Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5193 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 208  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 04 črc 2015 14:02 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4738
Od: 23 dub 2010 00:41
Bydliště: BRONX
ReZ píše:
Aha, takže poršaty byly za europenízky, tak ať jsou v ulicích co nejvíc vidět. Logika, fakt. A když je ojezdíme do VP a budeme potřebovat z kopřiv vytáhnout staré stroje, zjistíme, že už jsou taky zralé na VP nebo přímo na GO. Ovšem, pokud se je tím dlouhým stáním nezašmodrchaly kolečka. ](*,)


Zkus si pořádně přečíst, co jsem psal... U RT6 je v blízké budoucnosti výhled na jejich prodej. Poláci by je koupili s tím, že to stejně rozeberou do šroubku a zmodernizují podle sebe. Takže v době, kdy je nedostatek vozů (jako že prostě je) bych viděl jako naprosto logické nízkopodlažní velkokapacitní tramvaje vypravovat co to půjde.

A to tvoje tahání z kopřiv - takže radši budeš ojíždět staré tramvaje a do těch kopřiv strčíš úplně nové?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 04 črc 2015 00:21 
Moderátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 5593
Od: 11 dub 2010 15:05
Bydliště: Juliánov
ReZ píše:
Aha, takže poršaty byly za europenízky, tak ať jsou v ulicích co nejvíc vidět. Logika, fakt. A když je ojezdíme do VP a budeme potřebovat z kopřiv vytáhnout staré stroje, zjistíme, že už jsou taky zralé na VP nebo přímo na GO. Ovšem, pokud se je tím dlouhým stáním nezašmodrchaly kolečka. ](*,)

Koupily se za dlouhé peníze nová vozidla, tak je logické, aby jezdily co nejvíc. Na tom není nic nepochopitelného.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 18:07 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 296
Od: 17 led 2014 17:32
To byl přejezd z d-x9, tuším že kurz 28/9.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 18:04 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2982
Od: 09 zář 2009 20:14
Mě se zdá ale že před prázdninami se na P6 objevila 1802 nebo jestli se jednalo o přejezd z jiné linky?

_________________________________
Správce evidencí dopravců v IDS JMK
seznam-autobusu.cz | Karlos


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 15:37 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3208
Od: 13 lis 2004 11:58
mceza píše:
T6 nebo T3 nejsou ale nízkopodlažní vozy. A v zájmu vedení by mělo být vypravovat co největší procento NP strojů.


Stejně tak je v zájmu spolehlivost a ta u RT6 poslední dobou pokulhává, takže pokud můžou, ať odpočívají..


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 15:14 
Moderátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 5593
Od: 11 dub 2010 15:05
Bydliště: Juliánov
Linku P6 tvoří pouze přejezdy normálních d-6. Žádná extra pořadí tam nejsou.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 14:43 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6493
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
To vím, že nemůžou. Ale měl jsem za to, že jsou to oběhově oddělené linky, byť ve stejném služebáku.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 14:01 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 11595
Od: 07 bře 2005 23:57
Bydliště: Brno
Nestudoval jsem JŘ nějak důkladně, ale P6 se míchají s kurzy 6. A na 6 nemohou výklopné dveře.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 13:58 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6493
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
Jako ideální bych pro RT6 viděl linku P6, jak o víkendu, tak v PD.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 13:55 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 11595
Od: 07 bře 2005 23:57
Bydliště: Brno
Z mého pohledu není pro nevyhrazení +1 kurzu v PD a +2 kurzy v SN žádná překážka. Stačí, aby na přípravě provozu poskládali na dekádu 4+2B dvakrát dvě hodinově vhodné služby na jednom kurzu. Řidičů je dost.

O víkendu to může jezdit třeba na 12. Tam by to ale mohlo omezit ve výpravě preferované 13T...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 12:11 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 771
Od: 12 bře 2009 21:57
Bydliště: kousek od Tasy
Pláčete hezky, leč na špatném hrobě ... A beztak jsou obě RT neschopné ... takže ...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 10:14 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2965
Od: 04 pro 2008 10:07
Bydliště: tam, kde mám postýlku...
Aha, takže poršaty byly za europenízky, tak ať jsou v ulicích co nejvíc vidět. Logika, fakt. A když je ojezdíme do VP a budeme potřebovat z kopřiv vytáhnout staré stroje, zjistíme, že už jsou taky zralé na VP nebo přímo na GO. Ovšem, pokud se je tím dlouhým stáním nezašmodrchaly kolečka. ](*,)

_________________________________
Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 črc 2015 08:38 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4738
Od: 23 dub 2010 00:41
Bydliště: BRONX
T6 nebo T3 nejsou ale nízkopodlažní vozy. A v zájmu vedení by mělo být vypravovat co největší procento NP strojů.

Pokud je snahou vedení se RT6 zbavit, bylo by logické, že by se "ojely" co nejvíce to ještě jde. Proč si opotřebovávat vozy, které tu s námi ještě budou dlouho, když stejnou službu mohou udělat jiné vysokokapacitní tramvaje? Polákům to stejně moc vadit nebude, vykuchají z toho co půjde...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 22:31 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 771
Od: 12 bře 2009 21:57
Bydliště: kousek od Tasy
Robert
Těch provozuschopných vozů tam stojí víc, nejen RT, ale i třeba několik souprav T6 nebo T3 ... Ale budeme to brát třeba tak, že vedení se snaží přednostně vypravovat 13T


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 22:21 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2966
Od: 16 črc 2006 13:52
Bydliště: Na trase linky 201.
Vysvětluji to dostatkem jiných spolehlivějších vozů.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 21:54 

Příspěvky: 4744
Od: 27 úno 2010 07:40
Duš píše:
Rem:
nad tím nemá cenu se pozastavovat, je škoda, že takový frajer si tam nemůže na 9 hodin sednout ... Chápu, že jsou tady ultras co rádi za RT 6 položí život

A jak to vysvětluje, že dva provozuschopné stroje o víkendu stojí?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 21:52 

Příspěvky: 80
Od: 05 dub 2015 22:52
Bydliště: Starý Lískovec
Pravdu máte všichni. Je faktem, že RT6 nejsou moc spolehlivé, ale to, co s ní jeden váš kolega řidič jednou předvedl při mé ranní cestě do školy volalo o pomstu! Nejen, že s tím jel jak prase, ale ještě brzdil stylem kolejnice jistí a zastávky dojížděl skluzem! Pak se divil, že všecko pískalo a navíc do všeho mlátil! Ono to zrcátko v kabině může mít i jiné využití než pro monitoring interiéru řidičem... Naštěstí pro daného si už nepamatuji přesně, které pondělí nebo úterý to bylo (ale zas tak dlouho z5 to není). Omlouvám se za spam, ale prostě už jsem musel...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 10:55 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 771
Od: 12 bře 2009 21:57
Bydliště: kousek od Tasy
Rem:
nad tím nemá cenu se pozastavovat, je škoda, že takový frajer si tam nemůže na 9 hodin sednout ... Chápu, že jsou tady ultras co rádi za RT 6 položí život


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 08:10 

Příspěvky: 2327
Od: 19 dub 2009 12:06
Kari: Stačí se mrknout na dotyčného podpis: Očividně "Ultras RT6 Fans" Pro takový jsou RT6 bezchybný i kdyby to mělo místo dveří gilotinu. Obhajovat za každou cenu. Za né ani tak zhoršených podmínek není problém, aby RT6 sežrala za šichtu i 20 pytlů z pískem.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 02 črc 2015 07:25 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2966
Od: 16 črc 2006 13:52
Bydliště: Na trase linky 201.
Hhoonnzzaa: Ty na to máš papíry a jezdíš s tím, že si to takhle dovolíš tvrdit?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 01 črc 2015 23:52 

Příspěvky: 121
Od: 01 úno 2009 22:40
Duš píše:
"protože na Zemědělskou vyjíždí bez problémů, pekařskou taky dávala bez problémů, Merhautovu taky a koneckonců jezdila i na 4 do Masarykove čtvrti."

Jak dlouho máte oprávnění na RT6? To, že vyjede na kopec neznamená, že ne bez problémů ... ale, ona má problém spíš z kopce!


Duš totálně mystifikuje, RT6 nikdy neměly a nemají problém s kopci. Samozřejmě jsem zažil řidiče, kteří s vozy RT6 neumí jezdit a pak se diví, když se jim to sklouzne, protože si myslí, že s tím můžou zastavovat jako s 13T. Občas mi taky přijde, že nevědí, na co mají v zásobnících písek. Nicméně samotný vůz i v plném obsazení nemá s kopci problém.

_________________________________
Tramvajové vozy RT6 na Facebooku: https://www.facebook.com/tramvajovevozyrt6


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 01 črc 2015 23:33 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6493
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
Taky neznám důvod, proč není pro RT6 o víkendu vyhrazeno ani jedno pořadí. Nějaká vhodná linka by se určitě našla.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 01 črc 2015 22:54 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 744
Od: 27 úno 2015 21:19
Bydliště: Zlín / Brno, Stránice
Rozumím, že může mít problémy s brzdama a z kopce, ale to nijak nevysvětluje to, proč může jezdit jen 1 vůz.
Personální obsazení? Takže na RT6 je proškolených jen pár řidičů? No tak potom to jo, ale myslím, že mít proškolených takový počet řidičů, že nemůže vyjet více vozů stejného typu současně (když ty vozy mám a dokonce jezdí), tak v tom vidím problém. Mít řidiče připravené na co nejvíc typů a možností - i v případě různých výměn a tak, aby byly flexibilní, to mi přijde jako základní věc, která mě vůbec nenapadla.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 01 črc 2015 15:27 

Příspěvky: 2213
Od: 01 úno 2006 10:39
Bydliště: Brno
Duš: nemám protože jsem autobusák, ale zajímá mě to, nevím jaké má problémy z kopce, několikrát jsem s ní jel i z kopce a nepřišlo mi, že by to nebrzdilo nebo že by s tím řidič nějak bojoval aby to zastavil. Ale budu rád, když mi tento problém povíš a vysvětlíš.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 01 črc 2015 15:23 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 771
Od: 12 bře 2009 21:57
Bydliště: kousek od Tasy
"protože na Zemědělskou vyjíždí bez problémů, pekařskou taky dávala bez problémů, Merhautovu taky a koneckonců jezdila i na 4 do Masarykove čtvrti."

Jak dlouho máte oprávnění na RT6? To, že vyjede na kopec neznamená, že ne bez problémů ... ale, ona má problém spíš z kopce!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5193 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 208  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Azawal a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 18 led 2020 13:27
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]