Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6921 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2012 10:06 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6160
Od: 21 pro 2005 17:01
Yakuzza: Pokud to není v jízdním řádu, tak se tam nesmí cestujícím umožnit nástup, ani výstup.
A pokud by to tam naopak bylo, pak má cestující právo požadovat v této zastávce vystoupit a musí mu být vyhověno. Zastávka může být na znamení, může být jen pro výstup, jen pro nástup, může být zastavování na ní omezeno jen v určitém čase (např. Janáčkovo divadlo), ale zastávka, kde se zastavuje jen v případě vzniku kolony?

Na linku je vydána licence a pokud zastávka není předmětem licence, hrozí dopravci pokuta. Rovněž pokud není v jízdním řádu daného spoje vyznačeno zastavení na této zastávce.

Citace:
Dopravní úřad nebo Ministerstvo dopravy při porušení tohoto zákona uloží pokutu až do výše 500 000 Kč dopravci, který

a) provozuje silniční dopravu bez příslušného povolení,
b) nezajistí dodržování stanovené doby řízení vozidla, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku při práci řidičů,
c) nedodržuje mezinárodní dohody v silniční dopravě,
d) nedodržuje podmínky pro provozování linkové osobní dopravy stanovené v licenci,
e) provozuje linkovou osobní dopravu bez schváleného jízdního řádu nebo opakovaně nedodržuje schválený jízdní řád,
f) nezahájí provoz na lince ve stanoveném termínu,
g) neprovozuje po celou dobu platnosti licence dopravu na lince.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2012 09:42 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1363
Od: 06 zář 2010 15:29
Bydliště: Brno - Masarykova čtvrť
No já nevím, pokud to není v jízdním řádu, tak to je zastavení mimo zastávku, což se předpisově nesmí, ne?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2012 09:23 

Příspěvky: 1668
Od: 22 led 2006 12:56
Bydliště: Brno
Mně to přijde docela logické. Pokud to není v jízdním řádu, je to OK. Když zastaví navíc a nemusím stát v koloně. Horší by to bylo, kdyby to bylo nějak v jízdním řádu vyznačené (třeba i s poznámkou, že je to jen za určité situace-lidi nečtou), lidé by na to spoléhali a pak by tam vystoupit nemohli, protože zácpa zrovna nebyla.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2012 09:06 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6160
Od: 21 pro 2005 17:01
Ze webu ROPIDu:

Citace:
v případě vzniku kolony vozidel v ul. Pod Sídlištěm, mezi Kobyliským náměstím a křižovatkou s ul. Klapkovou se pouze pro výstup zřizuje zastávka:

Kobylisy: ve směru Kobylisy - v ul. Pod Sídlištěm ve výstupní zastávce příměstských linek řady 300


Tohle je opravdu zajímavé, ale i rozumné. Když je kolona, tak necháme lidi vystoupit, aby tam nemuseli zbytečně stát. Na druhou stranu jak je vůbec možné legislativně udělat zastávku, na které se zastavuje jen za určité dopravní situace? Nemělo by to být v jízdním řádu nějak vyznačeno?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2012 13:19 

Příspěvky: 1334
Od: 04 bře 2012 23:26
xxx: Jo, to je fakt. 15T má taky přece v kloubu takovou „úžinu". :-D
Varianta alá RT6 není beznadějná. Prakticky jako 13T5 bez 1. a posledního kloubu. Ale ten střední článek by byl asi problém. Pomohlo by to ale délce…

_________________________________
BANH síť fiktivního MHD Sokolov:
Metro: A, B, C, D; Tram: 0–19; Trol: 20–49; Ebus: 50–99.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 13 kvě 2012 07:02 
Myslíš jako nepojízdné a plné problémů a poruch? :-)


Nahoru
  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 23:21 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
Ještě to mohli udělat jako RT6, ale s tím asi nic nenaděláme... e_smile


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 22:55 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
Souhlasím.
S tím Jakobsovým podvozkem by to možná bylo složitější, vzhledem ke 100% nízkopodlažnosti, a trochu hůř průchozí, ne?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 22:42 

Příspěvky: 1334
Od: 04 bře 2012 23:26
Pak by to vypadalo prakticky jako 2článkový 15T. Současná verze je netradiční, ale nijak se mi nelíbí. Připomíná to trochu autobus. 1. článek na 2 nápravách, kloub ve vzduchu, menší článek na nápravě…

_________________________________
BANH síť fiktivního MHD Sokolov:
Metro: A, B, C, D; Tram: 0–19; Trol: 20–49; Ebus: 50–99.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 21:45 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
Aha. A proč nemůže mít normálně Jakobsův podvozek? Vypadalo by to mnohem líp.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 13:54 
Moderátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 5563
Od: 11 dub 2010 15:05
Bydliště: Juliánov
xxx: Evo 2 je plně nízkopodlažní.

Vím, že je to patrně sci-fi, ale třeba bychom se jí mohli dočkat i v Brně. Mohla by to být důstojná a lepší náhrada za K2, než LF2.

_________________________________
Šotouš bez foťáku, je jako tělo bez duše. :-)

"fejsbůk" BMHD.cz


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 13:30 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
Díky za odkaz. Rozumím tomu dobře, že je to nový typ od Pragoimexu? A v čem je lepší než Vario LF2 nebo Vario LF2+?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 10:50 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3276
Od: 08 čer 2005 23:12
Taky mám pocit, že pro některé diskutující internet rovná se tomuto fóru a o jiných stránkách jako třeba google v životě neslyšeli. A vida, je to hned první odkaz.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 10:24 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 8619
Od: 10 čer 2004 11:19
Ona je ale uplne stejne zahranicni jak vario .....


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 09:52 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
A kolik jich tam bude jezdit? A proč kupují zahraniční tramvaje a ne česká Varia? Kdo to vlastně vyrábí?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2012 03:30 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 11595
Od: 07 bře 2005 23:57
Bydliště: Brno
xxx:
Koupený...tedy nevím, jestli už i zaplacený, ale předpokládám, že do vykonání typových zkoušek asi ne. Nicméně tento typ (EVO2) byl vyvinut pro Liberec.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2012 19:47 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3276
Od: 08 čer 2005 23:12
ZdeněkH píše:
A mně se i líbí. Teda až na barvu.

Pokud vím, tak barva by nakonec měla být klasická liberecká zeleno-bílá.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2012 13:27 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1610
Od: 28 lis 2007 23:00
Bydliště: Brno
No co, za zeptání nikdo nic nedá. :twisted:

_________________________________
Smyslem života je, aby byl rozum a instinkt v rovnováze.
doktor Reiniš


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2012 12:42 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1729
Od: 01 srp 2006 14:13
Bydliště: Bezkov
Něco OT z Priglu


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2012 07:23 
A mně se i líbí. Teda až na barvu.


Nahoru
  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 20:48 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3652
Od: 25 led 2006 16:11
Bydliště: všudezdejší
mceza píše:
Na vzhled to nejezdí...


Ale na vzhled to vypadá. Taky důležitý parametr vozu, kterej nějak reprezentuje město, ve kterým jezdí.

_________________________________
Zkratka je většinou delší, zato horší cesta


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 20:42 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
No ale je pravda, že je to mnohem hezčí než ty prapodivný retrohnusy T3R.PLF... :-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 19:02 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4738
Od: 23 dub 2010 00:41
Bydliště: BRONX
Na vzhled to nejezdí...


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 18:53 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1775
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
To už mají koupený nebo jenom půjčený?
Mně se to teda moc nelíbí, vypadá to dost low-costově. Víc se mi líbí Vario LF2.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2012 16:32 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Nový typ tramvaje v Liberci

odkaz 1

odkaz 2


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6921 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 19 lis 2019 09:08
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]