Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 369  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 05 čer 2019 13:08 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1721
Od: 01 srp 2006 14:13
Bydliště: Bezkov
Jen pro informaci sedačky 2+1 mají T6A5 od e.č. 8681 a výše, tzn. do Brna tak přijdou jen 3 vozy. A ono je to stejně celkem jedno.
Tak jako tak budou muset jít do dílen na GO, kde se upraví dle brněnských standardů - Výzbroj asi zůstane beze změny, ale se spřáhly Sécheron bychom v Brně asi moc nepochodili.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 čer 2019 11:59 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 202
Od: 18 kvě 2009 18:38
Bydliště: Pardubice
Dostanou i analogový regulátor?

_________________________________
14Tr a 15Tr


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 čer 2019 09:10 

Příspěvky: 397
Od: 29 lis 2014 18:06
vlakofil píše:
https://www.bmhd.cz/aktuality/aktualita.php?1571

Neví někdo, v jakém uspořádání jsou sedačky v těch zakoupených tramvajích T6A5?
V Praze mají kromě klasického 1+1 taky T6A5 s uspořádáním 2+1.

Vozy T6A5 z Prahy dostanou po dílnách sedačky z vyřazených autobusů K 900 v pro Brno běžném 1+1 uspořádání.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 čer 2019 08:50 

Příspěvky: 2120
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
vlakofil: myslím, že je to jedno, protože pokud ty vozy půjdou někdy do provozu, tak je DP pravděpodobně přizpůsobí našim.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 čer 2019 08:47 

Příspěvky: 32
Od: 17 lis 2012 23:31
https://www.bmhd.cz/aktuality/aktualita.php?1571

Neví někdo, v jakém uspořádání jsou sedačky v těch zakoupených tramvajích T6A5?
V Praze mají kromě klasického 1+1 taky T6A5 s uspořádáním 2+1.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2019 18:28 
Moderátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 5536
Od: 11 dub 2010 15:05
Bydliště: Juliánov
Jezdit bude to co obvykle 107, 1123, 1435, 1525 a 4058.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2019 12:33 

Příspěvky: 2120
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Manil: díky moc. Zítra budou jezdit asi všechny retro vozy, T2,T3 a K2 a tské 107+215, 99 a kavarenská tramvaj. Vyjede i něco víc? Jako T3 TMB, pára a Caroline? Či něco jiného z muzea? Dík.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2019 01:06 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 11592
Od: 07 bře 2005 23:57
Bydliště: Brno
Renovace samozřejmě stále postupuje, byť ne tak rychle, jak bychom si představovali. Rozpracované vozy budou jistě k vidění na DOD. :-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2019 15:17 

Příspěvky: 2120
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Neví někdo, třeba Manil :-) jak je na tom reko plecháče a vleku? Bude k vidění na DOD v sobotu? Dík M.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2019 19:41 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 171
Od: 19 zář 2007 19:46
Dobrý den, nevíte, zdali někde lze pozorovat průběh rekostrukce 4MT a vleku?

_________________________________
Brno, město vědy a techniky


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 28 dub 2019 18:40 

Příspěvky: 2
Od: 20 zář 2015 11:59
K3 po zkušebce klekla na Svoboďáku směr Hlavák, neotvírají se dveře. Nejspíš odjíždí do Medlánek :D


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 22 dub 2019 17:23 
Prznitel češšššššštiny
Prznitel češšššššštiny
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1529
Od: 07 dub 2006 09:03
Dneska se to šalinoškolami jen hemžilo, jen na Novolíšeňské byly tři školní soupravy, další (nebo možná ty samé) byly k vidění na Poříčí. Chystají se nějaké zkoušky?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 21 dub 2019 22:31 

Příspěvky: 289
Od: 14 úno 2014 15:19
Bydliště: Brno
Taková otázka: Když jede tramvaj pod kurzem 900 (autoškola) musí mít během svátků vlaječky taky?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 18 dub 2019 20:57 

Příspěvky: 93
Od: 02 bře 2012 14:57
Slyšel jsem, že bude vyzdobená šalina ke 100. výročí Velkého Brna, a to 23. dubna. V kolik hodin a na jakém místě bude stát??


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 01 dub 2019 20:29 

Příspěvky: 93
Od: 02 bře 2012 14:57
Zítra prý má být Autistická tramvaj. Víte, v kolik hodin??


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 19:33 
Moderátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 5536
Od: 11 dub 2010 15:05
Bydliště: Juliánov
Odpočet času do odjezdu zobrazený na vnějších panelech vozidla umí třeba i v Krakově a je to fajn věc.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 18:44 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 535
Od: 15 dub 2013 15:57
Samozřejmě, že by to zásadně pomohlo s informovaností. Ale jsme přece v Česku, takže to je nemyslitelné. A ještě navíc, když to mají v Bruselu! Nenecháme si přece z Bruselu pořád něco diktovat! ... Třeba v Polsku a podobně je to též velmi častý jev.

_________________________________
Je hodně autobusů, jeden je však nejlepší
Karosa


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 17:19 

Příspěvky: 60
Od: 13 zář 2016 09:04
Rem píše:
Od toho je taková věc, říká se tomu jízdní řády. A jsou i na interetu! Překvápko že.


Ano, to sice existují, ale pokud se rozhoduji dobíhat/nedobíhat, tak varianta vytáhnout mobil a nahodit jízdní řády není moc komfortní?

Já nevtrdím, že to je něco zásadního, ale jsou situace, kdy se to prostě hodí. Ostatně to nazývám slovem "vychytávka" nikoliv "nezbytnost".

A je mi jasné, že pokud existuje nějaká vážná překážka, díky které by implementace byl finančně náročná, tak chápu, že jsou důležitější věci.

Jinak největší smysl to má tehdy, když řidič přijede na zastávku a ještě pár minut čeká s otevřenými dveřmi, takže tou dobou už má řidič panel nahozenej, takže i kdyby to bylo jen v tomto případě, tak by to smysl mělo a pro řidiče by to nebyla žádná zátěž.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 16:46 

Příspěvky: 36
Od: 17 bře 2015 13:14
Cestující kteří neznají lokalitu,se těžko dozví včas,pokud nejsou na zastávce.Inf. tabuli zapínají až vyjíždí na další jízdu.A za další jezdí výlukové spoje který ten chaos ještě vylepší.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 14:45 

Příspěvky: 2308
Od: 19 dub 2009 12:06
Od toho je taková věc, říká se tomu jízdní řády. A jsou i na interetu! Překvápko že.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 14:21 

Příspěvky: 60
Od: 13 zář 2016 09:04
Alanis píše:
Tak to by tě spoustu řidičů ukamenovalo :D


A proč? Nějak mne nenapadá, v čem by to měla být pro řidiče zátěž, protože to by předpokládám ukazoval automaticky RIS. Pro cestujícího je to pak mnohdy obrovský benefit, protože už mnohokrát se mi stalo, že jsem na konečné sprintoval zbytečně a vědět, že spoj jede např. až za 3 minuty a nemusím se nikam honit mi připadne jako prima vychytávka, přičemž to je jen o sw nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 13:52 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 486
Od: 15 srp 2012 14:28
Tak to by tě spoustu řidičů ukamenovalo :D

_________________________________
"Všichni se jednoznačně shodli, že Solaris je novou, velmi moderní firmou s kvalitními produkty. A proto budeme mít trolejbusy SOR."


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 13:26 

Příspěvky: 60
Od: 13 zář 2016 09:04
Tak nejlepší by bylo, kdyby vůz ve smyčce ukazoval při stání jak linku, tak čas do odjezdu v minutách (takto funguje např. v Bruselu). Netuším, jak moc náročné by bylo něco podobného v novém RISu implementovat, ale je to docela praktická vychytávka.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 13:13 

Příspěvky: 1188
Od: 10 bře 2010 18:00
Bydliště: BRNO-Řečkovice
Martan píše:
Řidič má navíc nastavit tabla před najetím na nástupní zastávku, takže se to stejně v pravý čas dozvíš.


Což se v hodně případech nestává a často se naopak stává, že vůz s vypnutými tably dojede na nástupní zastávku a až tam se tabla rozsvítí. Vídám to denně všude, v KPN, na Mendláku, na Starce apod. :-?

_________________________________
Ve fotogalerii pod jménem Igor Pukl. :)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 úno 2019 12:55 

Příspěvky: 572
Od: 24 čer 2005 20:56
Bulldozer píše:
Dobře a jaký je důvod?Podle mě to bylo přehledný pro cestující už z dálky na který spoj se má vydat.Myslím že je to jen krok zpět.

A k čemu ti jsou nastavený tabla u vozů ve smyčce, když do nich stejně nemůžeš nastoupit? Řidič má navíc nastavit tabla před najetím na nástupní zastávku, takže se to stejně v pravý čas dozvíš.

_________________________________
I cesta může být cíl.
You know nothing, Richie :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9222 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 369  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 15 zář 2019 14:05
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]