805,806,807
:idsjmk1: 850129 Krnov-Brno


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 20:36 

Příspěvky: 47
Od: 20 úno 2010 23:23
Kloubový Urban má tlačítko na vypnutí kompresoru klimatizace na cca 20 vteřin (na rozjezdy). Ovšem cestující to nijak nepocití. Větráky hučí pořád stejně.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 19:26 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 607
Od: 13 srp 2010 13:44
Mně by jako řidiči neskutečně vadily pomalé rozjezdy hlavně při průjezdu křižovatkou, odbočování vlevo atd. Přijde mi, že to hodně zdržuje provoz, že než se ten vůz rozjede, aby bezpečně opustil křižovatku, už jede další vozidlo a musí mu zase dát přednost adt. Viz například odbočení ze zastávky Štouračova směr Adamcova, tam je krásně vidět rozdíl mezi kloubovým Urbanem a jinými vozy.

_________________________________
Parková dráha Olympia Brno: http://www.smpd.cz
Simulace olomoucké tramvajové dopravy: http://mstsolomouc.webnode.cz/
Stavba modelu historické šaliny měřítka 1:8: http://modeltramvaje.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 16:24 

Příspěvky: 2437
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Last: když tam sedíš jako řidič, tak ten rozdíl sakra poznáš.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 15:10 

Příspěvky: 109
Od: 26 čer 2014 22:31
Jasně, na jízdě do kopce jsem ten rozdíl taky pozoroval a tam je to znatelný. Ale u každýho rozjezdu (za zastávky, na semaforu,...), zvlášť na rovině nevidím v rozjezdu s klimou žádnej rozdíl oproti normálu. Spíš se divím, že se s tím chce řidiči otravovat a klimu pořád vypínat a zapínat. Ale samozřejmě je to lepší, než kdyby ji řidič nechal vypnutou....


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 14:53 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2401
Od: 05 úno 2007 18:12
Bydliště: Brno, Haškova
Last píše:
Kloubový urbanway má nějakou novou vlastnost automatického vypínání klimatizace při každém rozjezdu? Nebo to dělá řidič ručně? sarcastic Trochu mi uniká podstata k čemu je to dobý, ten rozjezd je totiž stejně tristní i bez zapnuté klimatizace sarcastic

Při rozjezdu nevím, ale vím, že loni jsem se jednou jel kloubovým Urbanem na 84 v úseku Vozovna Komín - Halasovo náměstí. Minimálně při výjezdu od Tunýlku řidič vypnul klimu, aby to zvládl vyjet. Toto úterý jsem pro změnu jel večer z Lesné do Útěchova Urbanem, na Lesné klima jela krásně, což i v tom večeru bylo ocenitelné. Nicméně při závěrečníém stoupání do Útěchova bylo poznat, že to autobus nějak nedává...

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 14:43 

Příspěvky: 109
Od: 26 čer 2014 22:31
Já mám teď kupodivu opačnou zkušenost, klimatizace je většinou zapnutá :-) A taky mi nepřijde, že by to tomu rozjezdu nějak zvlášť pomáhalo :-D


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 14:37 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 607
Od: 13 srp 2010 13:44
Last: klimatizaci vypínají řidiči, aby zbylo více výkonu na rozjezd. :)
Ale moc rozdíl v tom nevidím. Spíš jsi měl štěstí, že byla klimatizace zapnutá, poslední dobou mám na ni v kloubových Urbanech smůlu...

_________________________________
Parková dráha Olympia Brno: http://www.smpd.cz
Simulace olomoucké tramvajové dopravy: http://mstsolomouc.webnode.cz/
Stavba modelu historické šaliny měřítka 1:8: http://modeltramvaje.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 srp 2020 14:24 

Příspěvky: 109
Od: 26 čer 2014 22:31
Kloubový urbanway má nějakou novou vlastnost automatického vypínání klimatizace při každém rozjezdu? Nebo to dělá řidič ručně? sarcastic Trochu mi uniká podstata k čemu je to dobý, ten rozjezd je totiž stejně tristní i bez zapnuté klimatizace sarcastic


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 29 čer 2020 14:34 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 11609
Od: 07 bře 2005 23:57
Bydliště: Brno
Poškození kloubu po průjezdu přes vzpříčenou mříž kanálové vpusti nebo něco podobného... Oprava probíhala ve Zlineru.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 31 bře 2020 20:04 

Příspěvky: 40
Od: 18 led 2019 19:22
Proč jsou vozy 2002 a 2034 na opravě?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 04 úno 2020 14:37 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2401
Od: 05 úno 2007 18:12
Bydliště: Brno, Haškova
Testování se osvědčilo, autobusy v Brně pojedou na bioplyn z odpadní vody

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 27 led 2020 12:49 

Příspěvky: 110
Od: 02 bře 2012 14:57
Dobrý den, na kterém kurzu bude zítra hybrid? Těším se na info


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 led 2020 22:05 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 607
Od: 13 srp 2010 13:44
Toto by mohlo být info k hybridu.
Pochopil jsem, že pro dojíždění do zastávky (a rozjezd do 20 km) je v provozu elektromotor, tedy je vůz tišší.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

_________________________________
Parková dráha Olympia Brno: http://www.smpd.cz
Simulace olomoucké tramvajové dopravy: http://mstsolomouc.webnode.cz/
Stavba modelu historické šaliny měřítka 1:8: http://modeltramvaje.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 led 2020 21:04 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2883
Od: 29 srp 2009 19:30
Co to je za typ hybridu, jaké konkrétní pohonné ústrojí to má?

_________________________________
Brnem hrne šmirgl, trajf a basík. Vo tym ani nedéché.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 led 2020 10:02 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 262
Od: 28 úno 2006 23:24
Ano je tu na cca měsíc...
2725


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 led 2020 00:34 

Příspěvky: 1213
Od: 10 bře 2010 18:00
Bydliště: BRNO-Řečkovice
Do Brna byl prý zapůjčen hybridní Urbanway 12M.

_________________________________
Ve fotogalerii pod jménem Igor Pukl. :)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 21 pro 2019 08:55 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 607
Od: 13 srp 2010 13:44
V krátkých Urbanech, kde byla klima dodatečně dodělána, jsem takové čidlo neviděl. Jak je tam teplota hlídána?

_________________________________
Parková dráha Olympia Brno: http://www.smpd.cz
Simulace olomoucké tramvajové dopravy: http://mstsolomouc.webnode.cz/
Stavba modelu historické šaliny měřítka 1:8: http://modeltramvaje.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 21 pro 2019 01:34 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 864
Od: 14 lis 2007 11:01
Bydliště: Brno-Juliánov
Ano, je to cidlo teploty ve voze a ridi topeni nebo klimatizaci. V kloubu ho najdete i v predni casti vozu na hnede tycce mezi sedackama na blatniku. Teplota je tedy snimana jak v predni, tak i v zadni casti zvlast a podle toho se spousti topeni, nebo klima, v predu nebo vzadu nezavisle na sobe.

_________________________________
Naděje umírá poslední!


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 pro 2019 13:34 

Příspěvky: 2437
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Neni to čidlo teploty ve vozu pro topení a klimu? Protože řidič jen zapne nebo vypne, vše ostatní se děje automaticky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1381 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 01 pro 2020 07:26
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]