Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 598 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:49 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4738
Od: 23 dub 2010 00:41
Bydliště: BRONX
Já bych navrhoval zrušit popisky ve fotogalerii úplně.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:48 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6492
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
J*M* píše:
...mě nyní nezajímá nějaký konkrétní případ chybného popisu...

Nás všechny ostatní ale ano.

J*M* píše:
...problém stálého navyšování chybných popisů ve fg, protože není věnována patřičná péče kontrole popisů v nové aktualizaci před jejím zveřejněním

Z mého pohledu tady žádný problém není. Ale připusťme, že je. Co tedy navrhuješ? Zrušit galerii?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:44 

Příspěvky: 2264
Od: 01 črc 2006 22:24
Bydliště: Bedřichovice
J*M*: Řekněme (hypoteticky), že by kontrola fungovala bezvadně a takový snímek odchytila. Jak by zněl požadavek na autora? Co by tam měl tedy autor napsat, aby to bylo správně a mohlo to být posléze zveřejněno?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:43 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Ano, je to marný, mě nyní nezajímá nějaký konkrétní případ chybného popisu (což tu někteří nechápou, asi si stojí na vedení k internetu) a proto tedy ani nepíši požadované hlášení, ale problém stálého navyšování chybných popisů ve fg, protože není věnována patřičná péče kontrole popisů v nové aktualizaci před jejím zveřejněním


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:33 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6492
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
Je to marný.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:31 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6147
Od: 15 dub 2008 16:23
Bydliště: Žlutý kopec
J*M*: Eda chtěl nějaký konkrétní návrh, co bys napsal do popisku. Ale za celou dobu jsi tu bohužel žádný konkrétní tip nenapsal.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:25 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Nějaké konstruktivní řešení?

Jistě, že existuje. Dělat svou práci (tedy i koníčka) s láskou a poctivě. Když ji neodfláknem, tak se nebudou objevovat zmetky a nebude potřeba vypisovat chybová hlášení

PS A k popisům - na problémy s jasností popisu poukazováno dávno, jen je zatím nikdo nehodlal řešit, nebo řešení odfláknuto. Problémy jsou i na zdánlivě jednoduchém území Brna (což byl původní rozsah galerie) a to neřešené, na tož na rozšířeném území na JM. To by si měly řešit tvůrce galerie a její správci. Jenže na to není čas, místo aby se zdokonalovalo, tak stále vymýšlí něco nového a rozšiřuje rozsah stávajícího. Stále se tu hovoří o souřadnicích, tak zrušte popis a třídění dle popisu a zaveďte popis souřadnicemi a třídění podle souřadnic. Bude po problému a vystačíte si s dosavadním chybovým hlášením, protože chyba bude jednoznačná


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:07 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 456
Od: 31 led 2011 13:46
Fotky byly pořízeny mezi zastávkami Říkonín a Níhov a bezprostřední lokalita, kde byly pořízené se jmenuje Kutiny (toto nemá vůbec žádnou souvislost s tím, že někde jinde je území se stejným názvem). Tohle je nezpochybnitelná pravda, jak si může každý osobně ověřit.

Otázka pro J*M* (případně i pro ostatní), jak byste vyplnili kolonky
Město: ?
Místo: ?
Zastávka: ?
na základě uvedených informací tak, aby určení místa bylo co nejpřesnější?

edit: Eda mě trochu předběhl, ale já pokládám jasnou otázku, a tak se snad dočkám i jasné odpovědi

_________________________________
*** I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 14:03 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6492
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
Ano, nejdřív jsem si myslel, že Kutiny jsou obec/město. Fakt neznám všechny vesnice v Jihomoravském kraji. Ale tvůj první příspěvek ve stylu "máte to blbě, jste neschopní" mi do toho světlo fakt nevnesl. A přitom jsi mohl napsat rovnou "Kutiny není město, je to ve špatné kolonce". A klidně i do chybového formuláře. Ale chápu. Tys stránky "kde je tato kolonka k dispozici" nenavštívil, takže nebyla jiná možnost, než začít svým typickým tónem rýpat na fóru.

Btw: Nějaké konstruktivní řešení? To bych asi chtěl moc.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:51 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Nepochopil jsem, proč Eda diskuzi končí, když nepochopil o čem diskuze je a nesmyslně se sám (a nejen on) do ní zapojuje. Byla tu položena otázka v souvislosti s předchozí diskuzí před vánocemi na kolegu manila, na kterou zatím nereagoval (jen se tu objevily reakce osob, včetně adminů, které k otázce nemají co říci, a jen tu zbytečně kalí vodu).

PS Eda: Nevím proč bych měl psát chybové hlášení, když jsem stránky, kde tato kolonka existuje, nenavštívil a navíc můj příspěvek je pokračování diskuze, která byla přerušena "mým jednostranným vánočním příměřím"


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:47 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1100
Od: 28 pro 2008 00:10
Bydliště: 613 00
Mouka: Tady jde o popisek "Město Kutiny", což je nesmysl.


Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:39 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6182
Od: 21 pro 2005 17:01
J*M* píše:
snímek širé trati bez náznaku nástupiště s popisem zastávka


Tady musím souhlasit. Řekl bych, že napsat tam úsek mezi dvěma zastávkama/stanicemi by bylo přínosnější.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:38 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6147
Od: 15 dub 2008 16:23
Bydliště: Žlutý kopec
J*M*: ten přídavek na konci je zcela zbytečný, když reaguješ na něčí příspěvek (=diskutuješ). Jenže ani z tvého prvního příspěvku k vlakům není zcela jasné, cos tím chtěl říct - ale zkrátka body podél vlakové trati se hůře škatulkují jako "město", popř. "zastávka". Vozy MHD ve FG jsou také foceny nejen v zastávkách.

Edit:
Eda: podle J*M* je tady n-1 nekompetentních. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:35 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6492
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
Tímto diskusi o ničem končím.

J*M* mluví v hádankách a pak se diví, že mu nikdo nerozumí, a označuje všechny za nekompetentní nebo neschopné. Problém je ale v tom, že neumí normálně napsat to, co chce říct.

Navíc v chybovém formuláři není zase nic. (Ne, nešlo ho jednou větou vyplnit, my bychom to opravili a byl by klid. To by totiž nemohl JM zase většinu lidí označit za idioty a krmit další zbytečnou diskusi o ničem.)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:19 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Ono je to snad zakázané kliknout na něco, co není úplně v popředí zájmu? Ono ovšem není třeba klikat na fotky, ty zvěrstva v popisu se vidí už pří kliknutí na manilův odkaz.

Omluva za příspěvek nulové informační hodnoty, ale je to reakce na příspěvek stejného ražení


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 13:00 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3277
Od: 08 čer 2005 23:12
J*M* píše:
Nedovedu posoudit kvalitu snímků, protože nejsou mým hobby současné drážní zgarby, i když některé už věkem historické.
Tak proč proboha na ty fotky klikáš, když tě zjevně nezajímají?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 12:29 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Další nekompetentní příspěvek. Diskuze je tu o popisu, podle kterého se snímky třídí, a ne o pomocném popisu pod snímkem. Kutiny jsou asi na stejné úrovni jako Kamčatka v Brně, napíšu-li do popisu město: Kamčatka, tak většina bude hledat místo pořízení na mapě Ruska. Dle mne by tam mělo v kolonce město v těchto případech být název KÚ, kde pořízeno. Kutiny nejsou ani vesnice, ani pravděpodobně neexistuje takové KÚ, takže by v popisu, chci-li název Kutiny použít, maximálně mělo být město: vesnice na jejiž KÚ snímek pořízen-Kutiny (určení místní části). Ale i v tomto případě by to byl stejně nesmysl, protože vzdálenost vesnice a oné samoty od místa pořízení snímku je přibližně stejná, tj ona samota není určující pro určení místa pořízení snímku


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 12:03 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6147
Od: 15 dub 2008 16:23
Bydliště: Žlutý kopec
J*M*: Kutiny jsou místo mezi Níhovem a Říkonínem, tzn. okres Brno-venkov. [-X
Máš přece v popisku fotky, kde se vlak nachází, jinak to zřejmě udělat nejde.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 11:40 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Eda píše:
A co by tam podle tebe jako mělo být, než název nejbližší vesnice?
Jistě, měl by tam být název vesnice, na jejichž KÚ snímek pořízen. Kutiny je vesnice u Tábora, tady u Brna jsem o takové neslyšel. Chtělo by to, Edo, méně střelby od boku ve svých projevech, tak jak je tu vyžadováno poslední dobou od ostatních
mceza píše:
Jaképak přehlédnutí? Běžná praxe.
Naprostá neznalost o čem se tu mluví, nebo nekompetence? Nebo tu chtěl kolega svým příspěvkem označit kvalitu činnosti manila? Před vánoci tu byla diskuze, kdy manil obhajoval chyby v popisu v aktualizacích přehlédnutím, což bylo komentováno, že přehlédnutí se stane každému, jen těch přehlédnutí nesmí být v aktualizaci víc než bezchybných popisů. Spíš bych tedy o tomto příspěvku mcezy řekl slovy moderátorů "příspěvek nulové informační hodnoty", který nelze smazat, jelikož jeho autor není plebejec


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 10:52 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 4738
Od: 23 dub 2010 00:41
Bydliště: BRONX
J*M* píše:
Nedovedu posoudit kvalitu snímků, protože nejsou mým hobby současné drážní zgarby, i když některé už věkem historické. Ale popisy místa pořízení u nich jsou tedy unikátní, město Kutiny, snímek širé trati bez náznaku nástupiště s popisem zastávka, atd ... Manile, to je také přehlédnutí?


Jaképak přehlédnutí? Běžná praxe. Stačí se podívat například na www.zelpage.cz, kde je to také naprosto samozřejmé.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 08:18 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1734
Od: 01 srp 2006 14:13
Bydliště: Bezkov
Luxusní foto


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 07:29 
Administrátor
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6492
Od: 26 říj 2005 00:04
Bydliště: Brno-Královo Pole
A co by tam podle tebe jako mělo být, než název nejbližší vesnice?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 15 led 2015 00:59 
Zabanovaný
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3619
Od: 26 srp 2007 15:26
Bydliště: Brno
Nedovedu posoudit kvalitu snímků, protože nejsou mým hobby současné drážní zgarby, i když některé už věkem historické. Ale popisy místa pořízení u nich jsou tedy unikátní, město Kutiny, snímek širé trati bez náznaku nástupiště s popisem zastávka, atd ... Manile, to je také přehlédnutí?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 598 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 12 pro 2019 20:21
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]