Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2344 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 94  Další
Autor Zpráva
Offline
PříspěvekNapsal: 28 úno 2020 00:06 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 118
Od: 27 pro 2011 22:32
Bydliště: Blansko
Výměna pokladen hádám dost pozmění rotace autobusů na linkách. Nevím jak dlouho bude bus odstavenej pokud vše půjde bez problémů, ale např. u vysokých SORek C12 se zdá, že bude potřeba i větší zásah do palubovky. Tak se možná na některých linkách objeví vozy které tam běžně nejezdí, ať už se bude jednat o úplně jiný typ vozu nebo třeba jen jiný kus s jinou SPZ.

S MSP číslama to bude také zajímavé, ty už vlastně nebudou, a jak člověk zná spoustu MSP ID nazpaměť, tak to už bude k ničemu.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 27 úno 2020 22:04 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1297
Od: 11 lis 2008 15:56
Bydliště: Hodonín, zóna 900 IDS JMK
V dnešních Událostech v regionech na ČT bylo zmíněno, že už od příštího týdne začne postupná montáž nových pokladen do regionálních autobusů. Takže bych se asi začal psychicky připravovat na problémy s nákupem jízdenek u řidičů. Tedy alespoň než si to sedne a řidiči si zvyknou. Každopádně nezávidím řidičům, kteří budou muset v době výměny přecházet mezi autobusy s novými i starými pokladnami. Docela zápřah, řekl bych. Ale snad ta výměna nepotrvá zas tak dlouho a platbu kartou skutečně stihnou spustit podle plánu v září. Ale podle předchozích zkušeností jsem přece jenom poněkud skeptický.

_________________________________
Zákaz kouření není zádná sranda!

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 pro 2019 21:46 

Příspěvky: 2342
Od: 01 črc 2006 22:24
Bydliště: Bedřichovice
b1 píše:
Podobně v tom příkladu z Řečkovic do Heršpic, když pak budu pokračovat do Modřic, a budu mít cvaklý 2zónový lístek v zóně 101, tak budu mít i v těch Modřicích platný lístek, bez ohledu na to, jestli jsem z těch Řečkovic do Heršpic jel přes zónu 100.


Takových příkladů je víc, třeba z Líšně někam za Bosonohy přes centrum. Za 60 minut se to sjet dá, takže 2zónová jízdenka. :mrgreen:

Spíš mi ale nějak nedochází, proč v té tarifní výjimce na lince 51 je zmíněno ono "v případě jednorázové nebo předplatní jízdenky". Ona je ještě nějaká jiná možnost?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 pro 2019 21:39 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3308
Od: 08 čer 2005 23:12
No a dejme tomu, že z těch Popůvek pokračuju do zóny 420. Koupím si lístek na 2 nebo na 3 zóny?

Když si 2zónový lístek označím v zóně 410, a zkotroluje mě revizor v zóně 101, mám platný lístek. Když mě zkontroluje v zóně 420, taky mám platný lístek.

Podobně v tom příkladu z Řečkovic do Heršpic, když pak budu pokračovat do Modřic, a budu mít cvaklý 2zónový lístek v zóně 101, tak budu mít i v těch Modřicích platný lístek, bez ohledu na to, jestli jsem z těch Řečkovic do Heršpic jel přes zónu 100.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 pro 2019 19:10 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 598
Od: 13 srp 2010 13:44
U linky 51 jsou tyto tarifní výjimky:
Při jízdě linkou 51 mezi zónami 510 a 101 vedoucí přes zónu 410 není nutné v případě jednorázové nebo předplatní jízdenky hradit jízdné za zónu 410.
Při jízdě linkou 51 mezi zónami 410 a 101 vedoucí přes zónu 510 není nutné v případě jednorázové nebo předplatní jízdenky hradit jízdné za zónu 510.

_________________________________
Parková dráha Olympia Brno: http://www.smpd.cz
Simulace olomoucké tramvajové dopravy: http://mstsolomouc.webnode.cz/
Stavba modelu historické šaliny měřítka 1:8: http://modeltramvaje.webnode.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 pro 2019 18:25 

Příspěvky: 5042
Od: 27 úno 2010 07:40
Jedeš přes ni? Jedeš. Ano. Stejně, jako když jedeš z Řečkovic do Heršpic, musíš platit zónu 100.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 26 pro 2019 17:59 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3308
Od: 08 čer 2005 23:12
Když pojedu z Ostopovic (zóna 410) do Troubska (zóna 410) linkou 51, musím platit zónu 101?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 04 pro 2019 10:32 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2358
Od: 05 úno 2007 18:12
Bydliště: Brno, Haškova
Richie píše:
Tomu říkám bordel... ](*,)

Já bych to bral jako jasné zpřesnění a vysvětlení. Prostě pokud nemám jízdenku s větším počtem zón, tak ji v těch zónách nepoužiji. Nemyslím, že by to mělo někde zásadně vadit. Ve dvou nových zónách v Rakousku to eliminuje případné snahy jen jezdit takový krátký úsek na český tarif. V případě Holíče byla stejně zakázána vnitrostátní doprava na Slovensku.

Jediný zásadní problém bych viděl, ale opět, to bude menšina lidí, je to, že někdo bude mít předplacené zóny poblíž těch dojezdových. S jednorázovou jízdenkou na dvě zóny by teoreticky pak mohlo vadit jet ze Staráku do Moravského Písku, i když bych dále měl předplacené zóny. Ale myslím, že zdravý rozum mi říká, že když ukážu navazující předplacené zóny, tak je to v cajku.

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 pro 2019 21:45 

Příspěvky: 1338
Od: 18 led 2009 10:06
Tomu říkám bordel... ](*,)

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 pro 2019 16:03 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2358
Od: 05 úno 2007 18:12
Bydliště: Brno, Haškova
Richie píše:
To by bylo hodně absurdní...

Netušíte někdo jak tahle šílenost, která nám nebourává tarif podobně jako speciální jízdenky DPMB "jenom" na Brno a další výjimky ve větších městech vznikla?

Tak nakonec přišla reakce KORDISu na FB:

Platí to, že mezi cestu zastávkami ležícími v takto označeném území nelze využít jízdenku IDS JMK, pokud její platnost nepřesahuje dané území.

Jinými slovy, s celodenní jízdenkou na celý kraj si můžu klidně popojíždět na slovenském úseku Myjava - Vrbovce. Totéž bude platit pro oblast Staráku.

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 03 pro 2019 12:11 

Příspěvky: 1338
Od: 18 led 2009 10:06
No, dívám se do nového JŘ S4 a tam se píše u těch dojezdových zón, že "Ze zastávky nelze zakoupit od 1.1.2020 jízdní doklad dle Tarifu IDS JMK za účelem cesty do shodně označených zastávek." Takže když si označím předem jednorázovou zakoupenou jízdenku/univerzálku, je to OK? :-P

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 30 lis 2019 20:34 

Příspěvky: 1338
Od: 18 led 2009 10:06
To je neskutečná prasárna... Tahat sebou peníze kvůli tomu, v jakým krajuPzemi se vyphybuju. To rovnou můžou zrušit integraci.

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 30 lis 2019 12:20 

Příspěvky: 1375
Od: 23 říj 2012 11:06
Bydliště: na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Z Náměště do Myjavy nebo Vrbovců v pohodě, z jedné oblasti do jiné, obě v Ids, že jsou obě koncové by vadit nemělo, jestli to chápu správně.

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 30 lis 2019 09:01 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 3308
Od: 08 čer 2005 23:12
A co když budu chtít jet z Náměště nad Oslavou do Myjavy?


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 29 lis 2019 19:48 

Příspěvky: 1375
Od: 23 říj 2012 11:06
Bydliště: na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Pěkná ptákovina, ty sousední kraje, lepší by bylo prostě pohltit bývalá území Jmk, tj. celý okres UH, celé Kroměřížsko, celé okresy Třebíč a Žďár a vůbec se s tím moc nemazat. Byla by to časem na celostátní úrovni dobrá konkurence podobně se rozlézajícího PIDU. sarcastic :smile:

_________________________________
Jaro, léto, podzim a zima: nejlepší podnební pás.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 29 lis 2019 15:03 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 6269
Od: 21 pro 2005 17:01
Richie: Zde vpravo dole (ale je to prťavý písmo) se píše, že to je po dohodě se sousedními kraji, nebo zeměmi.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 29 lis 2019 13:57 

Příspěvky: 1338
Od: 18 led 2009 10:06
To by bylo hodně absurdní...

Netušíte někdo jak tahle šílenost, která nám nebourává tarif podobně jako speciální jízdenky DPMB "jenom" na Brno a další výjimky ve větších městech vznikla?

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 29 lis 2019 13:52 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 2358
Od: 05 úno 2007 18:12
Bydliště: Brno, Haškova
K těm dojezdovým zónám přišla informace od KORDISu v jejich novinkách.

V jízdních řádech linek mohou být nově definovány zastávky, mezi nimiž nelze použít jízdní doklady IDS JMK (v mapě jsou označeny jako Dojezdové zóny, které jsou šrafovány).
Jízdní doklady IDS JMK však lze využít pro cestu mezi zbytkem IDS JMK a těmito oblastmi. V zónách 285, 295, 446 a 935 platí toto pravidlo pouze pro vlaky.

Příklad 1
Cestující pojede z Náměště nad Oslavou do Zastávky

Cestující může využit jízdenku IDS JMK, protože pokračuje z dojezdové zóny do zóny běžné. Stejně tak může jet např. z Náměště n/O až do Brna.
Příklad 2
Cestující pojede z Náměště nad Oslavou do Kralic nad Oslavou.

V tomto případě cestující nemůže využít jízdenku IDS JMK, protože se pohybuje po zónách dojezdových.

Z toho by mi vyplývalo, že s celodenní jízdenkou bych neměl jet z Myjavy do Vrbovců a tam vystoupit a pokračovat pěšky, ačkoliv jsem předtím do Myjavy přijel vlakem od Veselí. A totéž nějak tak ve Staráku.

_________________________________
Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian

Můj nový web o severním okolí Brna


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 21:42 

Příspěvky: 83
Od: 29 črc 2014 19:57
xxx píše:
Však klidně může náhradou zastavovat na Lesné, já se zlobit nebudu. :D sarcastic

Já bych se taky nezlobil, ale 170m vyjde sotva na běžnou soupravu (a to by ještě musela být sestavená z Y), jakákoliv posila už to posílá do říše snů.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 13:49 

Příspěvky: 407
Od: 29 lis 2014 18:06
michalk píše:
Mouka: Nejsem si jist, zda v úseku hlavák - KrPole bude jezdit Regiojet v objednávce, spíš to vypadá na tzv. zveřejněnou soupravovou jízdu (něco podobného, jako jezdí např. R19 v Praze už ze Smíchova). Problém bych viděl spíše v tom, že je v úseku Židenice - hlavák sevřený mezi trasami linek S2 a S3 a pro zastavení v Židenicích nevychází následné mezidobí.

je to z důvodu že na HN není kapacita zde soupravu ukončit a "uspat" případně nějak manipulačně dostat na nějaké odstavné nádraží, jak to bylo dříve u R8 pakliže nepokračovala jako R9. V KP se bude Regiojetu mnohem lépe manipulovat se soupravou a bude tu mít i nějaké své provozní zázemí. Navíc R8 je linka s významnou frekvencí studentů, která se nějak přirozeně v Brně rozprostře mezi linku 12 (která dřív byla přeplněná studenty jedoucími až do oblasti Červinkovy a Technoparku) a linku 53.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 13:43 

Příspěvky: 1338
Od: 18 led 2009 10:06
To vážně nikomu nepřipadá zvláštní datum 1.12., tedy týden před novým JŘ?

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 13:40 

Příspěvky: 41
Od: 29 lis 2017 11:29
No za Lesnou bych se taky nezlobil biggrin Ale ty Židenice by měly větší logiku. Zřejmě tam ale nějaký problém bude, jinak by do toho jistě šli. To celé samozřejmě na jejich vlastní triko, bez jakékoli dotace jako přídavek k zakázce pro MD. Ale i kdyby nic, tak i s tím Krpolem je to posun. S ohledem na to, jak je hlavas přeplněn a to i včetně prostoru kolem něj, začíná být žádoucí, aby lidi jezdili i odjinud.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 12:55 
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1944
Od: 13 črc 2009 13:42
Bydliště: Brno-Lesná
Však klidně může náhradou zastavovat na Lesné, já se zlobit nebudu. :D sarcastic


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 12:40 

Příspěvky: 583
Od: 17 říj 2011 09:57
Bydliště: Brno-Bystrc
Mouka: Nejsem si jist, zda v úseku hlavák - KrPole bude jezdit Regiojet v objednávce, spíš to vypadá na tzv. zveřejněnou soupravovou jízdu (něco podobného, jako jezdí např. R19 v Praze už ze Smíchova). Problém bych viděl spíše v tom, že je v úseku Židenice - hlavák sevřený mezi trasami linek S2 a S3 a pro zastavení v Židenicích nevychází následné mezidobí.


Nahoru
 Profil  
 
Offline
PříspěvekNapsal: 05 zář 2019 12:31 

Příspěvky: 1338
Od: 18 led 2009 10:06
Jakože taky bych řekl, ale co to Kr.Pole? A jaktože už od 1.12.?

_________________________________
Děkujeme, že používáte IDS JMK. Šetříte životní prostředí pro své děti.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2344 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 94  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Právě je 04 čer 2020 10:36
Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Fórum běží na systému phpBB
Pro BMHD.cz vytvořil mceza | © 2011-12 [mceza.com]